Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 7. 3. 2019.

Slučaj Jasenovik - cisterne bile teže od dozvoljenog, "Železnice" prijem više ne kontrolišu

cisterna Tabla otkriva; Foto: JV

Cisterne sa amonijakom koje su nedavno ispadale sa pruge Niš - Zaječar nisu ni smele da budu na tim šinama, jer su imale teret veći od dozvoljenih 18 tona po osovini, navodi stručnjak iz "Železnica", preduzeća koje je krajem prošle godine ukinulo službu koja je upravo proveravala težinu dozvoljenog tereta. Tada su ispadanja i počela, a u Direkciji za železnice, nadležnoj za bezbednost pruga, na pitanje ko pušta takve cisterne u Srbiju, kažu - prima ih na granici svaki prevoznik za sebe.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Pera

    18:41 // 7. 3. 2019.

    Umesto da ŽS smanjuju broj kancelarijskih neradnika, koji ničemu ne služe, oni smanjuju radnike koji su potrebni. Neko treba na robiju da ide zbog ovoga. Ali nema ništa od toga, jer ovo je Srbija!

    • Koja

      20:19 // 7. 3. 2019.

      Ćuti, vidiš da je Miroljub Jevtić raspisao konkurs za 150 ljudi, ppmnožite sa 5000 i dobićete 750 000. Ovo su radili svi direktori koji su napuštali železnicu. Gde su državne službe sad ?

  • Istina

    17:40 // 7. 3. 2019.

    Ne znam s kim ste razgovarali,ali ocito je covek dobro upucen. Sluzba koja je stitila propise i cuvala bezbednost,naprasno je ukinuta voljom ministarke,zarad sto veceg profita operatera. Ionako svi oni imaju neke veze sa zeleznicom,bivsi direktori i sefovi. Na zalost ovo je samo pocetak

  • Azdaha

    18:27 // 7. 3. 2019.

    Sve to ide na stari kolosek za one koji nisu platili taksu, a ne preko novog koloseka i 500 km rekonstruisane pruge za redovne platise.

  • Mara

    20:16 // 7. 3. 2019.

    Šta se sve radi a mi jadni ni ne znamo

  • Borko

    07:47 // 8. 3. 2019.

    Železnica je najbolja slika države. Nestručni i nesposobni kadrovi upravljaju železnicom. Srpska železnica je bila tri puta bolja dok su vozove vukle parne lokomotive. Sada im se pruge raspadaju, rampe im ne rade ili ih nemaju na putnim prelazima,...jednom rečju katastrofa u prvoj četvrtini 21. veka (era naprednih tehnologija.

  • Dragan,Niš

    23:40 // 7. 3. 2019.

    Kakvi su ovde pragovi ni prazne cisterne ne bi smele da prolaze!A najveći biser je izjava da niko ne kontroliše vagone koji nam ulaze u zemlju.Pa ko onda gazduje železnicom,država ili privatnici,uzima li neko neke pare za korišćenje pruga i na osnovu čega ??

    • zeleznicar Nis

      11:19 // 8. 3. 2019.

      Privatne vagone koji ulaze u zemlju NIKO,odgovorno tvrdim,niko ne kontrolise. Niti se vrsi njihova kontrola negde na teritoriji zeleznice Srbije. I to su nadlezni uredili zakonom i uredbama,tako sto su preglednu sluzbu skoro ukinuli,i smanjili im nadleznosti

  • dragoljub stamenković

    20:48 // 7. 3. 2019.

    Koliko ja znam,izvršeno je kontrolno vaganje cisterni koje su isklizle kod Jasenovika u Niš Ranž. i nije utvrđeno prekoračenje osovinskog pritiska.

    • Меда

      22:39 // 7. 3. 2019.

      "stučnjak iz Želežnica kaže da je težina ove prazne cisterne 30.780 kg, a sa zapreminom suda od 95.300 kg (odnosno litara)"

      Опасан "стручњак" коме је промакло да цистерна није возила воду него течни амонијак који има 680гр по литри тј ако су цисгтерне биле 2/3 пуне маса им је била испод 18тона по осовини а за пуне до чепа 24тоне.

      хаха, Истраживачко новинарство на нивоу ЦНН и ББЦ


      kilogram 0.68

    • Dobrivoje

      08:06 // 8. 3. 2019.

      Potpuno ispravna konstatacija.Bilo bi dobro da taj
      "stručnjak" sa železnice prekine više da baljezga!
      Ako je neki "stručnjak" što ne izađe punim imenom i prezimenom?

  • Pera Detlic

    10:47 // 8. 3. 2019.

    Cekam ja voz iz Zajecara na glavnoj zeleznickoj stanici. Treba da stigne u 18:30. Dodje19h a njega nema. Prilazim salteru iznad kog velikim krupnim slovima pise "INFORMACIJE" i pitam:
    - ja: Izvinite kad dolazi voz iz Zajecara?
    - ona: U 18:30.
    - ja: Ali sada je vec 19h.
    - ona: Aha, pa onda sigurno kasni...
    Posle toga jednom su ga izgubili, drugi put se upetljao (sve njihovim recima).

  • Родољуб

    20:07 // 7. 3. 2019.

    Можда и то да је био један од разлога. Суштина је у лошем, изразито лошем стању пруге. Прагови распали, шрафови поиспадали, где треба три шрафа има један, где треба два има један или ни један. Прошао сам пешке пругом од Црвеног Крста до главне станице и уплашио сам се. Распукли прагови, поиспадали (или смо што нису) шрафови. Прођите, надлежни неспособни кадрови, и демантујте све па и мене.

  • Milos

    22:20 // 7. 3. 2019.

    To kao za aflatoksin, promeni granicu iako to ugrozava zdravlje ljudi - i mleko je opet ispravno!

  • Tivat

    19:20 // 8. 3. 2019.

    Zamislite da se ovaj incident dogodio u blizini Beograda. Sve bi se znalo, a krivac bi vec lezao u zatvoru i bio anatemisan od svih provladinih medija i tabloida!

  • GMO

    11:16 // 8. 3. 2019.

    30 litara za kola da imaju za inostranstvo da tamo kupe dobro seme.

  • Anonimus

    18:05 // 7. 3. 2019.

    Kakav amonijak to su subvencije za gorivo od 60 litara ali za poljoprivrednike iz Bugarske. Ovi nasi mogu sa 30 litara i proizvode da prevezu u inostranstvo jos da im ostane.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: