Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 22. 11. 2018.

| Istražujemo

U Medijani otpustili višak zaposlenih, pa ih vratili kroz "stručno osposobljavanje"

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
opština medijana
Ko hoće (posao), nađe način; foto: Vanja Keser

Nakon što je inspekcija utvrdila da u Medijani sa ugovorima na određeno vreme i privremeno povremenim-poslovima radi više ljudi nego što zakon dozvoljava, prema izveštaju Opštine, otpušteni su članica SNS Mima Živković i funkcioner iste stranke Danijel Arsenković. Ipak, u Medijani su pronašli način da zaobiđu nalog inspekcije, pa su ovaj dvojac, kako kaže načelnik opštinske Uprave Saša Markešić, uposlili kroz program za "stručno osposobljavanje".

Živkovićeva i Arsenković su, prema nalazu Upravne inspekcije od 20. jula, radili protivzakonito u Kabinetu predsednika Opštine Nebojše Kocića, a paralelno su početkom 2018. potpisali i PP ugovore (privremeno-povremeni poslovi), iako je i bez njih bio višak zaposlenih sa takvim ugovorima.

zapisnik Inspekcijski zapisnik u kojem piše da su Arsenkoviću i Živkovićevoj ugovori raskinuti 14. septembraUgovori za kabinetske poslove su im, prema izveštaju inspekcije, raskinuti 6. avgusta, dok su PP ugovori raskinuti samo dan pre najavljene ponovne inspekcijske kontrole, 14. septembra.

Izvori Južnih vesti iz Medijane kažu da ni Živkovićeva, ni Arsenković suštinski nikada nisu napustili poslove, a načelnik Opštinske uprave Saša Markešić ističe da je pomenuti dvojac sada u Opštini na stručnom osposobljavanju.

Mima Živković i Danijel Arsenković imaju ugovore o stručnom osposobljavanju - navodi Markešić.

Podsetimo, poziciju “poslovi kontakta sa medijima, informisanja i unapređenje prava javnosti” od 25. januara 2018. počela je da obavlja Živkovićeva, iako je diplomirala samo nekoliko meseci ranije - oktobra 2017. godine, pa nije imala potrebnih godinu dana rada u struci.

Slična je stvar i sa poverenikom Mesnog odbora SNS “Braća Tasković” Arsenkovićem, koji je pri Kocićevom kabinetu dobio posao na određeno i to kao "stručni saradnik na organizaciono-protokolarnim poslovima".

Međutim, iako je Upravni inspektorat utvrdio da su oboje otpušteni sa svih poslova, izvori Južnih vesti kažu da su i Živkovićeva i Arsenkovićev odmah nakon inspekcijske kontrole ponovo uposleni u Medijani.


U Opštini i dalje kriju sve ugovore Živkovićeve i Arsenkovića

medijana Ugovor koji je Mima Živković potpisala sa Kocićem samo nekoliko dana otkako je inspekcija utvrdila da ima viška zaposlenih u MedijaniIako su novinari Južnih vesti zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja tražili sve ugovore o radnom angažmanu Živkovićeve i Arsenkovića, iz Medijane su nakon naloga Poverenika, dostavili samo ona rešenja koja se odnose na poslove u Kabinetu, ali ne i one za opštinske poslove.

Izvori Južnih vesti su redakciji dostavili ugovore o privremeno-povremenim poslovima koje je Kocić sa ovim dvojcem potpisao 7. avgusta, samo nekoliko dana nakon što je inspekcija utvrdila da ima višak zaposlenih.

Prema tim ugovorima, Živkovićeva je angažovana na poslovima "struktuiranja i obrade baze podataka iz delokruga obrazovnih aktivnosti organizacija civilnog društva, kroz sprovođenje popisa održanih edukativnih radionica u cilju popularizacije, podsticanja usmeravanja i jačanja savesti o značaju zaštite životne sredine".

Arsenkovićev je takođe trebalo da obrađuje baze podataka vezane za civilno društvo.

Ni jedan, ni drugi posao ne postoje u Pravilniku o sistematizaciji radnih mesta Opštine Medijana iz januara ove godine.

Markešić negira ove ugovore.

Mima Živković i Danijel Arsenković nisu potpisali ugovore o radu, te vaše tvrdnje nisu tačne - bio je kratak Markešić.

On kaže i da je sve dostavljeno što su novinari zahtevom tražili, iako to nije istina. Zbog toga su Južne vesti Povereniku za informacije od javnog značaja poslale predlog za administrativno izvršenje.

Inače, ovo nije jedini zvanični zahtev za pristup informacijama od javnog značaja na koji iz Medijane Južnim vestima nisu odgovorili. U ovoj Opštini kriju putne naloge za službenu "škodu superb", kao i informacije o parama koje je Medijana isplaćivala pojedinim udruženjima i privrednicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • МАРКО

    15:37 // 24. 11. 2018.

    Ови, што помињу Срђана Јовковића, баш терају шегу са СНС и Општином Медијана.

  • Zee

    14:05 // 23. 11. 2018.

    Istrazujte malo i druga javna preduzeca i opstine. Gde ja radim je veci haos nego ovde a nikad nista niste napisali.

    • Ouzo

      06:34 // 24. 11. 2018.

      Zasto ne smes da napises da radis u Toplani?

  • Nislija

    09:04 // 23. 11. 2018.

    O kom programu strucnog usavrsavanja ovaj govori? To ne postoji. I dalje obmanjuju javnost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: