Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 6. 12. 2017.

| Istražujemo

Vasiljević pravdajući putovanje u Makedoniju demantuje samog sebe

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
kavadarce
Proslava u Kavadarcu(Dejan Nikolić, Bratimir Vasiljević, Srđan Nešić i Gordana Stanković, inače Vasiljevićeva partnerka); printskrin/FB Dejan Nikolić

Iako je u nalogu za službeno putovanje, predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević napisao da je u Makedoniju na “Grozdober” išao službenom “škodom", kojom se, kako je naveo, nakon 2 dana vratio u Niš, on sada demantuje dokument koji je sam potpisao, tvrdnjom da je u Kavadarce putovao sa svojom suprugom privatnim kolima, nakon čega je produžio na letovanje.

nalog Nalog za službeno putovanje u kojem piše da je Vasiljević putovao "škodom superb" i da se u Niš vratio u 16:50, a tu je i njegov potpisVasiljević je otvorio godišnji odmor u ponedeljak 11. septembra, ali nije propustio priliku da za vikend koji je prethodio odmoru ode u Makedoniju na proslavu u čast vina “Grozdober”, gde je 9. i 10 septembra boravio sa predsednikom Skupštine opštine Srđanom Nešićem, opštinskim odbornikom Dejanom Nikoićem, ali i svojom emotivnom partnerkom Gordanom Stanković, a za to su mu, prema dokumentaciji dostavljenoj novinarima Južnih vesti, parama građana plaćene i dve dnevnice od po 15 evra.

nalog za isplatu I u nalogu za isplatu dnevnica Vasiljeviću, piše da se predsednik Opštine vratio u Srbiju u 15 satiPrema nalogu za isplatu dnevnica Vasiljeviću, ali i u nalogu za službeno putovanje, koji je upravo on potpisao, navodi se da se nakon službenog puta u Kavadarce, vratio u Niš 10. septembra u popodnevnim satima.

Dana 8. septembra krenuli smo iz Niša u 11 sati. Granicu sa Makedonijom smo prešli u 12:30. 10. septembra 2017. smo krenuli iz Makedonije i granicu prešli u 15 sati. U Niš smo stigli u 16:50. Razlog posete Makedoniji tj. Opštine Kavadarci je manifestacija “Grozdober” - piše u nalogu za službeno putovanje, koji je sam sebi potpisao Vasiljević.

Međutim, gostujući juče na Niškoj televiziji, Vasiljević je rekao da uopšte nije putovao službenom “škodom superb” i da se uopšte nije ni vratio u Niš, već da je “produžio dalje na godišnji odmor”, uprkos službenom dokumentu koji je dostavio Južnim vestima.

Mene optužuju da sam sa suprugom bio u službenim kolima. To je laž i to je neistina. Ja sam otišao sa svojim vozilom i nisam se vraćao u Niš. Otišao sam na godišnji odmor. Produžio sam iz Kavadaraca, opet svojim privatnim vozilom - rekao je Vasiljević za NTV.


Neprijavljena kola - još jedan prekršaj?

Izjavom da je svojim kolima išao u Kavadarce, Vasiljević je priznao i da je potencijalno prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, jer u poslednjem izveštaju o imovini i prihodima, Agenciji nije dostavio podatak da poseduje kola.

Na pitanje novinara Južnih vesti zbog čega je bio kontradiktoran, i da li se istina nalazi u zvaničnim dokumentima ili u izjavi datoj NTV-u, kao i zbog čega nije Agenciji prijavio auto, što je prema Zakonu bio u obavezi, Vasiljević je rekao da "novinari iskrivljuju sliku i lažu".

Vi lažete. Vi lažete, bre! - viknuo je Vasiljević i prekinuo vezu.

Podsetimo, putovanje u Kavadarce, samo je jedno od putovanja funkcionera Panteleja na proslave po inostranstvu, za šta su uredno uzimali i dnevnice.


I Nešić tvrdio da Vasiljević nije bio sa njima u "škodi"

srdjan nesic Nešić je još ranije tvrdio da je u službenoj škodi bio samo sa Nikolićem; foto: Facebook/Dejan NikolićPredsednik Skupštine Opštine Pantelej Srđan Nešić prošlog meseca rekao je novinarima Južnih vesti da je upravo on vozio službenu "škodu superb" do "Grozdobera" i nazad, a da je sa njim u kolima bio samo opštinski odbornik Dejan Nikolić.

Vozio sam ja i sa mnom je bio Dejan Nikolić - naveo je Nešić.

Inače, prilikom povratka iz Kavadaraca, 10. septembra, "škoda" je slupana u saobraćajnoj nezgodi u Nišu. Nezgoda se, prema policijskom zapisniku dogodila u 16:50, upravo u ono vreme koje je Vasiljević u nalogu za službeno putovanje naveo da se vratio u Niš. Međutim, prema policijskom zapisniku, tada su u kolima bili samo Nešić i Nikolić.


Zašto je Vasiljevićeva supruga išla na službeno putovanje Opštine Pantelej?

stankovićeva Gordana Stankovića u društvu funkcionera Panteleja u restoranu u Makedoniji; foto: Facebook/Dejan Nikolic Dok u Opštini Pantelej tvrde da "nemaju saznanja" da je Vasiljevićeva supruga Gordana Stanković uopšte putovala sa funkcionerima Panteleja u Makedoniju na "Grozdober", fotografije objavljene na društvenim mrežama, prikazuju Stankovićevu u restoranima, ali i na brodu u Kavadarcima, zajedno sa Nešićem, Nikolićem i Vasiljevićem.

Inače, prema fotografijama kojima se pohvalio predsednik Opštine Vasiljević, Stankovićeva i on su dva dana nakon proslave u Makedoniji, otputovali u Neos Marmaras, gde su se, kako je napisao Vasiljević "zlopatili".

Inače, Stankovićeva već desetak dana ne odgovara novinarima Južnih vesti po kom osnovu je ona uopšte išla na ovaj službeni put, s obzirom na to da sem emotivne veze sa prvim čovekom Panteleja, nema nikakve druge veze sa Opštinom kojom on upravlja.

Podsetimo, uprkos tome što na niškom Birou rada oko 400 medicinskih sestara i tehničara čeka na posao, u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Niš na mestu glavne sestre radi upravo Stankovićeva koja je još u julu ispunila uslov za odlazak u penziju, ali je svoj radni angažman produžila. Pored toga, ona prima i naknadu kao zamenica predsednika Upravnog odbora Zavoda za transfuziju krvi.


Mnogo rasipanja za najsiromašniju Opšinu

Funkcioneri jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji ne libe se da nenamenski troše pare građana i sklapaju sumnjive ugovore i dogovore. Oni su sklopili ugovore vrednosti 1,1 milion dinara za usluge 4 kafane od Niša do Beograda, u kojima su, između ostalog, za sebe i svoje goste tražili svinjske kolenice sa renom, jagnjetinu ispod sača, kare u skrami, ribić u kajmaku, bečke šnicle i ramsteke na žaru.

Pored toga, hala “Čair” je Opštini Pantelej za organizovanje sajma privrede i preduzetništva ustupljena bez ikakve nadoknade, da bi onda ovaj prostor potpuno besplatno Opština kasnije ustupila firmi “Naš sajam” koja je po svom cenovniku naplaćivala usluge iznajmljivanja štandova, polica i ostale opreme.

Ne želeći da da komentar u vezi sa ustupljenom halom, predsednik Opštine Vasiljević, vređao je novinare Južnih vesti, nazivajući ih senzacionalistima, pa čak i kriminalcima.

Odbornik Levice Srbije u Opštini Pantelej Slaviša Dinić predlagao je da se na sednici Skupštine Opštine razgovara i o svim ovim zloupotrebama para Nišlija, ali ovakav predlog nije podržala odbornička grupa okupljena oko vladajuće većine.

Inače, zbog svega ovoga, reagovao je gradski odbornik Branislav Jovanović, koji zahteva smenu rukovodstva Panteleja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • boki

    00:44 // 13. 12. 2017.

    Šta ste očekivali od drvara i perača automobila? Ko ga je glasao sad s njim nek robija... Sačuvaj Bože!

  • Miki

    21:38 // 7. 12. 2017.

    Pa da jedu na naš račun umeju, a da asvaltiraju ulice gde je blato do članaka to ne umeju! Dobiće proširene vene od sedenja!

    • Goca (D. Matejevac)

      21:12 // 9. 12. 2017.

      Ekstremi su bivši Bananini kadrovi.

  • Meni drva trebaju

    15:54 // 7. 12. 2017.

    A drva kolko mu koštaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: