Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 2. 7. 2020.

Tri različita podatka o broju preminulih u Nišu od korone, u KC Niš ne žele da komentarišu

novi klinički centar KC Niš ne komentariše preminule od korone; Foto: Vanja Keser/JV

Zvaničan podatak koji je Institut za javno zdravlje “Batut” dostavio BIRN-u jeste da je 77 preminulih u KC Niš u periodu od 19. marta do 1. juna ove godine. Novinari ovog portala utvrdili su da je u informacionom sistemu “Batuta” ipak zavedeno 243 mrtvih u najvećem gradu juga Srbije, a tabela kapele do koje su došli novinari Južnih vesti pokazuje čak 360 preminulih u periodu od 15. marta do 1. maja. Na sve ovo iz Kliničkog centra kažu - ne želimo da komentarišemo.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • goran stamenković

    15:11 // 2. 7. 2020.

    Prosto. Razliku od 283 umrlih po tabeli kapele i zvaničnog broja umrlih, usmrtili su autobusi GSP-a, to je bar objašnjeno. Da nije tužno i tragično, bilo bi smešno...

  • DMXX

    15:32 // 2. 7. 2020.

    Ako...Jos gore treba ovde...Na ZDF-u Nemackom javljaju danas,da smo novo zariste u EU,razlog nemarnost vlasti zbog izbora,i pustanja svega...I naravno laganja i prikrivanja pravih info.Ovo vam je najveći pakao na tlu Evrope po svim kriterijima.

  • Angelina Dragošev

    15:51 // 2. 7. 2020.

    Bravo novinari !!! Konačno ste objavili tabelu koju pola grada ima ... A oni - muk - nemaju komentar !
    Pa ko će da izadje da objasni ovom narodu kako ste uspeli da sakrijete ? Da li će da odgovara neko ? Što su sahranjivani u limenim kovčezima ako nisu bili corona pozitivni ? Narod juzne Srbije zaslužuje istinu !

  • Срба

    16:02 // 2. 7. 2020.

    Док народ не почне да узима правду у своје руке, нило од тих медиокритетних беломантилашких мафијаша се неће дозвати памети..... требало би да се породице свих преминулих у КЦ Ниш због немара, нестручности, бахатости, уједине и крену са конкретним акцијама да све изађе на видело.

  • Mirko

    16:12 // 2. 7. 2020.

    Bravo za redakciju! 360 umrlih....E sada to su oni koji su zarazni, a posto nisu od korone onda su verovatno od ebole, mišljenje groznice, variole, lepre bar ako je verovati lekarima niškog KC. Ja čak predlažem da ih pošaljemo malo u Beograd da tamo pokažu ogromno znanje koje imaju...

  • Roki

    16:15 // 2. 7. 2020.

    Postajemo Lombardija ...

  • Nishlija

    16:21 // 2. 7. 2020.

    I mogu da razumem da nema informacija o broju preminulih po gradovima kada je veci broj, ali oni nedeljama izvestavaju o jednom preminulom i ne navode grad. Znaci, kriju podatke jer bi odmah rodjaci preminulih iz drugih nenavedenih gradova znali da su izostavljeni

  • Goran

    17:04 // 2. 7. 2020.

    Bravo za redakciju, za odvažnost i hrabrost u borbi da se narodu prezentuje istina. Još kad bi došli do podatka o razlogu tolike smrtnosti u Nišu (dezorganizovanost, manjak stručnog kadra i medicinskog osoblja itd), lakše bi smo pronašli put ka svetlu iz ovog mraka.

  • Gaha

    17:15 // 2. 7. 2020.

    Bravo za južne vesti!!!

  • lola

    17:26 // 2. 7. 2020.

    Vreme je za ostavke!
    Potparola da menjaju POD HITNO!

    • doktor

      21:04 // 2. 7. 2020.

      Nakon ovakve bahatosti i obmane rukovodece garniture KC Nis najblaze sto se treba desiti je smena svih ,na celu sa rukovodiocem Kriznog staba.Sramota

  • Kriminalci i lazovi

    18:23 // 2. 7. 2020.

    Ovo je vrhunski kriminal za koji nema nikakvog opravdanja! Lekari ne treba da budu lazovi i kriminalci! Svi ovi likovi treba da budu trenutno smenjeni i da se procesuiraju krivicno! Realno, treba da idu u zatvor zbog zlocina prema svom narodu i pacihentima.

  • Milan

    18:45 // 2. 7. 2020.

    Znaci 8 umrla dnevno. Na grad od 200ak hiljada stanovnika vama je senzacija sto je umiralo 8 osoba dnevno? Kad ste se vec sve raspitali kod gorice, zasto se niste raspitali koliko sahrana dnevno su imali pre korone? Ova "bitka" protiv korone je u ceo svet postala politicki obracun i nista vise. Po meni ovo uopste nije objektivno izvestavanje ni sa njihove ni sa vase strane.

    • Miki

      20:58 // 2. 7. 2020.

      Druze ovde je rec kako kazes od 8 umrlih u proseku dnevno samo u Nis ali od korone !
      Dok su na republickom nivou prijavljivali od 5 do 8 umrlih...

  • Sanja

    20:43 // 2. 7. 2020.

    Kakav reziser je Milic, ej!

  • Mara

    21:56 // 2. 7. 2020.

    Bruka.Svakim danom smo sve manje.Ma to bre treba smeniti pa da vidiš teško bi im palo da napuste fotelje

  • Mica

    23:17 // 2. 7. 2020.

    Ej kukavci,koga lazete pa I vi ste deo istog naroda,ljudi kako ko polako sve izlazi na videlo. Strasno .

  • Mica

    23:19 // 2. 7. 2020.

    A da zaboravih,pozovite Goricu pa neka vam lepo kazu koliko metalnih sanduka je upotrebljeno za taj peeiod I imacete tacne brojke.

  • penzinerka

    06:23 // 3. 7. 2020.

    Svaki dan: broj testerinah,broj zarazenih,broj hospitalizovanih,broj na respiratorima,broj umrlih - to trazimo i duzni ste da to objavite. Nisije hoce istinu,a vi gospodo iz KC i vi nazovi gradonacelnice ste u obavezi da svojim gradjanima prezentirate te podatke.Da li se dezinfikuju ulice i zgrade?

  • Irena

    08:59 // 3. 7. 2020.

    LONCAR:
    Dobili su nalog Niš, Kragujevac, Novi Sad i drugi da između 12 i 13 sati izađu u susret medijima i saopšte im sve podatke koji ih zanimaju.

  • Alejandro Sosa

    22:56 // 5. 7. 2020.

    Vlasti je bilo bitno da se pokaže da je broj umrlih manji od 2%. Umesto da se vidi šta ne valja, gde se greši u organizaciji i samom lečenju, tražili su se načini da se broj smanji (umrli netestirani itd..) i opravdanja, te smo imali prilike da vidimo da su teški komorbiditeti visok pritisak i šećerna bolest.. Istina dodje na videlo, a poverenje naroda u zdravstvo je bojim se trajno izgubljeno

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: