Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 20. 8. 2014.

| Istražujemo

Tužilaštvo ispituje korupciju u Opštini Medijana

Autor:S. Janačković, J. Canić, P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Palata pravde
Palata pravde u Nišu

Anketa
Osnovno tužilaštvo u Nišu zatražiće od policije izveštaj u vezi sa skandalom oko nameštanja konkursa za zapošljavanje 8 radnika u Opštini Medijana.

Kako je novinarima Južnih vesti rekao vršilac funkcije Osnovnog tužioca Saša Đokić, zahtev će policiji biti upućen "najkasnije do kraja nedelje". 

- Predmet je zaveden postupajućem zameniku. Izvršićemo provere, prikupićemo obaveštenja preko Policijske uprave i nakon što dobijemo izveštaj utvrđićemo da li ima mesta za pokretanje krivičnog postupka protiv nekog lica - kaže Đokić.

Podsetimo, početkom avgusta je Lokalni antikorupcijski forum pozvao Tužilaštvo da preduzme istražne i druge radnje u vezi sa ovim slučajem.

Istragu u vezi sa ovim korupcionaškim skandalom već je pokrenula i Agencija za borbu protiv korupcije, zatraživši od Južnih vesti snimak sa sednice Opštinskog odbora SNS koji potvrđuje sumnje da su političari nameštali rezultate konkursa.

Darko Bulatović Zoran Stojanović SNS Niš Glavni akteri snimka; Lideri SNS, Darko Bulatović (levo) i Zoran Stojanović Podsetimo, reč je o spornom konkursu za zaposlenje 8 službenika, koji je Opština Medijana objavila oktobra prošle godine.

Od početka je postojala sumnja da je konkurs prilagođen unapred određenim kandidatima, rođacima funkcionera vladajućih partija.

Da je konkurs bio namešten bilo je jasno nakon što su rezultati bili objavljeni -  Od 210 kandidata posao u Opštini je dobilo upravo onih 8 čija su imena bila na spisku koji su Južne vesti anonimno dobile još pre raspisivanja konkursa.

Konkurs je na kraju poništen, a formalno obrazloženje je bilo da Vlada Srbije nije dala saglasnost.

Zoran Stojanovic SNS Korupcija Odbrana ćutanjem; Zoran PerišićIpak, iako je tadašnje opštinsko rukovodstvo tada negiralo da je konkurs namešten, snimak sa sednice Opštinskog odbora SNS do kog su došli novinari Južnih vesti dokazuje da se diskutovalo o podeli radnih mesta među vladajućim partijama.

U Srpskoj naprednoj stranci već pune dve nedelje odbijaju da komentarišu ovaj skandal.

Snimak sa sednice Opštinskog odbora SNS Medijana

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gavra

    20:08 // 21. 8. 2014.

    Bravo za JV I LAF . JV objavile, a LAF pozvao Tužilaštvo. Da očekujemo da Tužilaštvo postupi korektno, pa da bude i za njih bravo. Slučaj je više nego očigledan.

  • sale018

    23:18 // 20. 8. 2014.

    Pedjo bravo za ovo....ajde Bulatovicu kupi prnje em si penzus em crnogorac...paljba iz naseg Nisa

  • jovana

    22:17 // 20. 8. 2014.

    Svaka cast redakciji Juznih ves
    ti,vi ste svetlo u medijskom mraku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: