Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 23. 7. 2019.

| Istražujemo

Toplana platila čestitke i intervju koji nisu objavljeni

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
niški portal
Milačić kaže da je "Cloudcode" za sadržaj na "Niškom portalu" poslao "baš povoljnu" ponudu; foto: S. M.

Iako su građani platili 7.000 dinara da se na Niškom portalu u vlasništvu supruge direktora niške Tržnice i funkcionera SNS Gorana Đorđevića objave uskršnje čestitke Gradske toplane, kao i intervju sa direktorom ovog javnog preduzeća Predragom Milačićem, ovaj ugovorom dogovoreni sadržaj nikada nije osvanuo na portalu. Direktor Toplane Milačić kaže da ih je zamolio da intervju odrade tokom grejne sezone, kao i da je ovaj portal odabrao jer je ponuda bila “baš povoljna”.

toplana Ugovor istekao još 2. maja, a sadržaja nemaGrađani su, prema ugovoru koji poseduju novinari Južnih vesti, platili 7.000 dinara firmi Cloudcode u vlasništvu Miloša Stošića - saradniku porodice Đorđević - da na Niškom portalu u vlasništvu Jelene Đorđević objave čestitke za uskršnje i prvomajske praznike, kao i intervju sa direktorom Milačićem.

Ugovor je važio od 25. aprila do 2. maja.

Na portalu u tom periodu, među člancima, nema čestitki. Nema ni intervjua. Zapravo, na Niškom portalu se Toplana poslednji put pominje decembra 2018. godine i to kroz servisnu informaciju.

Milačić objašnjava da ih je zamolio da pomere intervju za drugi period, jer “sada nema interesantnih tema”. Tako bi kada radijatori postanu topli, odnosno kad počne grejna sezona, prema Milačićevim tvrdnjama, trebalo da na na Niškom portalu osvane i intervju.

Nema (intervjua) jer još nije urađen. Ja sam zamolio da pomerimo intervju za period grejne sezone, jer sada nema mnogo tema koje bi bile interesantne za naše korisnike.

Milačić kaže da je potpisao ugovor sa Cloudcodom za reklamu na Niškom portalu, jer je ponuda, kako kaže, bila baš povoljna.

Na osnovu njihove ponude, kao što je slučaj i sa ostalim medijima. Ko želi saradnju sa nama, da nam ponudu, a mi se opredelimo da je prihvatimo ili ne na osnovu cene i naše procene da li se dobija dovoljno za uloženi novac. Iz fakture si mogao da vidiš da je ova ponuda bila baš povoljna, pogotovo kad su dodali i intervju preko - podvlači Milačić.

Zbog čega nije ispoštovan ugovor, novinari odgovore nisu dobili od vlasnika Cloudcode-a Stošića, koji je potpisao ugovor i koji u Niškom portalu ima upravljačka prava, jer se nije javljao na telefon.

Podsetimo, istraživanje Južnih vesti pokazalo je da pored para koje dobija na medijskim konkursima, Niški portal čija je vlasnica supruga direktora niške "Tržnice" i funkcionera SNS Gorana Đorđevića, od više javnih preduzeća svakog meseca dobija i do 50.000 dinara. Toplana nije jedinstvena po pitanju neobjavljivanja sadržaja za koji su platili, jer su mnoga niška javna preduzeća plaćala video-intervjue Niškom portalu u poslednje dve godine, ali oni nikada nisu objavljeni.

Inače, umesto odgovora na pitanja, urednica Niškog portala Jelena Đorđević je Južne vesti etiketirala kao stranoplaćenički medij, a novinaru koji je radio na priči je ponudila zaposlenje na Niškom portalu i dogovor o zaradi. Ovo su osudili dugogodišnji novinari i urednici relevantnih srpskih medija i novinarskih udruženja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tasa

    07:15 // 25. 7. 2019.

    Počistiće to Sindikat Nezavisnost, kako u Tržnici tako i u Toplani. Ovoj samovolji niške vlasti moramo stati na put.

    • Ouzo

      18:15 // 25. 7. 2019.

      Al,nikako da pocnete sa ciscenjem!Dok se zaufcete!

  • Imperium Opus

    23:59 // 23. 7. 2019.

    Direktor pomešao Vaskrs i Božić?

  • Moj narod

    23:18 // 23. 7. 2019.

    Nije on jedini ima takvih na hiljade, u koju god poru drustva da zagrebes mito, korupcija i rasulo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: