Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 6. 2. 2017.

| Istražujemo

Vuković pod istragom Agencije zbog neprijavljene imovine

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
vukovic
Vuković nema šta da prijavi?; foto: JV

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv upravnika Narodnog pozorišta u Nišu Ivana Vukovića, jer nije prijavio svoju imovinu i prihode što je trebalo da uradi još septembra 2012. kada je imenovan na ovu funkciju.

Prema zakonu, svi funkcioneri dužni su da u roku od 3 dana od imenovanja Agenciji prijave svoju imovinu i prihode, što Vuković nije učinio ni nakon više od 4 godine od kako je imenovan za v. d. upravnika niškog Narodnog pozorišta.

Zbog toga će, ističu, Agencija pokrenuti “postupak prikupljanja informacija radi utvrđivanja postojanja povrede Zakona.”

Međutim, Vuković kaže da nije upoznat sa tim, ali i da nije prijavio imovinu, jer je, kako kaže, i nema.

Proveriću to. Ne znam ja ništa. Nemam ja ništa imovine. Tako da dobro, ali nema veze - rekao je Vuković.

Za neprijavljivanje funkcije, imovine i prihoda Agenciji, zakonom su predviđene novčane, ali i krivične sankcije, kao i zatvor.

Podsetimo, Vuković je septembra 2012. imenovan za v. d. upravnika Narodnog pozorišta, dok je godinu dana kasnije izabran za upravnika, iako nije ispunjavao uslove za tu funkciju. Opširniju Vukovićevu biografiju možete da pročitate u rubrici "Ko je ko?"

Inače, još jedan niški funkcioner protiv kojeg je Agencija iz istih razloga pokrenula postupak je direktorka Niškog kulturnog centra Bojana Simović. Iako je imenovana za v. d. direktora septembra 2012, ona, prema tvrdnji Agencije, do danas nije prijavila svoju imovinu i prihode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad 2008

    15:46 // 6. 2. 2017.

    A, "Konstantin"? Kada će doći na red? Briga mene, za njegovu imovinu. Mene je briga, za silne pare potrošene za i oko "Kostantina" / a sve prema dobrim poznavaocima pozorištnih prilika/. Dokle će da me voda APSOLVENT -PRIPRAVNIK ? Ima li kraja ?

  • zoza

    13:16 // 6. 2. 2017.

    šta ste zapeli čoveka pa nije on ništa kriv stavili ga tu na pravdi boga pa sad on ispašta za sve i svašta te što nema iskustva i što nema imovinu i što ima imovinu je režirao za ogromne pare i honorare

  • Marinon

    12:45 // 6. 2. 2017.

    Ovaj Vukovic je bas problematican,samo neke afere iza njega od kako je postao upravnik pozorista,znaci to je taj kadar SNS-a !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: