Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 1. 3. 2013.

| Istražujemo

Toplana da objavi podatke o zaposlenjima

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Toplana.jpg

Poverenik za informacije od javnog značaja naložio je niškoj Toplani da, na zahtev Južnih vesti, objavi ugovore o svim zaposlenjima u poslednje 2 godine i podatke o finansiranju medija.

Rešenjem koje je potpisala zamenica Poverenika Stanojla Mandić Toplani je ostavljen rok od 3 dana da objave tražene podatke.

- Radi se o informacijama koje se tiču raspolaganja sredstvima navedenog javnog preduzeća, te su iste važne sa aspekta zakonitosti raspolaganja javnim sredstvima za šta postoji interes javnosti - piše između ostalog u Rešenju.

Podsetimo, novinari Južnih vesti zatražili su krajem prošle godine od tog javnog preduzeća da dostavi kopije svih ugovora o zaposlenju od 1. januara 2011. godine, kao i sve ugovore po kojima su finansirani mediji.

Ipak, direktor Toplane Milutin Ilić (SNS) proglasio je te podatke za tajnu.

Ilić je konstatovao da bi njihovim objavljivanjem bila narušena privatnost zaposlenih, kao i da bi nanelo štetu medijima kojima je Toplana isplatila novac.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    11:35 // 4. 3. 2013.

    A sto ne pitate malo koga je sve zaposlila Medijana? Stitite one sto tamo vladaju? A distribucija? Stitite SPS? U te dve firme je zaposljeno vise nego u sve druge. Okomili ste se samo na Perisica kao da je on najvece zlo. On covek nema sa kim da radi. Mi trebamo da budemo srecni sto nam je on gradonacelnik ali se navukle fukare oko njega pa ne moze nista od njih. Oni mu i pletu mrezu i prikazuju da je on za sve kriv a svako vrslja kako hoce. Oni i pisu ove komentare jer su ljubomorni a rade mu iza ledja jer hoce da ga smaknu. Ne odgovara im sposoban i posten covek na takvom mestu jer bi hteli da haraju gradom. Njemu pored ovih njegovih saradnika veci neprijatelji i ne trebaju. Samo napred doktore!!! Nedaj se!!!

  • Aleksandar

    12:50 // 1. 3. 2013.

    Dobro bi bilo kad bi mogli da vidimo ko se sve zaposlio i u parking servisu i jugoistoku.

    • posmatrac

      16:28 // 1. 3. 2013.

      najvise ih je nagurano u Vodovodu, tj Naisusu,cudo jedno! A trubio je neko u izbornoj kampanji da je u Naisusu previse zaposlenih i taj zaposli novi 40 ljudi,taj dade sglasnost Naisusu da bse kreditno zaduzi 250.000 miliona ya tekucu likvidnost,plat... kuda plovi ovaj brod kapetane Perisicu?!

    • Legolas From the forest

      03:05 // 2. 3. 2013.

      Ne zaboravite i PCELICU. Koliko ih je stvarno zaposljeno za poslednje CETIRI godine. Grad aminuje Joniceve rodjake, prijatelje, komsije i koga je sve zaposlio. U Pcelici je javna tajna kvota za posao
      3-5-7(hiljada eura) za radna mesta. Bilo je i prijava, cak je i drzavni revizor otkrio nenamensko trosenje sredstava i NISTA.

  • dragan

    12:45 // 1. 3. 2013.

    Podaci o zaposljavanju nisu nikakva tajna cijim bi otkrivanjem bila ugrozena privatnost zaposljenih. Za uzvrat i ja nudim podatke o mojim zaposljenim radnicima. Prikrivanje podataka je sramotno jer se time smanjuje mogucnost za osnovanu kritiku.
    Prekomerno zaposljavanje "radnika" je izazvalo VISAK zaposljenih u javnim preduzecima (nemaju gde da sede pa se setaju), cime je napravljen nerad kod novih i proizvelo "beli strajk" i nezadovoljstvo kod starih radnika.
    Jedino resenje je kao sto je nekada bila uredba vlede da se platni fond (ukupna masa) vrati na nivo od pre dve godine. Tako bi se na primer: milion dinara rasporedilo na 400 radnika umesto na 200 kao nekada, pa neka PARTIJSKI DRUGOVI koji upravljaju javnim preduzecima shvate da se gubici koje prave ne resavaju povecanjem cena usluga ili zahvatanjem iz budzeta koji je iovako otanjen.
    Nije bitna stranacka pripadnost rukovodioca jer unazad gledano svi se isto ponasaju, samo sadasnji oponasaju prethodne i prebacuju odgovornost n

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: