Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 14. 2. 2018.

| Istražujemo

Tužilaštvo ispituje rad bivše direktorke NKC-a

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Bojana Simović
Da li je radila nezakonito? Foto: Arhiva JV

Manifestacije koje je organizovao Niški kulturni centar za vreme mandata Bojane Simović, kako kažu u Tužilaštvu, pod istragom su ovog državnog organa i policije.

Zasada nema optužnice protiv Simovićeve, ali u Tužilaštvu kažu da se ispituje njen rad u NKC-u i navodne malverzacije prilikom organizovanja manifestacija.

Da li je Simovićeva radila nezakonito i tokom kojih aktivnosti, postoji li kršenje Krivičnog zakona, utvrdiće sud.

Kako navode iz Tužilaštva, Simovićevu je neko anonimno prijavio za nezakonitosti prilikom organizovanja manifestacija u Nišu, što je proveravala i policija. Međutim, iz Tužilaštva nisu precizirali o kakvim se potencijalnim nezakonitostima radi.

Ipak, poznato je da istražni organi ispituju angažovanje Simovićeve u NKC-u, na čijem je čelu bila od 2012. do 2017. godine, i sumnjaju, kako kažu u Tužilaštvu, na krivično delo "nesavestan rad u službi".

Spisi iz tog predmeta predmeta prevedeni su u KT upisnik (KT br. 1071/17), protiv B.S. iz Niša, zbog krivičnog dela nesavestan rad u službi iz čl. 361 st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika. U toku je postupak preduzimanja dokaznih radnji, a nakon izvršenih svih provera i preduzetih dokaznih radnji, u predmetu će biti doneta javnotužilačka odluka - navode iz Tužilaštva.

Nije poznato koje propuste u radu Simovićeve ispituje Tužilaštvo, a Južne vesti su već pisale o organizovanju dočeka Nove 2017. godine kada je ugovor sa ponuđačem potpisan pre isteka roka javne nabavke. Takođe je, za agencijske usluge firmi Whipart plaćeno oko 400.000 dinara više od procenjene vrednosti nabavke pod izgovorom da je reč o PDV-u iako je ugovor potpisan sa firmom koja nije u tom poreskom sistemu.

Osim toga, za vreme njenog mandata Ministarstvu kulture i informisanja NKC nije na vreme vratio novac koji je ova ustanova dugovala za organizaciju Filmskih susreta, te je uplata Ministarstva za sledeći festival kasnila. Oko 3 miliona dinara je tada nenamenski potrošeno pri organizaciji Filmskih, zbog čega je NKC morao da vrati pare.

Podsetimo, prekšajnu pijavu protiv Simovićeve podnela je Agenicja za borbu protiv korupcije zbog kršenja Zakona o Agenciji, jer nije prijavljivala imovinu. Svoje prihode i imovinu je prijavila Agenciji sa 5 godina zakašnjenja i tek nakon što je protiv nje pokrenut postupak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tmujo

    14:41 // 15. 2. 2018.

    stara oprobana praksa tuzilastva,prvu deceniju cutis o kriminalu i korupciji kako se nebi zamerao dok primas lepu platu a onda kad krenes ispostavi se da uskoro zastareva uz vise odlaganja sudjenja i svi zadovoljni.Tuzilastvo u Nisu je generator korupcije na nivou grada a ni sudstvo nije bolje ,nema boljitka sa ovakvim tuzilasvom i sudstvom.

  • Petronije

    09:20 // 15. 2. 2018.

    Kakvo Tužilaštvo, kakvi bakrači, koga bre zamajavate i dokle?

  • Aperkat

    20:58 // 14. 2. 2018.

    I ,ako bude optuzena,bice to farsa i zataskano...Znaci,nema nista od toga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: