Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 27. 2. 2017.

| Istražujemo

Vučić: Proveriću navode o partijskom i rodbinskom zapošljavanju u niškom Vodovodu

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
vučić
Vučić obećao da će da "proveri" zapošljavanje u Vodovodu; foto: Vanja Keser

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će proveriti tvrdnje Sindikata “Nezavisnost” da je u JKP “Naissus” u protekla 3 meseca po partijskoj ili rodbinskoj liniji zaposleno sedmoro osoba na neodređeno vreme.

Van konkursa i bez saglasnosti Vlade Srbije ili ministarstava, kako je propisano zakonom zbog "zabrane zapošljavanja", posao “za stalno”, tvrde u Sindikatu, dobila su 2 referenta, administrativni radnik, rukovodilac finansijskog sektora, organizator opšteg održavanja, šef za bezbednost i zaštitu, ali i monter.

Pa iako komentar u vezi sa zapošljavanjem novinari Južnih vesti nisu dobili od direktora Vodovoda Dejana Andrejevića, koji odbija da se javi na telefon i odgovori na poruke, Vučić je rekao da će se pozabaviti tim problemom.

On je kazao kako “nije upoznat sa tim”, jer nije pročitao članak u Južnim vestima, ali  je obećao da će sve da ispita.

Nemojte da se ljutite, nisam čak ni pročitao. A šta, bez konkursa su zapošljeni? To je zbog toga što je zabrana zapošljavanja, a Vlada nije odobrila to? Čim mi pošaljete mejlom, proveriću sve - kazao je Vučić.

Podsetimo, u JKP "Naissus", prema tvrdnji Sindikata "Nezavisnost", ugovore na neodređeno vreme dobila je opštinska većnica Medijane Tamara Milić, predsednik Komisije za sport i obrazovanje Opštine Medijana Dušan Mihajlović, inače članovi SNS-a. Pored njih, poslove "za stalno" dobili su Zoran Veličković, inače otac gradskog odbornika Marka Veličkovića, rođena sestra Marka Stankovića Džamba, inače bliskog saradnika direktora Vodovoda i funkcionera SNS-a, Nataša Stanković, kao i Stankovićeva devojka Anita Blagojević.

Radni angažman u JKP “Naissus” započela je i Anđela Jakšić, za koju su novinari Južnih vesti nezvanično saznali da je sestra visokog funkcionera Srpske napredne stranke u Nišu, ali i Kaća Dimitrijević, za koju iz Sindikata kažu da je rođaka direktorke za finansije Hilde Milenković.


Andrejević se na otvaranju "Leonija" pojavio u društvu jedne od onih sa spornim ugovorom o radu

Andrejević Andrejević u društvu Marka Džamba i Džambove sestre Nataše Stanković, koja je ugovor "za stalno" potpisala decembra 2016; foto: JVNa postavljanju kamena temeljca nemačke fabrike "Leoni", čemu je prisustvovao i premijer Vučić, između ostalih funkcionera i članova SNS-a, pojavio se i direktor Andrejević i to u društvu Nataše Stanković, koja je jedna od novozaposlenih.

Stankovićeva, inače rođena sestra Andrejevićevog bliskog saradnika u Vodovodu Marka Stankovića Džamba, prema podacima kojima raspolaže Sindikat "Nezavisnost", ugovor "za stalno" potpisala je decembra 2016.

Podsetimo, uprkos zabrani zapošljavanja i merama štednje, veliki broj članova vladajuće stranke dobilo je poslove u niškim javnim ustanovama. Tako je nekoliko njih zaposleno na određeno u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, dok je Mija Petrović, inače bivši šef Kancelarije za mlade, koja je radila pri kabinetu gradonačelnika, dobio posao u Narodnom pozoištu u marketing službi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vrana

    18:49 // 2. 3. 2017.

    Nije li ovo obecanje kao ono za isplatu radnika Ei, MIN,i ostalih firmi.

  • Joksim

    18:37 // 28. 2. 2017.

    Da da ispitace navode isto kao sto je ispitao i o malom u bgd i ono sto svi znaju i sto je njegova bivsa zena javno iznela.. jos ispituje to verujte mi..

  • Blackburn

    21:24 // 27. 2. 2017.

    Nije ni cudo sto je ovaj grad doziveo slom kad ga ovakvi vode!Malo im je vlasti,pa se kao malogradjani bahato ponasaju da nam pokazu da im je siroko oko guse i da su se zaboravili!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: