Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 23. 1. 2020.

| Istražujemo

Službenik "Tržnice" i privatna firma direktorove supruge negirali, pa nastavili saradnju

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
ždraljević
Ždraljević objavljuje i vesti na portalu "Niški portal" u vlasništvu supruge direktora "Tržnice"; foto: Vanja Keser

Član SNS i službenik niškog JKP "Tržnica" Nikola Ždraljević tvrdio je da nikada nije radio u programerskoj firmi "SoftArt", čiji je vlasnik supruga direktora "Tržnice" Gorana Đorđevića, a istraživanje Južnih vesti pokazuje da on sa ovom firmom i dalje sarađuje. O prijateljsko-partnersko-stranačkoj saradnji bez komentara i Đorđevići i Ždraljević, dok sa interneta uklanjaju tragove obavljenih poslova.

U trenutku kada Grad Niš iz gradske kase prebacuje novac Tržnici zbog viška zaposlenih, Nikola Ždraljević u ovom javno-komunalnom preduzeću potpisao je ugovor na određeno vreme i tako prvi put došao pod lupu javnosti. Javnost ipak nije saznala pod kojim kriterijumima je dobio posao.

Južne vesti nisu dobile odgovore, ali jesu pronašle vezu između Ždraljevića i direktora Tržnice Gorana Đorđevića - firmu SoftArt. Ova firma nekada je bila upravo u vlasništvu aktuelnog direktora "Tržnice", a sada je vlasnik njegova supruga Jelena Đorđević.

Da je Ždraljević tu bio zaposlen pisalo je na zvaničnom sajtu SoftArta, a on negirao.

Nikada nisam bio zaposlen u firmi SoftArt, već sam jedino u 2 navrata obavio obaveznu stručnu praksu koju propisuje Elektronski fakultet -pisao je ranije Ždraljević Južnim vestima, sa namerom da demantuje tekst o “drugarsko-stranačkom” zapošljavanju u niškoj Tržnici.

Međutim, iako negira, podaci dostupni na internetu pokazuju da ne samo da je nekada sarađivao, već Ždraljević i dalje sarađuje sa ovom programerskom firmom. Na novoj platformi SoftArt za prodaju garderobe, upravo Ždraljevićevo ime i prezime navedeni su kao primer za popunjavanje uplatnice.

zdraljevic Ždraljević kao primer za popunjavanje narudžbenice

Nakon što su novinari postavili pitanja direktoru Tržnice Đorđeviću i njegovoj supruzi u vezi sa Ždraljevićevom ulogom u SoftArtu, ime na virtuelnoj uplatnici je promenjeno u “Petar Petrović”. Zašto, novinari nisu dobili odgovor od supružnika Đorđević.

ždraljević Ždraljević je na sajtu naveden kao partnerPored toga, u administraciji sajta, na koju se pristupa preko javno dostupnog uputstva, Ždraljević je naveden kao jedan od partnera, a tamo su upisani i njegovi podaci poput broja telefona i privatnog mejla.

U vezi sa ovim slučajem, izostao je i Ždraljevićev komentar.

Inače, da na ovom projektu radi i sam Goran Đorđević, navedeno je u podacima u administraciji.

Ždravljević je ignorisao i pitanje Južnih vesti o tome da li je tačno da pored toga što je zaposlen u javnom preduzeću, svakoga dana objavljuje tekstove na privatnom portalu Niški portal - takođe u vlasništvu Jelene Đorđević, supruge direktora preduzeća u kome je zvanično zaposlen.


Supruga direktora Tržnice i platforma za trgovinu

Među referencama sajtova koje je izrađivao SoftArt, odnedavno se nalazi i njihova platforma za prodaju garderobe. Iako ova firma, prema podacima sa APR-a, nije registrovana za trgovinu, za šta je, kako kažu u resornom Ministarstvu predviđena kazna od 50.000 do 500.000 dinara, ona je nudila navodno firmiranu garderobu preko onlajn narudžbenica.

Međutim, nakon što su novinari poslali pitanja Đorđevićevoj, sutradan je na sajtu istaknut natpis da je reč samo o "prezentaciji" koja se nudi klijentima, ne i o nelegalnoj prodaji.

Jelena Đorđević, kao ni njen suprug Goran, nisu odgovorili na novinarska pitanja ni u vezi sa ovim planovima za e-prodaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • deponija

    11:04 // 25. 1. 2020.

    Tvrdjavska pijaca je kao deponija.Tamo gde se prodaju sir i kajmak svakog trenutka moze se neko onesvestiti ili zaraziti.Nigde ne videh onako prljavog i smrdljivog prostora gde se prodaju mlecni proizvodi.Sta rade nadlezne inspekcije?Ono treba zatvoriti,a direktora Trznice na odgovornost.Potrovacemo se,narode.Bruka za grad.Molim sanitarnu,veterinarsku i sve nadlezne inspekcije da reaguju.

  • nn

    09:30 // 24. 1. 2020.

    Probajte naruciti nesto preko sajta i sinmajte ceo proces, ako vam stigne odeca, odma sve na vesti, internet, i tuzba

  • Brane

    20:01 // 23. 1. 2020.

    Sve ovo je sigurno tačno. Ali vi nikako da shvatite da za njih nevaže zakoni i da oni mogu sve! Prevarom su došli na vlast i to nam je što nam je!!!

    • Nišlije nezaboravljaju prošlost

      09:37 // 24. 1. 2020.

      Ma nemoj šta napriča čoveče a za Vaše su važili zakoni samo kad se setim onog BODI BILDERA KOJI JE BIO POMOĆNIK DIREKTORA a koji se na posoao u toj istoj tržnici nije pojavio ni dva puta dok su vladali Žuti bio čovek u ameriku a vodio se kao da radi i primao platu ajde dosta više sa propalom demagogijom ni ovi nisu bajni ali vi se nikada nećete povratiti na vlast pamte ljudi šta ste radeli!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: