Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 19. 1. 2017.

| Istražujemo

Vlada Srbije ćuti o imenovanju direktorke SKC-a

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
direktorka skc
Dragana Petković radi kao direktorka kulturne ustanove iako ne ispunjava uslove za to; foto: Dragana Petković

Iako je Draganu Petković na mesto v. d. direktora Studentskog kulturnig centra u Nišu postavila Vlada Srbije, iz ove institucije novinarima Južnih vesti još nije stigao odgovor na pitanje po kojim kriterijumima je imenovana, kada ne ispunjava uslove za tu funkciju.

Ni posle mesec dana od zvaničnog zahteva, nema odgovora na pitanja ko je Petkovićevu formalno predložio za vršioca dužnosti SKC-a, i po kojim kriterijumima je tu postavljena, kada nema 5 godina iskustva u kulturi ili obrazovanju, što je prema Zakonu o učeničkom i studentskom standardu obavezan uslov.

Petkovićeva je, prema radnoj biografiji, tokom desetogodišnje karijere radila na komercijalnim poslovima u firmama u kojima je bila zaposlena.

Sadašnja v. d. direktorka SKC-a karijeru je započela pre nešto više od 10 godina kao referent u komercijalnom sektoru Vojne ustanove “Morava”. Nakon toga osnovala je turističku agenciju, a potom radila kao direktor prodaje u “Nišstanu” i “Korana coop” iz Inđije.

Od 2014. je bila pomoćnik za komercijalna pitanja direktora JP “Nišstana”, a početkom 2016. osnovala je “Royal consulting”, agenciju za "savetovanje i edukaciju iz oblasti poslovanja".

Međutim, Petkovićeva je novinarima Južnih vesti “objasnila” kako se kao rad u kulturi i obrazovanju računaju povremene edukacije iz ekonomije koje ona održava u “centrima i ministarstvima”, ali i naučni radovi koje je objavljivala, iako oni nisu zavedeni kao kontinuirani angažman.

Kako niste videli da ja već 6 i po godina radim na doktorskim studijama, angažovana sam u naučnim istraživanjima na projektima gde se isto vodi radno angažovanje, kao demonstrator i edukator licencirani što pri ministarstvima, što pri zvaničnim edukacionim centrima - rekla je tada Petkovićeva.

Između ostalog, kao referencu iz oblasti kulture navela je i priručnik Lokalni razvoj i kulturne industrije, za koji je kazala kako je izradnju i publikaciju omogućio UNESCO. Međutim, tekst koji je Petkovićeva objavila u ovom priručniku, pisala je u koautorstvu sa svojim suprugom Ivanom Petkovićem, koji rukovodi Regionalnom razvojnom agencijom "Jug", uz čiju pomoć je i omogućeno izdavanje ovog priručnika.

Podsetimo, diplomirani ekonomista Dragana Petković stupila je na mesto v. d. direktora SKC-a krajem prošle godine, nakon isteka mandata dugogodišnjeg direktora ove institucije Miše Jovića.

Nedugo nakon što je Vlada Srbije imenovala, novinari Južnih vesti utvrdili su da Petkovićevoj nedostaje radno iskustvo iz obrazovanja ili kuluture, što je prema Zakonu, uslov za rad na mestu direktora Studentskog kulturnog centra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pilot

    11:23 // 20. 1. 2017.

    Naravno po kriterijumu SNSOVCA

  • Blacburn

    07:16 // 20. 1. 2017.

    Sta nam sve nabroja ova zena o sebi,pa se, prosto, pitam,kad je toliko poznata,priznata,edukovana i smatra da su njene raference briljantne,zasto zavrsi kao direktor SKC-a?Pa ,to je za nju "posna corba", zar ne zasluzuje da bude deo Vlade Srbije,a ne da se bakce kulturom studenata?
    A,o lepoti,necemo,meni nije nesto posebno i o ukusimane vredi raspravljati!

  • Nislija

    19:59 // 19. 1. 2017.

    Ja znam da doticna osoba nije reprezentativna da bude predstavnik kulture i pored prijatnog izgleda, jer izgled obicno vara. Smatram da to treba da bude neko daleko strucniji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: