Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 30. 12. 2012.

| Istražujemo

Vranjskom SPS isečena struja

Autor:P.B., I.M.Izvor:Južne vesti
sps-vranje.jpg
Arhivska fotografija

Zbog velikog duga za struju, Elektrodistribucija je u petak isključila struju Gradskom odboru SPS u Vranju, ali i u celom Pčinjskom okrugu. Bez struje su ostali i SPO i DSS.

Kako je Južnim vestima potvrđeno, struja je "isečena" zbog duga vranjskih Socijalista od 750.000 dinara, a toliko u zbiru duguju i njihove partijske kolege iz Bujanovca, Preševa, Vladičinog Hana, Trgovišta i Vranjske Banje.

Predsednik SPS u Vranju i aktuelni gradonačelnik Zoran Antić kaže za Južne vesti da nije siguran da li je struja u „zgradi komiteta“, gde su prostorije stranke  isključena, ali ne negira da je bilo upozorenja da će struja biti isključena.

- Ja stvarno ne znam u ovom trenutku da li je struja isključena, ali sam obavešten da će biti. Međutim, mi smo u predhodnom periodu izmirivali dugovanja za grejanje i ja sam rekao da deo duga može biti plaćen tek nakon novogodišnjih praznika – kaže Antić.

Prema podacima iz Elektrodistribucije ni dugovanja DSSa nisu zanemarljiva. Dva odbora ove partije, u Vranju i Vladičinom Hanu duguju više od milion dinara.

Međutim, predsednik Opštinskog odbora Dejan Stanojević to oštro demantuje.

- Naše prostorije se nalaze u Tržnom centru i mesečna dugovanja iznose svega nekoliko hiljada dinara i mi to redovno izmirujemo. Mislim da je problem administrativne prirode jer smo mi pre 4 godina bili u drugim prostorijama koje nam je Opština dala na korišćenje i da se taj dug odnosi na te prostorije – objašnjava Stanojević.

Inače, u petak je struja isključena i SRS u Trgovištu iako je njihov dug daleko manji od gore pomenutih i iznosi 8.500 dinara.

Pozamašan dug za struju imaju i 4 političke partije iz Preševa, čiji računi ukupno iznose oko 130.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: