Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 11. 3. 2013.

| Istražujemo

Smenjen direktor "Radona"

Autor:P. P.Izvor:Južne vesti
radon.jpg
Institut Radon, arhivska fotografija

Vlada Srbije smenila je Aleksandra Dimića sa mesta direktora Instituta „Niška Banja“ i na tu funkciju postavila Marinu Deljanin Ilić, suprugu dekana Medicinskog fakulteta.

Ovakva odluka doneta je na sednici 7. marta i u Institutu su za nju saznali nakon što je objavljena u Službenom glasniku.

- Ovo je za mene iznenađujuća odluka, naročito zato što je i sama ministarka pre par meseci, kada je bila u Nišu, rekla da ni mene ni Upravni odbor neće smenjivati pre kraja mandata, a to je novembar. Vidite šta se, međutim, dogodilo - kaže, sada već bivši direktor Instituta, Dimić.

Dimić nije odgovorio na pitanje zašto je smenjen, jer kaže da ni sam nije dobio obrazloženje.

Njega na funkciji, kao vršilac dužnosti direktora, nasleđuje Marina Deljanin – Ilić, inače zaposlena u Institutu, specijalista interne medicine – kardiolog, redovni profesor na Medicinskom fakultetu gde je njen suprug Stevan Ilić, dekan.

Promenjen i Upravni odbor

Na istoj sednici Vlada je smenila i dosadašnje članove Upravnog odbora Instituta i imenovala nove.

Za predsednika je izabran dr Aleksandar Stojković, kardiolog iz Kliničkog centara Niš, a novi članovi su mr Saša Ignjatović, dr Goran Danković anesteziolog iz Kliničkog centra Niš i Vule Vuković diplomirani pravnik.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragoljub Naunovic

    10:20 // 24. 7. 2013.

    Mogu li nekako saznati gde i u kojoj klinici privatno radi Prof. Dr Aleksandar Dimic ili gde je privatno radio
    Pozdrav

  • Slavica

    22:43 // 26. 3. 2013.

    Cestitam dr Marini na direktorskoj funkciji i zelim joj uspeh u buducem radu.Ne sumnjam da ce raditi izvanredno jer je uvek bila vanserijska.Posebno mi je drago sto jedna zena-dama dobila tako odgovornu funkciju.

    • Pozdrska Prof dr Aleksandru Dimicu

      15:53 // 28. 3. 2013.

      Ovo postavljenje nema veze sa mozgom,Marina Deljanin Ilic nije nista bolja od njenog muza,koji je koliko cujem postao isti kao i njegov predhodnik.Nije ni cudo s obzirom da mu je on i ucitelj.Iskreno se nadam da ce se Prof dr Aleksandar Dimic vratiti jer je on zaista jedno dobro resenje za Institut!Ko je bar jednom polagao neki ispit ili imao susret sa Prof Dimicem on zna kakva je LJUDINA!I kakva je njegova porodica,svi su lekari!STOP PROPALIM ILICIMA,njih treba oterati u penzije,jer su ZIVO ZLO!

    • Pozdrska Prof dr Aleksandru Dimicu 2

      14:18 // 26. 6. 2013.

      Koristim tag Slavica kao njen normalan cin.Ali odgovor Slavici njenom tagu daje neimenovana osoba kao "Pozdrska Prof dr Aleksandru Dimicu" ikaze:"Nadam se da ce se dr Dimic vratiti".Sada citam uhapsen

  • duca vasiljević

    14:26 // 19. 3. 2013.

    Predložila bih da se komentari poput komentara g-đe Maje ne objavljuju, jer direktno vređaju kako g-đu Deljanin Ilić, tako i ostale vaše građane koji komentarišu određenu vest.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: