Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 8. 1. 2015.

| Istražujemo

Srđan Aleksić smenjen sa funkcije u "Toponici"

Autor:Predrag Blagojević, Sanja JanačkovićIzvor:Južne vesti
Srđan Aleksić
Za sada ostaje u fotelji; Srđan Aleksić u gradskom veću Niša.

Po nalogu Agencije za borbu protiv korupcije Ministarstvo zdravlja je smenilo niškog gradskog većnika sa funkcije predsednika Upravnog odbora Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici.

Aleksić je smenjen još oktobra prošle godine, ali je informacija o tome Južnim vestima dostavljena tek kada su novinari to zatražili od Agencije.

Kako je pojašnjeno, Aleksić je smenjen jer nije Agenciju za borbu protiv korupcije obavestio da je preuzeo još jednu funkciju, što je po zakonu morao da uradi.

Ministarstvo zdravlja RS je postupilo po zahtevu Agencije i donelo rešenje 24.10.2014. godine kojim je razrešilo Srđana Aleksića sa navedene javne funkcije - piše u saopštenju Agencije.


Skupština Grada Niša Novi izazovi za gradske vlasti NišaJoš se vodi postupak za smenu sa funkcije većnika

I dalje se čeka stav Odbora Agencije za borbu protiv korupcije kome se Srđan Aleksić žalio zbog odluke direktora Agencije da zatraži i njegovu smenu u Gradskom veću Niša.

Smena je zatražena još jula prošle godine jer je utvrđeno da je Aleksić paralelno sa ovom visokom javnom funkcijom istovremeno kao advokat zastupao pred sudom građane koji su tužili Grad.

Utvrđeno je da Aleksić obavljanjem advokatske delatnosti ugrožava nepristrasno vršenje javne funkcije člana Gradskog veća grada Niša, s obzirom na to da zastupa stranke u postupcima protiv javnih preduzeća čiji je osnivač grad Niš, ili protiv grada Niša - piše u odluci Agencije.

Aleksić se brani tvrdnjom da istovremeno radeći kao advokat i član Gradskog veća Niša zapravo štiti javni interes, pa da, shodno tome, nije u sukobu interesa.

U ranijoj izjavi za Danas Aleksić je najavio da će, ukoliko Agencija odbije njegovu žalbu, on podneti ostavku.

Međutim, tada je najavio da će takvu odluku "obarati" i pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu.

​J​užne vesti će se u narednom periodu baviti temama koje brinu građane Srbije, a tiču se eventualnog ulaska u Evropsku uniju.

Da li će moći i dalje da slobodno putuju po Evropi? Da li će imati pristup EU fondovima? Da li će proivođači morati da menjaju svoju proizvodnju da bi je uskladili sa standardima EU ? Da li će moći da i dalje da peku rakiju?

Sagovornici Južnih vesti, o ovim i sličnim temama biće proizvođači sa juga Srbije, studenti, poljoprivrednici, predstavnici institucija…

Pokušaćemo da vam kroz više različitih priča prikažemo gledišta o EU građana sa juga, kao i to šta oni misle da će nam ulazak u EU doneti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vesko tijanic

    11:50 // 12. 1. 2015.

    to je to sve je istinza

  • miljan micic

    11:17 // 12. 1. 2015.

    nastavak sud je doneo prvostepenu presudu ocigledna je namera tuzenog to jest toponice da zloupotrebi ugovore o radu sa tuzenikom sta je to jer zloupotreba sluuzbenog polozaja to nisam ja pisao HAOS.

  • miljan micic

    10:51 // 12. 1. 2015.

    aleksica je trebalo odavno smeniti sta ce on u upravnom odboru u toponici on i direktorka su ometali sva sudjenja koja su protiv toponice treba preispitati i direktorku 5.godina se sudimo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: