Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 16. 1. 2013.

| Istražujemo

Toplana nastavlja da krije podatke

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
toplana-Nis.jpg

Niška Toplana odbila je da objavi podatke o broju zaposlenih u poslednjih godinu dana i ugovorima potpisanim sa niškim medijima.

U pisanom saopštenju dostavljenom Južnim vestima, direktor tog preduzeća Milutin Ilić (SNS) proglasio je te podatke za tajnu.

Obrazlažući svoju odluku da ne objavi tražene ugovore o zaposlenju, Ilić se pozvao na Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i ocenio da bi time povredio njihovo pravo na privatnost.

- Zakonom je propisana obaveza poslodavca da podatke o ličnosti zaposlenih štiti od uništenja ili gubitka, a pogotovo od neovlašćenog pristupa i zloupotrebe - piše u dopisu koji je potpisao Ilić.

Pored toga, Ilić je potvrdio da ovo veliko javno gradsko preduzeće ima potpisane ugovore "čiji je predmet medijsko praćenje aktivnosti rada preduzeća", ali je ocenio da bi njihovo objavljivanje nanelo štetu medijima sa kojima su ti ugovori potpisani.

Komentarišući odluku Toplane, urednik Južnih vesti Predrag Blagojević kaže da je nelogično da državna firma štiti interese privatnih firmi na štetu građana.

- Nedopustivo je da Toplana, koja posluje sa gubicima koji se mere stotinama miliona dinara, proglašava za tajnu ugovore koji su očito potpisani bez tendera i bez ikakvih kriterijuma. Pri tom, to preduzeće je već mesecima u fokusu javnosti zbog zapošljavanja putem rodbinskih i političkih veza - kaže Blagojević.

Kako su Južne vesti ranije pisale, gotovo sva javna preduzeća i ustanove u Nišu imaju sa medijima tajne ugovore, potpisane bez ikakvih kriterijuma i bez sprovedenog tendera. Zbog toga su državni revizori podneli i veliki broj prijava protiv bivšeg gradonačelnika, ali i pojedinih direktora javnih preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ogorceni

    22:05 // 18. 1. 2013.

    Ovi novi su do sada naravno uz amanet Ljube Pesterca doveli jedno desetak komada.Samo mi jedno nije jasno.Sta se to dogadja u nasem drustvu koje je u totalnoj krizi i rasulu vec duze vremena da i za vreme Gradeta Ilica, pa Gorice pa i ovi sada zaposljavaju bogate ,udomljene , ljude dobro situirane ,koji su uzeli otpremnine iz Duvanske i slicnih firmi ili otisli u prevremene penzije pa ih ovi opet aktivirali, a ne one kojima stvarno treba pomoci ili makar mlade sa biroa.
    Smiljko recimo zaposljavao za savetnike svoje bivse radnike penzionere iz Duvanske,Grade i Gorica sve same bogatase pa se sada sepure po toplani a blage veze nemaju sa poslom,ovi sada dovode ljude koji su vec imali posao a na ulici mladi. Da li je to normalno. Ili ovi imali da plate reket za posao ? Ne razumem

  • Roditelj

    18:21 // 17. 1. 2013.

    I šta je ovde čudno što kriju podatke !? Pa Niš je to !

  • nikola

    07:26 // 17. 1. 2013.

    John ne kritikuj kada ne znas. Moramo malo da pricamo argumentovano. Ako je zaposljavanje strogo politicki determinisano dajte prosvetlite me gde i kod kog da se uclanim da bih dobio posao? Nemojmo tako ljudi ako imamo podatke lepo javimo Pedji, on objavi i onda mozemo ovde javno da ih pljujemo. Ja verujem da u Nisu i dalje postoje dobri direktori i zato ne bismo smeli da generalizujemo stvari. Brzo smo zaboravili i dug Doma Zdravlja iz predhodnog perioda, i zaposljenje Radovica i drugova posle izbora i Serif itd...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: