Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 4. 5. 2017.

| Istražujemo

Tužilaštvo i dalje istražuje prijavu da je Bulatović utajio porez

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bulatovic
Bulatović i dalje pod istragom; foto: JV

Zbog prijave Poreske policije da je kao predsednik Fudbalskog kluba Radnički aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović utajio porez, Tužilaštvio je pokrenulo istragu još prošle godine. Ipak, provere još traju, a predmet je trenutno kod veštaka.

U prijavi koju je podnela Poreska policija navodi se da Radnički, u vreme dok je Bulatović bio njegov predsednik, nije platio poreze i doprinose na plate nekoliko fudbalera. Time je, navodno, utajeno oko 2,5 miliona dinara.

Bulatović je povodom ovih navoda saslušan u avgustu prošle godine, a u Osnovnom tužilaštvu kažu da od istrage i dokaznih radnji nisu odustali i da su nakon saslušanja Bulatovića, u oktobru prošle godine saslušani i drugi svedoci.

Nakon toga je urađeno veštačenje, a predmet je opet prosleđen veštaku radi dopune nalaza i mišljenja - kažu u Tužilaštvu.

Aktuelni gradonačelnik je nakon saslušanja medijima tvrdio da nije kriv i da se sve događalo dok on nije došao na mesto predsednika niškog kluba.

Radi se o obavezama koje su nastale pre mog dolaska u Fudbalski klub "Radnički" i presudama i skidanju novca sa računa protivno vašoj volji, a računi Radničkog su bili stalno u blokadi. Tako da moja odgovornost ne postoji. Ja mogu da odgovaram samo za ono što je bilo na računu i ništa više od toga - rekao je tada Bulatović.

Neizvesno je da li će optužnica protiv aktuelnog gradonačelnika Niša biti podignuta i da li će sve dobiti sudski epilog. Ukoliko do toga dođe, za krivično delo utaje poreza ne postoji mogućnost postizanja nagodbe, a za utaju veću od milion i po dinara je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Podsetimo, Darko Bulatović je bio predsednik Upravnog odbora Radničkog od juna 2013. godine, a sa te funkcije se povukao godinu dana kasnije.

Jula 2016. godine je imenovan za gradonačelnika Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • пензионер МАРК

    23:30 // 10. 5. 2017.

    А зашто да се замајавају као нешто истражују а сви се онашају по оној народној: "Буди наш па ради шта знаш"!

  • Natali

    19:36 // 5. 5. 2017.

    Traze da ne nadju...izem ti sve sami profesionalci i kompetentni u svojoj struci. ...njihov stil rada je "pile u kučini ".

  • Blackburn

    19:05 // 5. 5. 2017.

    Mozda je i on "pod stresom", kao Andrejeviceva majka?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: