Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 26. 12. 2019.

| Istražujemo

Srušen nelegalni objekat “Rivera” izgrađen nasred ulice

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
rivero
"Rivero" ostao bez objekta kojim je bila preprečena ulica; foto: V. M.

Deo kafića “Rivero” koji je nelegalno sagrađen nasred još neizgrađene Geteove ulice u niškom naselju Donja vrežina, srušen je nakon intervencije gradske vlasti. Meštani su zadovoljni, ali kažu da je pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević zauzvrat tražio da potpišu dokument za izmenu Generalnog urbanističkog plana, da bi se u tom delu napravila krivina, jer je komšija iz “Rivera” i glavnim objektom “izašao” par metara na ulicu.

Rečima “mala pobeda” meštani Donje vrežine opisuju rušenje nelegalnog objekta sagrađenog nasred ulice koja tek treba da se asfaltira. Dodaju da je vlasnik “Rivera”, prema dogovoru sa gradskim vlastima, o svom trošku srušio ono što je bez dozvole gradio.

Međutim, komišije tvrde da su od pomoćnika gradonačelnika Niša Miloša Miloševića dobili dokument da potpišu, kojim pristaju da se u Geteovoj ulici napravi kosina kod “Rivera”, jer je vlasnik ovog kafića i glavnim objektom izašao na ovu ulicu u nastajanju.

Ne mogu da kažem da nismo zadovoljni. Vlasnik “Rivera” je o svom trošku srušio objekat koji je nelegalno sagradio. E, sad, to je svakako i trebalo da uradi po zakonu. Međutim, nama je Milošević, da bi obe strane bile zadovoljene, rekao da potpišemo dokument za izmenu GUP-a, prema kojem bi Geteova ulica trebalo da dobije krivinu u delu kod “Rivera”, jer je vlasnik ovog kafića malo i tu izašao na ulicu - navodi jedan od komšija.

Većnik Milošević je ranije samo rekao da je ovaj slučaj rešen na obostrano zadovoljstvo, ali o detaljima oko dokumenta koji su potpisivale komšije, nije komentarisao.

Podsetimo, zbog izgradnje nelegalnog objekta nasred ulice, meštani Donje vrežine su protestovali protiv vlasnika “Rivera”.

Inače, na “Rivero”, koji je trenutno zatvoren, komšije se žale i zbog prevelike buke.


Od rušenja zidova i bazena se odustalo

rešenje Delovi glavnog objekta "Rivera" trebalo je da budu srušeniNakon višemesečnog odbijanja da dostave rešenja o rušenju i reakcije Poverenika za informacije od javnog značaja, Gradska uprava Niš je novinarima dostavila traženu dokumentaciju.

Prema poslednjem, izvršnom rešenju od novembra 2018. godine, vlasnik “Rivera” trebalo je da poruši određene zidove, ali i bazen od 72 kvadratnih metara, za koji je sam vlasnik Južnim vestima rekao da ga je pregrađivao da bi bio manjih dimenzija i da ne bi morao da ga ukloni.

I zaista nije srušen, iako je u rešenju pisalo da je taj čin obavezan.

Podsetimo, "Rivero" je građen bez građevinske dozvole, a samim tim nema ni upotrebnu dozvolu. Međutim, vlasnik ovog ugostiteljskog objekta tvrdi da je podneo zahtev za legalizaciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pomocnik trguje???

    07:55 // 29. 12. 2019.

    Cekaj kako jedan pomocnik Gradonacelnika moze sebi da dozvoli da od gradjana trazi po principu ja tebi to meni .Gradonacelnice da li je on Jos uvek pomocnik ako jeste On vam direktno rusi ugled Vama I aktuelnoj vlasti.Znate glasaci Nisu samo u selima u naselju Komren opstina pantelej kome pripada ovaj objekat je druga po velicini.Razmislite?

    • Hju

      12:09 // 13. 1. 2020.

      Rusi ugled aktuelnoj vlasti? O kakvom ugledu je rec i kojim delima ga zaradise? Pre ce da zarade plate radeci posao za koji nisu strucni nego ugled koji ne znaju ni sta predstavlja ni sta znaci.

  • Biserka

    14:25 // 28. 12. 2019.

    Bilo je prijava i ranije za ovaj objekat ali su ih godinama stitili iz inspekcije u sve to je umesana inspekcija i politika veliki su to glumci svi se prave cisti a ustvari su u sprezi sa onima koji grade neadekvatne objekte bez gradjevinskih dozvola cak ih savetuju kada i kako da zidaju samo inspekcije niko vise veliki glumci to je glumacko odeljenje zato grad i gradjani propadaju.

  • E bre

    23:57 // 26. 12. 2019.

    Čuj : meštani menjaju GUP! Svojim potpisima, s gradskim čelnicima...

    Aloooooo! BREEEEE!
    Od koju ste planetu, vije?
    (Ja da pitam na vaški, jer srpski ne razbirate)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: