Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 10. 2. 2016.

| Istražujemo

Sporna zapošljavanja u Direkciji za javni prevoz

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
direkcija
U Direkciji zapošljavali rođake funkcionera SNS; foto: JV arhiva

Tvrdeći da nije reč o novim zapošljavanjima, već o "preuzimanju" zaposlenih iz drugih preduzeća, niška Direkcija za javni prevoz je zaposlila veliki broj rođaka funkcionera Srpske napredne stranke.

U to preduzeće su u poslednjih godinu dana, između ostalih, "došli" i suprug sekretara Gradskog veća Nađe Marković, supruga direktora Gradske stambene agencije Vlade Stojanovića i Bojan Marinković Bojzi brat potpredsednika SNS Igora Mirovića, a prema nepotvrđenim informacijama i svastika aktuelnog direktora Saše Petronijevića i snaja direktora "Pčelice" Zorana Jonića.

petronijevic Petronijević: Sve po planu; foto: JV arhivaSam Petronijević nije želeo da razgovara sa novinarima "Južnih vesti", već je SMS-om tražio da mu pisanim putem dostave pitanja, a zatim odgovorio dopisom u kom je potvrdio deo naših saznanja.

U dopisu dostavljenom "Južnim vestima" piše da nije reč o zapošljavanju novih radnika, već o takozvanom preuzimanju iz drugih državnih preduzeća ili ustanova.

Petronijević navodi da je to preduzeće 1. januara 2015. godine preuzelo od Aerodroma upravljanje autobuskom "kružnom linijom", a time i 59 radnika. Međutim, kako tvrdi, to nije bilo dovoljno, pa je bilo neophodno da se angažuje još ljudi.

Tako je u Direkciju iz "Mediane" prešao i Ninoslav, suprug sekretara Gradskog veća Nađe Marković. I za taj "transfer" je takođe, tvrdi Petronijević, postojala potreba jer je dotadašnji šef Službe za javne nabavke, komercijalne i pravne poslove "prešao" u "Parking servis".

...na osnovu sporazuma o preuzimanju zaključenog sa JKP "Mediana" Niš i u skladu sa napred navedenom Uredbom, zasnovan radni odnos sa Ninoslavom Markovićem, koji je takođe imao traženi sertifikat i raspoređen na isto radno mesto - doslovce piše u Petronijevićevom dopisu.

Petronijević nije dostavio obrazloženje za dolazak Bojana Marinkovića Bojzija, koji je u međuvremenu osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu zbog pretnji novinarima Južnih vesti, brata donedavnog ministra i aktuelnog potpredsednika SNS Igora Mirovića.

Na osnovu prethodno potpisanog sporazuma o preuzimanju, dana 23. oktobra 2015. godine je iz Sportskog centra Čair Niš preuzet Bojan Marinković, koji je raspoređen na poslove kontrole gradskog i prigradskog saobraćaj - piše u dopisu.

Direktor Direkcije je na kraju svog dopisa naveo i da je to preduzeće, uz Aerodrom, jedino u kome gradske vlasti nisu utvrdile da ima viška. Naprotiv, kao maksimum broja zaposlenih je navedeno 138, dok u Direkciji trenutno radi 134.

...čime je stvorena mogućnost za zapošljavanje još 4 zaposlena - zaključio je Petronijević.


490x370-Nenad-Stankovic Za Stankovića sve slučajnost; foto: JV arhivaStanković: To je sve slučajnost

I dok direktor Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević nije hteo da razgovara o ovoj temi, njegov pomoćnik Nenad Stanković je na pitanje novinara da li je slučajno to da su među novoprimljenim radnicima baš rođaci visokih javnih funkcionera SNS, kratko odgovorio.

Slučajnost - kaže Stanković.

On tvrdi i da su prilikom zapošljavanja novih radnika vodili računa da prime one koji već rade u javnom sektoru.

Mi smo, na primer, poslali svim javnim preduzećima dopis da nam treba vozač. Samo jedan se javio. Pa za konduktera sam se nedavno obratio "Gorici". Nijedan radnik "Gorice" nije hteo da pređe, da bude kondukter s 30.000 dinara plate - kaže Stanković.


Banđur: Nepotistička zapošljavanja zabrinjavajuća

490x370-bandjur Banđur zabrinut zbog nepotizma; foto: JV arhivaOva "preuzimanja" u Direkciji za javni prevoz na jednoj od sednica Gradskog veća osudio je i većnik zadužen za komunalne delatnosti Miloš Banđur nazvavši ih "nepotizmom i trgovinom uticajem".

Ne bih sada da govorim o imenima, ali evidentno je da se zapošljavanja u Direkciji sporovde po nepostističkoj osnovi ili uz trgovinu uticajem i to mora sve nas mnogo, mnogo da zabrine - rekao je Banđur.

Prošle godine je, kako je rekao većnik, bilo 10 prijema u stalni radni odnos u Direkciji za javni gradski prevoz. Ove godine planiraju se 4 i, kako kaže, ne zna kako će sve to da se uklopi u ideju racionalizacije u javnom sektoru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • peta

    18:01 // 29. 2. 2016.

    Mislim da tamo gde je gospodin Guska
    nema nepravilnosti u radu, narocito po pitanju zaposljavanja. Jedino je slican njemu Miki Mklutinovic Iljadarka, koji takodje ne voli mahinacije i muvanja.

  • Ivan

    20:28 // 12. 2. 2016.

    Trebalo bi u ovoj arogantnoj firmi prepoloviti broj zaposlenih. Zaista je postalo neizdrživo...

  • Miško

    21:45 // 11. 2. 2016.

    Samo bahato....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: