Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 25. 10. 2012.

| Istražujemo

Vanredne kontrole u niškom zatvoru

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
KPD-zatvor.jpg
foto: MIC.org.rs

Nakon brojnih prijava upućenih Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i nakon pisanja Južnih vesti istražni organi su u dva navrata kontrolisali niški “KP Dom”.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da Odeljenje za nadzor vrši redovne kontrole svih zatvora u Srbiji. Ipak, kada se, kako kažu u Upravi, “dogodi ovako nešto”, onda se radi vanredni nadzor.

- U ovom slučaju rađen je već 2 puta. Problem koji postoji je taj da su takvi podaci stepenovani, drugim rečima zaštićeni su i nisu za javnost iz bezbednosnih razloga, kao i zbog zloupotrebe takvih podataka – kažu u Upravi.

Kako su pojasnili iz pres službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija oni nemaju ingerencije, niti mogu da izvrše uvid u prikupljenu dokumentaciju.

- Zbog toga se i stvara utisak da se nešto krije, a ne krije se ništa nego se jednostavno poštuje zakon, jer mi iz pres službe ne možemo da pročitamo dokumenta na kojima piše “strogo poverljivo”, niti oni mogu da budu objavljeni - poručuju iz pres službe Uprave.

Nakon dva vanredna nadzora, kako kažu u Upravi, sva prikupljena dokumentacija predata je tužilaštvu, policiji i Agenciji za borbu protiv korupcije.

Podsetimo, novinari Južnih vesti su se više puta obraćali Upravi za izvršenje krivičnih sankcija tražeći odgovore nadležnih u vezi tekstova o mogućim malverzacijama u niškom “KP Domu”.

Odgovor je iz Uprave stigao nakon dva meseca, a kako kažu, glavni problem je nastao zbog kadrovskih promena nakon izbora, ali i zbog poverljivosti informacija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • cuvar

    15:28 // 27. 10. 2012.

    nase ministarstvo bi stvarno trebalo da se potrudi u izboru ljudi koji dolaze da kontrolisu nas.

  • nele

    15:26 // 27. 10. 2012.

    drzite lopova uzviknu lopov, pa nastavi da radi po starom

  • aca.d

    15:09 // 27. 10. 2012.

    A jel to vanredne kontrole vrse isti? Ma nek posaljitu skupstinski nadzor ili revizore. Ovo je kadija te tuzi, kadija ti sudi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: