Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 15. 7. 2021.

| Istražujemo

U Medijani tvrde da su na dan svadbe fudbalera Mitrovića bili u Ministarstvu, iz Ministarstva da nisu

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
svadba kocic
Za sada ostaje nepoznato šta se zaista dešavalo tog dana sa službenom škodom Medijane; foto: Glossy/Damir Dervišagić

Nakon dva različita objašnjenja iz opštine Medijana kako se službeni automobil našao na neslužbenom događaju u Beogradu pa na stranicama estradnih časopisa, sa putnim nalozima koje su dostavili Južnim vestima stiglo je i treće objašnjenje - službenu škodu koristio je član Veća Aleksandar Đorđević koji je u Beograd išao na satanak u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. U Ministarstvu kažu da nije i negiraju da se bilo ko od njihovih zaposlenih te subote sastao sa Đorđevićem.

U subotu, 29. maja, škoda superb Opštine Medijana uslikana je na parkingu restorana Topčiderac kada su stizali i pozirali fotoreporterima svatovi reprezentativca Aleksandra Mitrovića. Novinari Južnih vesti su od Opštine, odakle je stiglo objašnjenje da je član Veća u Beogradu bio da bi razgledao kontejnere i da niko nije išao na venčanje, tražili putne naloge za taj mesec, kako bi videli pređenu kilometražu.

Umesto toga, Južnim vestima su dostavljeni nalozi za službeno putovanje – dokument iz kojeg se ne može videti sve, ali može kuda su se službenici Medijane uputili i zašto.

nalog za službeno putovanje Nalog za službeno putovanje u kojem piše da je svrha putovanja tog dana bila poseta MinistarstvuPiše da je putni nalog izdat dan ranije, članu Veća Aleksandru Đorđeviću, a da je destinacija bilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Iz Ministarstva na pitanja Južnih vesti odgovaraju da se tog dana niko od njihovih predstavnika nije sastao sa predstavnicima centralne niške opštine.

Obaveštavamo Vas da ne raspolažemo informacijama da su predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave imali sastanke sa predstavnicima opštine Medijana iz Niša dana koji pominjete u dopisu – navode u Ministarstvu.

Još navode i da se sastanci sa predstavnicima opština i gradova održavaju četvrtkom.

Međutim, prema dokumentaciji iz Opštine, Đorđević je ponovo putovao do Ministarstva, ali opet ne u četvrtak, već u ponedeljak 21. juna.

Sam Đorđević, koji je ranije izjavio kako je putovao po čitavom Beogradu ne bi li video kako su postavljeni podzemni kontejneri, sada nije želeo da preko telefona komentariše da li je uopšte išao u Ministarstvo. Tražio je da ga novinari intervjuišu u opštini, pa kada su zvali da zakažu sastanak prestao da se javlja i odgovara na poruke.

Podsetimo, Južne vesti su pisale da je službeni automobil najveće niške opštine bio na parkingu restorana u Beogradu baš kada se u ovom restoranu održavala svadbena proslava fudbalera Mitrovića. U Opštini su rekli da među poznatim zvanicama nije bio niko od zaposlenih, već se službeni automobil tu našao slučajno – predsednik Opštine Nebojša Kocić tvrdio je da su svratili da pitaju za pravac, a većnik Đorđević da su svratili na piće, iako je restoran tada bio zatvoren za sve osim za svatove.

Inače, Đorđević je široj javnosti postao poznat po tome što je prisustvovao neuspelom pokušaju organizovanja bakljade u vreme policijskog časa, koju su Južne vesti prenosile uživo.


Kriju putne naloge

U Opštini Medijana Južnim vestima nisu dostavili putne naloge iz kojih bi moglo da se vidi ko je vozio automobil, u koje svrhe, u koje vreme je korišćen, ali i koliko kilometara je prešao u određenom danu.

Načelnik Miloš Dragićević rekao je novinarima da sami izračunaju kilometražu Niš – Beograd, uz obećanje da će ipak dobiti traženu dokumentaciju.

To se nije dogodilo.

Zadužena za postupanje po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja novinarima je prestala da se javlja na telefon.

Južne vesti su ranije pisale kako je predsednik Medijane Kocić istim ovim luksuznim automobilom putovao neradnim danima, noću, pa čak i u vreme praznika. Putne nalogde, za taj period, ni nakon tri godine i uprkos reakciji Poverenika za informacije od javnog značaja, iz Opštine nisu dostavili Južnim vestima.


Hronologija neslaganja

  • 29. maja, službena škoda Opštine Medijana fotografisana je na parkingu Topčiderca kada su stizali gosti na svadbu fudbalera Aleksandra Mitrovića.
  • Predsednik Medijane Nebojša Kocić izjavio je da su se većnik Aleksandar Đorđević i opštinski vozač izgubili u Beogradu, te su stali tu da pitaju ljude kuda da idu.
  • Većnik Đorđević je opet tvrdio da su vozač i on svratili na piće, nakon što su se vozili po Beogradu da vide podzemne kontejnere.
  • Tog dana, taj restoran nije bio otvoren za goste.
  • U nalozima za službeno putovanje piše da je razlog putovanja bila poseta Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
  • Kontejneri u Beogradu nisu u nadležnosti ovog Ministarstva.
  • Iz Ministarstva negiraju takav susret.
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana

    06:47 // 16. 7. 2021.

    Svaka cast autoru ovog teksta. Bravo za temu,kao i za detalje potkrepljene cinjenicama. Pravi novinar!!!

  • Milivoje

    22:42 // 15. 7. 2021.

    U obrascu putnog naloga koji sadrži šest strana, postoji jedna stranica koja se zove izveštaj sa službenog putovanja.
    E tu stranicu bih voleo videti!!!

  • Ernest H.

    20:01 // 15. 7. 2021.

    Pa sta ako je bio.

    • lola

      10:51 // 16. 7. 2021.

      Pa pogledaj se u ogledalo ,nazovi erneste. uvek ce ti isti da te srube

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: