Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 30. 8. 2019.

| Istražujemo

Udruženje zamenice predsednika Skupštine Blaca dobilo 16 miliona od Opštine, predlog za smenu bez reakcije

Autor:A. K.Izvor:Južne vesti
BLACE-CENTAR-1.JPG
Agencija traži smenu zamenice predsednika Skupštine opštine; foto: arhiva JV

Na predlog Agencije za borbu protiv korupcije za smenu zamenice predsednika blačke Skupštine Nevene Pešić, iz opštine i dalje nema odgovora. Pešićeva je u isto vreme obavljala tu, ali i funkciju zastupnika Humanitarne ogranizacije "Pružena ruka", kojoj je iz opštinskog budžeta dodeljeno preko 16 miliona dinara, a o sukobu interesa nije obavestila Agenciju.

Kako između zamenice predsednika Skupštine Opštine i predsednika Opštine, prvog čoveka Opštinskog veća, koje donosi odluke o raspodeli novca, postoji odnos zavisnosti, kako piše u rešenju Agencije, Pešićeva je, navode, u konkretnom slučaju bila u sukobu interesa.

Svi potpisani ugovori između Opštine i Udruženja predstavljaju sukob interesa jer je postojao privatni interes koji je mogao da utiče na vršenje javne funkcije. Zamenica predsednika Skupštine opštine na ovaj način je ugrozila javni interes, zbog čega se predlaže njeno razrešenje - navodi se u Rešenju Agencije.

Novac je ovom Udruženju, čije je sedište bilo na njenoj privatnoj adresi, isplaćivan u toku 2016. i 2017. godine, a ukupno je projektima dodeljeno 16.196.000 dinara.

Novinari Južnih vesti pokušali su da dobiju komentar i od same Nevene Pešić, ali je ona rekla da "nema nikakav komentar".

Iako je Agencija predložila smenu zbog kršenja nekoliko odredbi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, Pešićeva se i dalje nalazi na istoj funkciji, što potvrđuje i podatak sa zvaničnog sajta Opštine Blace.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: