Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 4. 12. 2018.

| Istražujemo

Službena “škoda” Medijane korišćena praznicima, vikendima i noću, u Opštini kriju naloge

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
škoda superb
Nema slobodnih dana za opštinsku "škodu superb"; foto: S. M.

Dan državnosti Srbije, vikendi, Veliki petak, samo su neki od neradnih dana, kada je van Niša, vrlo često i noću, vožena službena “škoda superb” za koju zaposleni u Medijani tvrde da ih koristi samo predsednik te Opštine Nebojša Kocić. Dok izvori iz Medijane kažu da je putovao u selo Stajkovce, ali i na skupove Srpske napredne stranke, u Opštini kažu da “to nisu informacije od javnog značaja” i kriju putne naloge.

“Škoda supreb” je, prema podacima iz Puteva Srbije, od avgusta 2017, otkad je Kocić na čelu Medijane, čak 21 put prešla putni prelaz “Doljevac” u oba pravca. Ni o kakvim opštinskim projektima vezanim za jug Srbije, Opštinu Doljevac ili neko drugo mesto iz ovog dela države se nije govorilo u javnosti.

listing Listing za april 2018. godine - Da li je kocić putovao u rodno selo?Na praznik Veliki petak, 6. aprila, bar većina opštinara nije radilo, ali je radio motor opštinske "škode". Ona je u 18:28 prešla Naplatnu rampu “Doljevac” iz Niša, a samo sat vremena kasnije je vraćena nazad. Bilo je dana i kada se o trošku Nišlija, na jug Srbije vozilo i više puta tokom dana.

Izvori Južnih vesti iz najveće niške Opštine tvrde da je Kocić jedini koji se prevozi “škodom superb” kupljenoj 2016. na nameštenom tenderu, a da je na jug putovao u rodno selo Stajkovce nadomak Leskovca.

Zanimljivo je to, da su službena kola išla i tragom predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i to takođe u slobodne dane.

Tako je, prema listinzima Puteva Srbije, ova “škoda” usred nedelje 21. oktobra, na dan proslave desetogodišnjice postojanja naprednjaka, u 15 sati prešla naplatnu rampu “Pojate”, koja vodi i do Kraljeva, gde se naprednjačka manifestacija održavala. U Niš je stigla istog dana oko 22 sata.

Centralno obeležavanje Dana državnosti Srbije 15. februara, kojem je prisustvovao Vučić, organizovano je u Orašcu. Tog neradnog dana se "škoda" isključila sa auto-puta Niš - Beograd u 11:14, na naplatnoj rampi "Velika Plana", koja vodi do mesta gde se održavala manifestacije.

Iako novinari raspolažu zvaničnim podacima iz Puteva Srbije, načelnik Opštinske uprave Saša Markešić kaže da podaci "nisu tačni, niti od javnog interesa", iako su kola kupljena parama Nišlija, od čijih para se plaća i gorivo, kao i putarina.

Informacija koju tražite je netačna i nije od javnog značaja - bio je kratak Markešić.

Na dodatna novinarska pitanja upućena mejlom, poput onog "da li je samo Kocić vozio kola", Markešić nije odgovao. Odgovor je izostao i od Kocića.


U Opštini i dalje kriju putne naloge, zaposleni kažu da na sporne dane nisu ni upisivani

U putnim nalozima za službena putovanja, koje su u jedinicama lokalne samouprave dužni da vode, nalaze se i informacije o tačnim razlozima za putovanja službenim kolima.

Međutim, u Medijani mesecima odbijaju da ih dostave novinarima, uprkos zvaničnom zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja.

Izvori koji su želeli da ostanu anonimni kažu da za sporne dane, navodno, ništa nije upisivano.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • junik

    06:51 // 6. 12. 2018.

    Nemam potrebu odbrane ovih koji bez milosti trose tudje ali u kojoj lokalnoj vlast nije ovako. Tako je bilo i ranije i nista se ne menja, po funkciji ima auto i u svakom ministarstvu i opstini zadjite i pronadli bi ste i mnogo gorih primera, npr. Da sekretarice imaju vozila na licno zaduzenje.

  • Muyicar

    07:01 // 5. 12. 2018.

    Ja, i pored najbolje volje, ve ne razumem. El ste očekivali da ide s Škodu u pozorište? Il, mož biti u operi? A glasali ste za njia glasali... Sad ve kriv đavo lično.

  • Dejan K.

    00:45 // 5. 12. 2018.

    Gospodine Blagojeviću. Mogli biste da istražite kako je taj Markešić, famozni načelnik ili šta već, dozvolio da se napravi cirkus od Parka Svetog Save. Tamo više ne može ni da se prođe. Taj čovek je najviše kriv za sve to. Biće vam sve jasno, a i nama građanima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: