Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 13. 8. 2013.

Stopirana stručna praksa

nsz.jpg Zgrada NSZ u Nišu, arhivska fotografija

Zbog smanjenja budžeta predviđenog za aktivnu politiku zapošljavanja, Nacionalna služba privremeno je stopirala projekat stručne prakse. Ipak, oni koji u Nišu i ostalim gradovima imaju potpisane ugovore ne treba da brinu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • miki

    11:42 // 13. 8. 2013.

    Ti radnici iz Biroa za zaposljavanje trebaju da imaju neku bolju unutrasnju kontrolu. Potpuno su neefikasni, a pimaju sigurnu platu. Pa gde to jos ima?

  • Milan

    12:01 // 13. 8. 2013.

    Dačić/Vučić/Dinkić/Nikolić/Palma/Krkobabić/... su baš ovih dana ponovo izjavili kako je zapošljavanje glavni cilj... hmmm... čekaj, nešto se ovde zbiva što se nikako ne slaže.

    • Marko

      14:11 // 13. 8. 2013.

      e sad dinkic vise nije u vladi, vise nema potrebe da se spominje, tako da njega izbaci sa spiska.

    • Milan

      09:45 // 14. 8. 2013.

      @Marko: Kao prvo, ovo se nije desilo za jedan dan, već je rešeno u okviru prekrajanja budžeta za koji je Dinkić i više nego odgovoran.

  • D.

    12:24 // 13. 8. 2013.

    Bitno je da rebalansom budžeta nisu smanjena sredstva za isplatu plata u NSZ i da se niko nikada nije zapitao da li bi možda bilo bolje da smanjimo broj zaposlenih u potpuno beskorisnoj NSZ.

    • Nislija

      09:14 // 18. 8. 2013.

      Smeniti direktorku NSZ Nis i pokrenuti pitanje odgovornosti i za koga radi! Narodu je potrebna samo salterska sluzba i sluzba za isplatu nadoknade nezaposllenim licima koji su ta prava Zakonom stekla!

  • Ivan

    17:59 // 13. 8. 2013.

    " oni koji u Nišu i ostalim gradovima imaju potpisane ugovore ne treba da brinu." Ovo recenica je velika laž! Ispada da sam radio skoro 2 meseca za džabe... bez plate i staža.

  • tmurno

    18:07 // 13. 8. 2013.

    uslovi konkursa su bili objavljeni, a posle su menjani bez ikakvog smisla uz obrazlozenje da ne moze sve da stane u konkurs da bi se mnogi ljudi eliminisani, sve je nemesteno!

  • Marijana

    00:01 // 14. 8. 2013.

    Meni nije jasno kako to da su neki uopste radili, ja sam potpisala ugovor sa poslodavcem i trebalo je da otpocnem praksu pre 2 meseca ,ali su sa NSZ rekli da je sve stopirano i nisam radila ni dan.

    • MIKI

      14:07 // 14. 8. 2013.

      Ma mene su izlagali da je taj program "strucna praksa" popunjen, krajem maja. Ko zna kako nas lazu i mazu. A bas me zanima kako su se zaposlili tamo u Birou. Ni jedan konkurs ne videh!

  • Slavica Milenkovic

    10:42 // 14. 8. 2013.

    Ugasili ste i to malo svetlosti, odakle se finansirau vecnici sa platom od 100.000, ostali politicari u skupstini,kako profesori Med.fakulteta primaju 100% platu na kliniku i na fakultetu....

  • Ana

    15:46 // 14. 8. 2013.

    Znaci, ima poslodavaca i lica koji su potpisali ugovore sa NSZ po konkursu za strucnu praksu? Neka onda objave koji poslodavci i radna mesta! Koji je konacan rezultat konkursa, i po kom kriterijumu?

    • ogorceni kandidat

      23:18 // 26. 8. 2013.

      meni se cini da su oni to znali jos od samog pocetka,samo sto su morali da razvlace do usvajanja rebalansa.Tako da ispada da se neki nisu prijavili na vreme(a NEKI jesu),da sklope ugovor sa NSZ.

  • Nislija

    07:32 // 18. 8. 2013.

    Da krenu od sebe, da smanje broj zaposlenih u NSZ u filijali Nisu i bice sve ok! Pod hitno smeniti direktorku NSZ u Nisu i nadlezni da pokrenu istragu!Za nekog moze, za nekog ne moze strucna praksa?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: