Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 12. 7. 2018.

| Istražujemo

Tri meseca nakon "sletanja" autobusa policija još istražuje u Direkciji

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Autobus udes
Nezgoda se dogodila u jednoj od najstrmijih ulica u gradu; Foto: čitalac

Ko je odgovoran za to što je autobus gradskog prevoza krajem marta "sleteo" u bivšu kasarnu "Bubanjski heroji", zbog čega je povređeno devetoro putnika, još se utvrđuje jer policijska istraga u Direkciji za javni prevoz, koju je naložilo Osnovno javno tužilaštvo, i dalje traje. Iz Tužilaštva je naloženo da se utvrdi ko je odgovoran za ovaj događaj pošto je sudski veštak ustanovio da je autobus bio neispravan dugo pre nezgode.

Međutim, tri meseca kasnije Tužilaštvo nije dobilo izveštaj policije. Portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Milica Jovović kazala je da je za dalje delovanje u ovom slučaju očekuje upravo taj izveštaj.

Policiji je naloženo da preduzme određene radnje i da prikupi potrebna obaveštenja, tako da očekujemo izveštaj policije pa ćemo nakon toga dalje da postupamo - rekla je Jovovićeva.

U niškoj policiji, gde je novinarka takođe potražila odgovor na pitanje dokle se stiglo u ovom slučaju, kazali su da se postupa po zahtevu koji je stigao iz Tužilaštva.

Policija postupa po zahtevu tužilaštva - bili su kratki u Policijskoj upravi.

Podsetimo, nezgoda se dogodila 26. marta kada je gradski autobus na liniji Kalač brdo - Sarajevska sleteo s puta u Durmitorskoj ulici i uleteo u parcelu bivše kasarne, na kojoj se gradi "Novi Niš".

Uzrok otkazivanja kočnica bilo je oštećenje na membrani kočionog cilindra prednjeg levog točka, zbog ćega je autobus sleteo, a devetoro putnika zavšilo u Hitnoj pomoći.

S obzirom na to da je ovo bila jedna od tri linije koje je držala Direkcija za javni prevoz Niša, a ne privatni prevoznik, iz Tužilaštva je naloženo policiji da utvrdi ko je od službenika ili rukovodioca u ovom preduzeću odgovoran za događaj koji je ugrozio živote građana.

Dan nakon udesa, saobraćajna policija je na vanredni tehnički pregled poslala nekoliko autobusa Direkcije i za veliki deo njih je utvrđeno da su neispravni prevozili građane. Zbog toga su bili isključeni iz saobraćaja.

Inače, od 1. jula ovu i još dve linije Direkcije preuzeo je Niš ekspres.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija.S

    15:52 // 14. 7. 2018.

    Izvuče se Guska , svaka čast.

  • Dragan Nesic

    12:30 // 13. 7. 2018.

    Не изненађује то од судства.
    Али је и више аутобуса Арриве јуче, незванично шест било неисправно, које је упућено на ванредни и у радионицу на поправку.
    Одвијање на њеним линијама је било
    Отежано.
    А она је била предвиђена да попуни линија после отказивања Дирекције!

  • Tivat

    17:42 // 12. 7. 2018.

    Da ne zaboravimo epilog:Petronijevic ostao direktor,Guska fiktivno PR,za istu platu,umuvao se Jovanovic,za Guskinu platu,Direkcija za PREVOZ se vise ne bavi PREVOZOM,vozaci rastureni po drugim JKP!Znaci,ni dlaka s glave ne fali nikom!
    Moze nam se,jerNAROD je na izborima rekao svoje!
    Ziveli-preziveli!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: