Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:06, 3. 9. 2013.

| Istražujemo

Većnici u Nišu bez sekretarica i saradnika

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
Gradska-kuca.jpg
Gradska kuća, arhivska fotografija

Devetorica većnika i četvoro pomoćnika u Gradskoj kući imaju samo dve sekretarice, a kako kaže većnik Branislav Ranđelović, to u velikoj meri otežava rad i saradnju sa građanima i “drugim subjektima”.

Ranđelović je na ovaj problem ukazao u svom godišnjem izveštaju o radu koji je podneo gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću. U iscrpnom izveštaju navodi niz aktivnosti, odluka i rešenja koje je predlagao ili donosio, a kako piše, možda toga ima još, ali “nije uspeo sve da evidentira i navede, jer nema dodeljene radnike”.

- Nije to pomenuto iz neke želje da se poseduju lični podređeni službenici, niti iz nekakve sujete, već iz praktičnih razloga, jer većnici bez podrške ne mogu samostalno dovoljno dobro da funkcionišu - kaže Ranđelović.

On objašnjava da su organizacija poslova i stil rada Kabineta gradonačenika i Službe za poslove Gradskog veća određeni odgovarajućim normativnim aktima, koji su usklađeni i usvojeni “prema smernicama, idejama i strategiji koju je na početku mandata zadao gradonačelnik.

ranđelovic Branislav Ranđelović, arhivska fotografija- Koliko je meni poznato, devetorica Većnika i četvoro pomoćnika imaju ukupno samo dve sekretarice. Ako se pod “kabinetom” podrazumeva ne samo kancelarija već i ljudi koji se bave nekom tematikom i problematikom iz dodeljenog resora i koji efikasno rešavaju te probleme, ja to nemam, ostale pitajte neka svako za sebe kaže - rekao je Ranđelović.

Ostali većnici u svojim godišnjim izveštajima nisu ukazivali na ovaj problem niti su pominjali da zbog nedostatka sekretarice imaju poteškoća u radu.

Podsetimo, Srđan Aleksić je u svom izveštaju na samo dve strane A4 formata pisao o svojim gostovanjima na televiziji, dok većnik Miloš Banđur nije ni dostavio traženi izveštaj.

Sa druge strane, većnik Ranđelović naglašava da bi angažovanje dodatnih službenika povećalo brzinu rada, funkcionalnost i efikasnost, a omogućilo bi i bolju komunikaciju i saradnju sa građanima i drugim resorno vezanim subjektima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pero peric

    12:14 // 19. 9. 2013.

    Da ne treba svakome pojedinačna sekretarica? Ili možda da ih neko uči bridž? Šta će Veću i devetorici većnika više od jedne sekretarice? Većina ih ne radi ništa.

  • ja

    14:48 // 9. 9. 2013.

    Sekretarice?Vecnici nesposobni da sami funkcionisu? Ako je tako menjajte ih! Hajde da zaposlimo 9 sekretarica pa da ih placamo od nasih poreza jer necije cerke i strinke trebaju da se zaposle!

  • Marko

    23:22 // 5. 9. 2013.

    Smanjite te nenromalne plate od preko 100.000 din. mesecno na 50.000 din . i imacete za po dve sekretarice u okviru postojeceg budzeta! Primate plate ko neurohirurzi za sta?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: