Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 22. 7. 2015.

| Istražujemo

Tužilaštvo: Uskoro odluka o spornom tenderu za gradski prevoz

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Gradski prevoz Niš
Gradski prevoz u Nišu - u interesu građana ili privatnih preduzeća?

SBPOK obavlja poslednju fazu provere sumnje u umešanost gradonačelnika Niša Zorana Perišića u nameštanje tendera vrednog 6 milijardi dinara, od čega zavisi da li će Tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal privodi kraju istragu po krivičnoj prijavi građanskog nadzornika koji je sredinom prošle godine u ime Republičke uprave za javne nabavke kontrolisao tender za nove gradske prevoznike u Nišu.

Kako novinari Južnih vesti saznaju u Tužilaštvu, inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) su oktobra i novembra prošle godine okončali prvu fazu istrage, a aprila im je Tužilaštvo zatražilo dodatnu dokumentaciju.

Nakon što SBPOK dopuni svoj izveštaj uslediće javnotužilačka odluka u ovom predmetu - saopšteno je iz Tužilaštva.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal otpočelo je istragu zbog sumnji da su gradonačelnik Zoran Perišić i zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković umešani u nameštanje najvećeg tendera u novijoj istoriji Niša.

Među dokazima koje je građanski nadzornik, Toplički centar za demokratiju, priložio tužilaštvu su snimci do kojih su došle Južne vesti.

Na seriji spornih snimaka se čuje kako Perišić i Stanković dogovaraju da uslove konkursa prilagode određenim prevoznicima. Kako se kasnije ispostavilo, upravo ti prevoznici su i pobedili na tenderu vrednom 6 milijardi dinara.

Autentičnost snimaka je potvrdio i sam gradonačelnik, nakon čega je Tužilaštvo organizovani kriminal otpočelo istragu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • smislja se

    07:41 // 23. 7. 2015.

    Tuyžžilaštvo već punu godinu smišlja izgovor kako da ih ne optuži, zato se toliko odugovlači. Kod nas su izgleda ti pravosudni organi u fumkciji kriminala, zato valjda i primaju toliko velike plate zbog velike odgovornosti zaštite kriminala i korupcije!Treba ubediti zdrav razum kako je to sve bilo po zakonu,na kraju će optužiti ovog Nadzornika Dobrašinovića za klevetu i uznemiravanje javnosti.

  • *dexy

    23:30 // 22. 7. 2015.

    da je aerodrom ugasen vi bi vikali los gradonacelnik nis ekspres da ne vozi u grad i on bi propao ---hiljade ljui na ulicu ---to bi bilo mnogo dobro aaaaa?

    • Janko

      18:36 // 24. 7. 2015.

      Nije to uradio zbog radnika niš ekspresa, nego zbog drugih stvari. Da ne ispadne da klevećem

    • e

      19:34 // 1. 8. 2015.

      Niš-ekspres ostavlja prihode Nišu jer firma (trenutno)ima registraciju u tom gradu a AIK-banka je danas preseljena i Vi raspravljate o tenderima a prihodi "odlaze"u centar tj.Beograd. Ostali prevoznici imaju registracije gradova gde uplaćuju poreze -nije Niš!

  • Imigrant

    23:28 // 22. 7. 2015.

    Ja ću lajem kod spomenik ako osude Perišića.

    • CVETKO prvi

      17:49 // 23. 7. 2015.

      @Imigrant:
      Lajanje ti ne gine, poznavajući situaciju i ostale "koincidencije slučajnosti" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: