Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 2. 10. 2012.

Sporan izbor direktora Simfonijskog orkestra

Simfonijski orkestar Niš

Niški Simfonijski orkestar mogao bi uskoro da dobije umetničkog direktora suprotno zakonu. Novopostavljena direktorka Vesna Bratić odbila da razgovara sa novinarom i spustila slušalicu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Helen

    11:32 // 3. 10. 2012.

    Ijaooo... Prozivke pljuste na sve strane!!!

  • Dragan

    13:07 // 3. 10. 2012.

    U javnim preduzecima i ustanovama vise nece biti radnika bice sve bivsi direktori.

  • Hipotalamus

    14:08 // 3. 10. 2012.

    Simfonijski je leglo neradnika koji se bave svime a najmanje muzikom. Kad bi se muzičari birali na konkursu kao na Zapadu dve trećine bi ostalo bez posla. Direktorkin muž zimi radi kao instruktor skijanja na Kopu a žena ga vodi kao da radi. Da zbrka bude kompletna i pravnica u Simfonijskom je bliska rodjaka direktorkinog muža. Zaključak: muž je siva eminencija u Simfonijskom orkestru !

    • Професор

      16:50 // 3. 10. 2012.

      У НСО су нерадници само они који су "били" блиски бившој директорки и њеном мужићу, а сви остали су морали да раде без иједног слободног дана или неоправданог одсуства. Ако је истина да је онај мали, искомплексирани, осредњи кларинетиста заиста "сива еминенција" НСО, можда је требало њега да кандидује за уметничког директора. Ако би га ико озбиљно схватио, онда би Оркестар свирао на "Пинку", вероватно...

  • aca

    14:47 // 3. 10. 2012.

    Vrlo "zanimljiv" odgovor Gradonacelnika.
    Narocito ako se zna da je samo pre par dana iznosio spiskove o zaposljavanju u javnim preduzecima od 6.maja, a sada daje saglasnost za apsolutno nepotrebno rezijsko radno mesto i pored upozorenja predstavnika NSO pa cak i ne ulazeci u to da li je to zakonizo.
    "Vruce kestenje" ce po svemu sudeci morati da vadi, u ovom trenutku ni kriva ni duzna,VD direktor Vesna Bratic.
    Da li ce to ona izvesti "ni po babi ni po stricevima", za sta uz sebe ima ceo orkestar i Zakon o kulturi ili po partijskoj direktivi i na nezakonit način,ostaje da se vidi.
    Zelim joj puno uspeha u zakonitom radu i vodjenju NSO.

  • Професор

    17:13 // 3. 10. 2012.

    За г-ђу Братић уопште не сумњам да ће поступити онако како јој буде наложено из странке, с обзиром да је и једини кандидат за новостворено радно место из исте странке. Па, због ње се и отвара непостојеће радно место. То је већ познати сценарио: зар није и Т.В. Минчић већ расписивала конкурс за непостојеће радно место за свог сина: http://www.naslovi.net/2008-04-05/blic/direktorka-zaposlila-sina/629381, па што не би и за себе измислила ново. По истом добром, старом сценарију, Градоначелник пристаје на све ради "коалиционог мира" (већ виђено). Председник Уметничког Савета, председник Синдиката и члан УО би требало да се мало жале Јавном Тужилаштву и истражним органима, да (напокон) поднесу кривичну пријаву, а не Граду или новинама. Иначе, биће опет, на жалост... већ виђено...

  • Jovana

    17:21 // 3. 10. 2012.

    Gospodja je cudo.... Ona je strasna bila i kao direktor NKC -a a tek sada ce biti strasno.... A i njena diploma iz Skoplja je veoma upitna! Uostalom slika govori vise od svih reci!

  • Hibiscus

    17:31 // 3. 10. 2012.

    Pa, naravno da je izmislila novo radno mesto za sebe. Nije valjda luda da se vrati u muzičarski sastav NSO posle skoro šest godina nesviranja! Svesna je da ne može da dune ni dva tona...

  • Milidrag Petkovic

    21:07 // 3. 10. 2012.

    Od kada je NSSO uzela u svoje ruke Mincicka je najurila sve najbolje dirigente, Maetra Molesa zbog licne netrpeljivoti prema njegovoj supruzi,Bugarskog dirigenta Andrejeva , zato sto je trazio rad i disciplinu a otpusten je navodno jer mnogo kosta, pa je na njegovo meto dosao Koranac iz makedonije Le FI FI koji blago receno nije imao veze ni za srednju muzicku skolu ali su imali dil i to dobar.Koreanac je bio dva ipo puta skuplji od Bugarina,oko 1500 evra.Na kraju za umetnickog direktora biraju se odlicni muzicari koji su zavrsili sa visokim prosekom, Mincicka je zavrsila ocek flauta sa ocenom 6,3.Prevarila je i upravni odbor da govori Engleski a to nije tacno pa uvek mora da ima prevodioca.Najvece zlo za nisku kulturu ja doticna dama.U petak se uclanila u G 17 a u ponedeljak konkurisala za direktora te 2008 godine, sto govori o kadru njene stranke.

  • Snezana Jovanovic

    21:32 // 3. 10. 2012.

    Pravo je cudo kako je bivsa vd direktorka uspela da dobije saglasnost za novo i nepotrebno radno mesto(na kraju svog mandata),za svega nekoliko dana, a sest prethodnih godina ne uspeva da obezbedi mesto dirigenta!? Kakve to veze sad ima sa Vesnom Bratic? Nije ona poslala zahtev,ali ce imati mnogo problema ako odluci da ispravi pogresno postavljene stvari.Uostalom, ocekujem da cemo se sada, kada je konacno doslo do promene,osloboditi funkcionera sa megalomanskim licnim ambicijama.

    • Професор

      16:46 // 4. 10. 2012.

      Па, наравно, драга колегинице, да има везе и са садашњом в. д. директорком. Ако и нема, имаће врло ускоро уколико се отварање тог новог радног места реализује у корист њене партијске другарице, а без расписаног конкурса. Зар није и сам Градоначелник рекао да је он "само" дао своју сагласност, а да се од нове директорке очекује да у свом раду поштује Закон? Иако сте је и Ви и председник уметничког савета, као и председник синдиката упозорили (пише у чланку Ј.В.) да се тиме крши и Закон о култури и Статут НСО?

  • Koalicioni partner

    18:15 // 4. 10. 2012.

    Kao prvo Mincic Tanja je nekompetentna i kao direkdtor i kao muzicar ali to ovo drustvo iz urs-a ne unteresuje, mada ne vidim koji je interes te stranke da postavlje lose direktore. Drugo i ne manje vazno, nije ona oterala najbolje dirigente, sto moles svakako i nije ( Tanja mincic ga je i dovela)vec je zanemarila domace umetnike sto je mnogo veci zlocin. I trece trebalo bi da se resi sada da li gospodja mincic hoce da svira u niskom orkestru ili neka se raspise konkurs za mesto flaute koje je upraznjeno evo vec skoro 8 godina!

    • osmatrac

      22:38 // 11. 10. 2012.

      Pa kako ti nije jasno? Pa dobar direktor rsdi svoj posao strucno i savesno a los samo slusa partijskog sefa. Prosto zato su nam i sva Javna Preduzeca pred kolapsom. A za zaposljavanja u JP odgovorni su celnici stranaka na vlasti u 90% onih 10 zaposle sami direktori.

  • osmatrac

    22:49 // 11. 10. 2012.

    Meni se cini da taj simfonijski ima dirigenta ali on cesto dolazi preko puta simfonijskog. Da pogodili ste dirigent u simfonijskom ali i u direkciji, medijani, pcelici... je Branislav Jovanovic!!!!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: