Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 31. 7. 2014.

| Istražujemo

Velikodušan rastanak Opštine od predsednika

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Odluka o poklonu
Misterija: Ko je poklon čestitku zamenio za sat?

I pre nego što je podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine Crveni Krst, Darku Bulatoviću je Opštinsko veće uručilo "prigodan poklon" - 43.000 dinara - "u znak pažnje i doprinosa razvoju Opštine".

Predrag Rajković Peda diler Predrag RajkovićPozivajući se na tek doneti "Pravilnik o korišćenju reprezentacije i raspolaganju poklonima", većnici su 5. maja odlučili da odlazećem predsedniku uruče "poklon čestitku - Giftonkard".

U vrlo šturom obrazloženju odluke piše samo da je Bulatović "doprineo razvoju Opštine".

Tadašnji Bulatovićev zamenik, danas predsednik Skupštine Opštine Predrag Rajković, koji je predložio da se dodeli poklon, kaže da je Bulatović "uradio mnogo, mnogo".

- On je svako jutro... Ja znam, drugi predsednici opština... Ja i on smo u pola osam bili na poslu, odlazili smo zadnji - kaže Rajković.

Rajković je dodao i da je Bulatović mnogo učinio na rekonstrukciji zgrade Opštine koja je, tvrdi, bila u vrlo lošem stanju još od bombardovanja '99 godine.

- Tu su krovovi,... tu su kasetne bombe, sve to bilo uništeno. Sve smo to ja i on renovirali, napravili unutra parking, napravili smo jedan parkić dole... - kaže Rajković.

Odgovarajući na pitanja novinara, Rajković je potvrdio da to nisu radili svojim, već novcem poreskih obveznika, ali smatra da i pored toga postoji zasluga njih dvojice.

- Pa, neko, akciju da povede i da radi... - kaže Rajković.


Kada se može uručiti poklon?

Vredi pomenuti da je u opštinskom "Pravilniku o korišćenju reprezentacije i raspolaganju poklonima" vrlo jasno napisano kada je moguće dati poklon.

- Sredstva na ime rashoda za davanje poklona mogu se koristiti samo u cilju sticanja ugleda, unapređenja poslovanja organa i službi Opštine i lokalne samouprave.


Zlatko Minić Zlatko Minić; Foto: Media centar Beograd"Besmislena ideja o poklonu"

Zlatko Minić iz "Transparentnosti Srbija" smatra da je reč o "besmislenoj ideji" da opštinski organ daje poklon odlazećem predsedniku Opštine.

- Zamislite da Vlada Srbije daje poklone ministrima koji podnesu ostavku iako su dobro radili, što je bilo obrazloženje za povlačenje nekoliko rekonstruisanih ministara, ili da parlament daje poklone poslanicima koji podnesu ostavku na pola mandata - kaže Minić.


A šta je u stvari bio poklon?

Darko Bulatović SNS Niš Darko Bulatović, iz perioda dok je pomagao razvoj Opštine

Darko Bulatović, donedavni predsednik Opštine, a danas v. d. direktor "Jugoistoka", tvrdi da na poklon nije dobio "poklon-čestitku", već ručni sat.

- To su mi uručili kad su me zvali tamo na ispraćaj. Uručili su mi poklon sat, ja ga imam i prijavio sam ga tamo kome se to prijavljuje - kaže Bulatović.

Nakon što su novinari ponovo pozvali Predraga Rajkovića, koji je potpisao rešenje Opštinskog veća o odobravanju poklona Bulatoviću, on je tvrdio da se u dokumentu potkrala greška.

- Tehnička greška. Sat je u pitanju - rekao je Rajković.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    00:12 // 11. 8. 2014.

    Pa miolim vas -kad bi on od svoje penzije kupio takav sat? Nemojte da ste takvi molim vas.Neka ima i neka i on oseti blagodet.Penzioneri danas tesko zive.

  • Snezana Paralidis

    19:30 // 8. 8. 2014.

    Odjuka o kupovini poklona je nelegalno potpisana jer nije izglasana na vecu,ja sam bila protiv , dva vecnika uzdrzana , jedan odsutan.Zato je bila i poslednja sednica na kojoj sam prisusvovala.

  • laki

    11:11 // 3. 8. 2014.

    Ove niške opštine pod hitno raspustiti gradu pridodati SO Merošina,G.Han, Doljevai i N.Banja sredstva koje sada troše usmeriti u mala preduzeća i polj.gazdinstva infra strukturu,edukaciju građana za B

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: