Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 26. 12. 2017.

| Istražujemo

Vučić otvorio niški Klinički centar koji nema upotrebnu dozvolu

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
vucic radovanovic
Ko je odgovoran za to što KC Niš nema upotrebnu dozvolu?; foto: Vanja Keser

To što Kliničkom centru Niš nedostaje neophodna dozvola kojom se garantuje da je izgrađen po zakonu, nije sprečilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ga svečano otvori. Dok direktor Zoran Radovanović kaže “da je dozvola u proceduri”, odbornik i nekadašnji izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jovanović tvrdi da vrata Kliničkog centra nisu smela da budu otvorena bez nje.

katastar Sa građevinskom, ali bez upotrebne dozvoleNakon kašnjenja sa izgradnjom, sada se kasni i sa izdavanjem upotrebne dozvole za Klinički centar, bez koje, prema Zakonu, ova zdravstvena ustanova, koja je 25. decembra primila svoje prve pacijente, ne bi ni smela da bude otvorena.

Uprkos tome, direktor Radovanović tvrdi da je sve po Zakonu i da je dozvola u proceduri izdavanja.

Sve je u proceduri, po Zakonu je sve. I javićemo, naravno, Južnim vestima kad će biti dozvola - rekao je Radovanović.

Međutim, Jovanović koji se i sam dugi niz godina bavi građevinskim radovima, objašnjava da je otvaranje Kliničnog centra sporno, jer je upotrebna dozvola dokument kojim se konstatuje da je izgrađeni objekat spreman za upotrebu. Zbog toga, dodaje, novootvorena zdravstvena ustanova, ne bi smela da se koristi.

Upotrebna dozvola je preduslov da se objekat koristi. Zato se ona i izdaje kao poslednji čin kad je objekat izgrađen. Klinički centar ne bi mogao da se koristi - rekao je Jovanović.

Inače, bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić upravo je pre 2 godine kritikovao Baneta Jovanovića da kao direktor Direkcije za izgradnju nije izdavao upotrebne dozvole, što je ovaj demantovao. Pored toga, bilo je još problema sa ovim dokumentom, pa je recimo Ministarstvo građevinarstva upozoravalo da je fudbalski teren Čair bez ove dozvole.

Podsetimo, uprkos tome što je juče u novom Kliničkom centru hospitalizovano tridesetak pacijenata, ova ustanova ne izgleda u potpunosti završeno, jer njenim hodnicima još tumaraju majstori sa alatom u rukama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Меда

    00:20 // 30. 12. 2017.

    Колико год да је указивач на речник и писменост писца, иронија је да мајстори "тумарају" болницом.

    Често, бити исправан не значи и бити у праву.
    Ако је употреба хирушких сала спасла неки живот јер је неко раније дошао на операцију, употреба тик пред издавање употребне дозволе је оправдано.
    То што цела зграда нема дозволу не значи да делови (нпр хир. сала) нема позитиван извештај употребности.

  • Urnebes

    09:32 // 27. 12. 2017.

    U pitanju je formalnost, gde se ceka izdavanje upotrebne dozvole koja kasni zbog prespore administracije kadrova ex DOSa i preletacevica! Doticni Bane je "veliki strucnjak"za uptrebne dozvole. Da li je za brvno mostić imao upotrebnu dozvolu, a "crvenu vrpcu"nazvao traku za označavanje opasnosti. Toliko o njemu.

    • perfekat

      11:27 // 27. 12. 2017.

      Urnebesmo je sto su 6 godina na vlasti,a kukaju na prethodnike. Otvaraju semafore i WC u Domu zdravja.Bane je institucija za ove sada.Botuj i dalje i kukaj na pluskvamperfekat,kad o prezentu ne znas nista osim:"Dobar je sendvic,gospodaru."

  • prof dr CVETKO prvi

    00:17 // 27. 12. 2017.

    "Ovo sam sanjao 20 godina..." , bez dozvole !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: