Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 28. 11. 2013.

| Istražujemo

Vuković lagao za diplomu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Ivan Vuković
Student kao upravnik pozorišta; Ivan Vuković

Iako je na funkciju v.d. upravnika niškog Narodnog pozorišta 18. septembra prošle godine izabran kao diplomirani reditelj, na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) tvrde da je Ivan Vuković tada još bio student. Dokument sa Fakulteta dramskih umetnosti Ako koza laže, rog ne laže; dokument FDU

Prema dokumentaciji koju su sa Fakulteta dostavili Južnim vestima, Vuković (30), inače kadar Srpske napredne stranke, diplomirao je punih nedelju dana nakon što je izabran za prvog čoveka niškog teatra.

- Ivan Vuković diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu - Katedri za pozorišnu i radio režiju dana 26. septembra 2012. godine čime je stekao zvanje diplomirani pozorišni i radio reditelj - piše u dokumentu sa FDU.

Vukoviću to nije predstavljalo problem da u svojoj biografiji koja je dostavljena Skupštini Grada, napiše da je "Diplomirani reditelj", kao i da je na predlog Savetnika predsednika Srbije, čije ime nije navedeno, imenovan kao reditelj u okviru projekta "Milanski edikt".

Biografija Ivana Vukovića iz septembra 2012. godine Vukovićeva "biografija" s početka septembra 2012. godineVredi pomenuti i da je čak i u Službenom listu Grada Niša od 18. septembra potpisan kao diplomirani reditelj.

Ivan Vuković je odbio da odgovori na pitanja u vezi sa lažnim podacima iz njegove biografije.


Bitno ili nebitno?

Dejan Jovanović, predsednik skupštinskog Odbora za imenovanja i funkcioner SNS, kaže da nije znao da je Vuković i dalje student, a da diplomu na uvid nije tražio jer "to nije bilo bitno".

- Za vršioca dužnosti ne postoje nikakvi posebni uslovi. Za vršioca dužnosti može da bude imenovan bilo ko. To znači da je nama bila potrebna biografija i predlog odborničke grupe - kaže Jovanović, inače diplomirani ekonomista.

Ipak, sekretar Skupštine Grada Ivan Nikolić smatra drugačije.

- Zakoni, osnivački akti i statuti jasno definišu ta pitanja. Vršilac dužnosti direktora mora da ispunjava iste uslove kao i direktor - kaže Nikolić, diplomirani pravnik.


Vuković ipak ostaje upravnik

Narodno pozorište u Nišu Daske koje život značeI pored ovog skandala Ivan Vuković će najverovatnije ostati na čelu niškog teatra i u naredne 4 godine. Očekuje se da vladajuća skupštinska većina (SNS-SPS-URS) na sednici zakazanoj za petak prihvati taj sporni kadrovski predlog Odbora za imenovanja.

Naime, Statut Narodnog pozorišta propisuje da upravnik mora da ima završen fakultet i "5 godina radnog iskustva u struci", a Ministarstvo rada je upravo na zahtev niškog Pozorišta izdalo mišljenje da upravnik mora imati radno iskustvo nakon završenog fakulteta.

Time je Ivan Vuković eliminisan iz "trke", jer je diplomirao pre svega godinu dana.

Međutim, Odbor za imenovanja ignorisao je stav Ministarstva i pozvao se na mišljenje Udruženja dramskih umetnika Srbije po kome se umetnicima radno iskustvo priznaje i tokom studija, pa da se Vukoviću to računa od 2007. godine, kada je bio 3. godina fakulteta.

Inače, Ivanu Vukoviću je mesto v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Nišu bilo prvo radno mesto u životu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag Paunovic

    17:43 // 29. 11. 2013.

    E da može i Čapa bi zavijao kod Kalčin spomenik od muku!!!

  • Miodrag Paunovic

    17:41 // 29. 11. 2013.

    lele,lele Manulać li da bidne direktor od pozorište.pa tato(tečo)oskudacija velika skupe su pare-mora se,mora.E NUŠIĆU kao da si pisao od ovo vreme danas,a ne od ono tvoje vreme,ništa se ne promeni!!!

  • hedonist

    15:15 // 29. 11. 2013.

    sreca nasa sto nije imao zelju da bude gradonacelnik!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: