Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 16. 6. 2021.

| Istražujemo

Službena škoda Opštine Medijana među automobilima svadbenih zvanica fudbalera Mitrovića

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
svadba kocic
Službena "škoda" zalutala?; foto: Glossy/Damir Dervišagić

Službena škoda niške Opštine Medijana bila je na parkingu restorana Topčiderac u Beogradu baš kada se u ovom restoranu održavala svadbena proslava fudbalera Aleksandra Mitrovića. U Opštini, međutim, objašnjavaju da, ipak, među poznatim zvanicama nije bio niko od zaposlenih, već se službeni automobil tu našao slučajno.

Zvanično objašnjenje iz Opštine jeste da je službenu škodu tog dana koristio član Veća zadužen za komunalne delatnosti u Medijani Aleksandar Đorđević.

Šta je, međutim, tačno radio u Topčidercu baš na mestu i u vreme svadbe dva su objašnjenja. Jedno, od predsednika Nebojše Kocića koji kaže da su Đorđević i vozač u restoran svratili jer se vozač zalutao, dok sam Đorđević kaže da nisu, već su bili na piću.

Tog dana ovaj restoran bio je zatvoren za sve osim za svatove.

Zatvoren, jer je u subotu, 29. maja, srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović organizovao svadbu u luksuznom restoranu Topčiderac.

Fotoreporteri su pomno pratili dolazak svatova na parking ispred samog restorana, do kojeg se stiže kada se skrene sa glavnog puta. Upravo oni su i zabeležili da je tamo i jedno vozilo sa niškim registracijama. Bila je to škoda superb u vlasništvu Opštine Medijana.

U Opštini za Južne vesti kažu da niko od zaposlenih nije bio na svadbi, već da su automobil, tog inače neradnog dana, koristili za poslovni put.

Svrha putovanja bila je upoznavanje sa odredjenim komunalnim rešenjima, primenjenim u glavnom gradu, a poželjno ih je primeniti na teritoriji GO Medijana – navode u Opštini.

Sam predsednik Opštine Nebojša Kocić tvrdi da su u Beogradu bili u vezi sa poslom oko podzemnih kontejnera, a da ih je do restorana u kom se održavala svadba dovelo to što se vozač izgubio.

Oni nisu bili tu na sastanku. Stali su na kratko na parking da pitaju za put, jer je vozač zalutao i odmah su produžili dalje. Sastanak je bio na drugom mestu, tu su se slučajno našli – rekao je Kocić.

Tako je službeno vozilo NI 154 KL završilo na stranicama magazina, u rubrici zabava, na fotografijama na kojima golman Vladimir Stojković pozira sa suprugom. Nesporno je da je na njima službeni automobil centralne niške opštine, a tumačenja da je na snimku objavljenom u časopisu Glossy i njen funkcioner su bez zvanične potvrde, pa su različita tumačenja ko je čovek okrenut leđima koji prolazi sa aktovkom u ruci dok golman i supruga poziraju.

Sam Đorđević, za koga u Opštini tvrde da je bio tog dana u škodi, govori, međutim, drugu priču. Kaže da su se vozili po celom Beogradu kako bi u prestonici „gledali situaciju u vezi sa podzemnim kontejnerima“, a onda ih je put sasvim slučajno naneo do restorana u kojem je organizovana svadba. Tamo su, kaže Đorđević, opštinski vozač i on svratili na piće.

Jednostavno smo tako tu prolazili i svratili smo na piće i to je to... Bili su tamo (u restoranu) i drugi gosti, koji nisu bili zvanice svadbe – tvrdi Đorđević.

fb topciderac Sa zvanične stranice restorana; foto print screen, FejsbukRestoran je tog dana, međutim, radio samo za goste na svadbi - tako govori obaveštenje sa zvaničnog Fejsbuk profila restorana Topčiderac, u kojem se navodi da ovaj ugostiteljski objekat tog dana neće raditi.

Đorđević je, inače, široj javnosti postao poznat uz predsednika druge niške opštine. Uz Aleksandra Ždraleta, koji je na toj funkciji u Paliluli bio u prethodnom mandatu, Đorđević je prisustvovao neuspelom pokušaju organizovanja bakljade u vreme policijskog časa, koju su Južne vesti prenosile uživo.

Inače, izvori Južnih vesti iz Opštine Medijana dostavili su redakciji dokument u kojem se vidi da tih dana nisu izdati nikakvi putni nalozi za škodu superb.

Podsetimo, Južne vesti su ranije pisale kako je predsednik Medijane Kocić istim ovim luksuznim automobilom putovao neradnim danima, noću, pa čak i u vreme praznika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cica Mica Provincijica

    01:22 // 18. 6. 2021.

    Ih, malera! Švalerisanje otkriveno!

  • Zoki Niš

    17:36 // 17. 6. 2021.

    Zalutali pa svratili na pice???????
    Koga bre vi pravite budalama?Sramota šta ovaj slobodarski grad dopušta!

    • Ouzo

      18:49 // 17. 6. 2021.

      Bio nekad grad,sad je steciste dosljaka i kasaba !

  • Grale..

    14:50 // 17. 6. 2021.

    Sto puta sam rekao GO ttrba ukinuti jer njihova svrha postojanja nije opravdana. Samo sluze za trosenje para i zaposljavanja stranacke bulumente ( zavisi koja je stranka na vlasti ) treba sano da postoji Grad Nis i SO Niska Banja. Namerno kazem N.Banja jer imamo ocigledne primere u S.Banji i V.Banji koje su posebne jedinice lokalne samuuprave i odlicno funkcipnisu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: