Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 29. 12. 2021.

Za godinu dana do diplome medicinske sestre, pa pravac kovid blok

medicinska sestra Za godinu dana do zvanja medicinske sestre; foto: flickr.com/Aaditi Kothare

Ne žele da rade sa pacijentima, ne znaju da izvade krv, problemi sa rasporedom - primedbe su pacijenata i lekara na neke od onih koji su sa drugih zanimanja prekvalifikovali u medicinske sestre. Prekvalifikacija je moguća za svega godinu dana, a broj privatnih škola koje to rade u poslednjih godina značajno je porastao. Mnogi novozaposleni u Domu zdravlja i UKC Niš su upravo prekvalifikacijom došli do diplome i posla.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Lela

    11:40 // 29. 12. 2021.

    A ove sestre pre prekvalifikovanih su bile melem na ranu?! Kako da ne!
    Dakle ovako: nema ih nikada u bloku, kad nekom nije dobro od ležećih pacijenata, veća je šansa da izvučete 7 na Loto-u, nego da pronađete sestru na odeljenju. O (ne)ljubaznosti, neprofesionalnosti i neznanju mogu da komentarišu svi koji su ležali u bolnici. Ovo je moje viđenje i ekipe iz sobe u kojoj sam bila

    • GORICA pravnik diplomirani

      12:13 // 29. 12. 2021.

      Ima jedna šlolovana med.sestra koja se bavi politikom i to neuspešno u opštinu Pantalej.Zašto je ne prebacite u Dom Zdravlja da radi ono što je učila a ne da skuplja potpise i deli zejtin,šećer,taolet papir u vreme izbora.Glumi kao fol da vodi mesni odbor u Durlanu,ha,ha.
      Prošli put mi nije dala hemijsku olovku i kalendar,pa se nadam da sada dobijem,ha,ha.
      Ovo je istinito i mora neko da odreaguj

    • Tehničar medicinski

      13:42 // 29. 12. 2021.

      GORICA pravnik dipl. šta ćemo dalje, pa DU-DA plavuša i žuta(sada braon) je med. sestra a politika joj je hobi koji godinama uspešno upražnjava!?

    • Robin Hud

      15:39 // 29. 12. 2021.

      Sve je tacno, a vrhunac je da u novom UKC NE POSTOJI ZVONO KOJIM MOZES DA POZOVES SESTRU iako postoji formalno dugme. Naravno, zasto bi radilo kada ih ionako nema za pultom, tako da moras kao strazar da zuris u vrata u nadi da ce mozda da prodje hodnikom

  • Student

    12:05 // 29. 12. 2021.

    Dakle,došlo je i to vreme naplate za kupljene diplome! Sad će i kupci i prodavci da plaćaju posledice sa kamatom. Nestrucni nam uče decu,sude,zidaju,leče..
    Stručne smo proterali ili omalovazili.
    A dok se dešavalo, gledali smo i imali preca posla!

    • Dr

      13:23 // 29. 12. 2021.

      Tako je kolega, moja diploma 10.00 skuplja prašinu u birou nazovi rada, dok se SNS partijski uhlebljuju!!! Živimo u Nepotizmu i korupciji!!!!

  • slavko

    13:12 // 29. 12. 2021.

    Koja budala jos ide u skolu, pa jos 4 godine?

  • Milja

    14:07 // 29. 12. 2021.

    Kursadzije prvo nauciti da razlikuju dezinficijens i destilovanu vodu.

  • Med.sestra

    14:46 // 29. 12. 2021.

    Svako ima pravo na skolovanje, znanje I radne navike koje ima jedan gimnazijalac je mnogo vece od ostalih strucnih skola, uradi se presek predmeta za svaku godinu, poloze se dif.ispiti I praksa, odradi se staz, polozi se strucni rad i imate medic.tehnicara. Minist.prosv. onda da proveri kvalitet privatnih skola. Na zapadu su privatne skole mnogo cenjenije od drzzavnih.

    • Djoka

      19:16 // 29. 12. 2021.

      Sestro, nije gimnazijalac problem, nego kafe kuvarice i čistačice koje ne umeju ni sterilizator pravilno da uključe.

    • O čemu ti

      23:50 // 31. 12. 2021.

      O kom zapadu govorite.U svetu se medicinskim kadrom bave škole koje imaju ozbiljne sisteme za praktičnu nastavu(najviše jedan učenik na spratu radi) sa ostalima i uči. Ozbiljna provra teoretskog znanja kod prof. sa renomeom i znanjem. Jesu li ludi ko ide 4 godina u Medicinaku i na praksi a nekome potpišu u kafani

  • Kursadzika

    16:17 // 29. 12. 2021.

    Sve će gore da bude. Ono što je vredelo otišlo je van zemlje. Sad su aktuelne "med. sestre" sa kursem od par meseci. Naravno da one ne mogu da se mere sa sestrama koje su išle 4 godine u skolu i imale praktičnu nastavu u bolnicama. Takve neće da rade, neradnici samo tako. Al da ne bude da samo one ne valjaju isto važi i za doktore. Em ne znaju, uobraženi, sujetni do zla boga. Misle da su bogovi.

  • Realista

    17:01 // 29. 12. 2021.

    Što se tiče onih koji su otišli u inostranstvu i ako su takvi nam slabići i ne trebaju otišli tamo za više love mislili dremaće kod Norvežana i Nemaca kad ono cvrc, što se tiče ovih prekvalifikovanih koji nose bele mantile a završili
    ZA AUTOMEHANIČARE I DO JUČE SERVISIRALI AUTOMOBILE za tako nešto stvarno nemam komentar neka nam je vasiona napomoć.

  • Raša

    18:27 // 29. 12. 2021.

    Činjenica je da smo u deficitu školovanog medicinskog kadra, bili oni sa SSS ili VSS. Medicinski tehničari 60 % uglavnom prekvalifikovani i primljeni preko veze. Novo primljeni Doktori 90 % uglavnom Doktorska deca, veoma stručna sa izmišljenim prosecima. Možete zamisliti da student 6 te godine, koji nije uspeo da se upiše kao budžetski student, sada ima prosek 10, zagarantovanu stranku i Tatu.

  • nisliski mohikanac

    19:25 // 29. 12. 2021.

    Resenje je da za 9.meseci postanu doktori, to li je pa tesko.
    Jeftinije bi bilo dozivotna plata svima iz partije ali da ne dolaze na posao.

  • Katastrofa

    23:38 // 29. 12. 2021.

    Tom mamino i tatinom sinu koji ima prosek više od 9 samo pogledaj uspeh iz srednje škole i sve će ti biti jasno. Radi li se neko testiranje pre prijema. Ima koje su se prekvalifikovale od čistačica, spremačica i drugog pomoćnog osoblja.

  • Оскар Питагор

    01:42 // 30. 12. 2021.

    Пре пар година сам написао текст у коме сам објаснио разлику између "турбо" и редовно школоване сестре. Образложио сам и како ће "инсталирање" таквих сестара угрожавати здравље а и довести до деградације струке редовно школовних сестара

    Недељу дана након тога у читавој Швбији се престало са пријемом преквалификованих. Запошљавају их и данас.Али раде рецимо као неговатељице
    Добио захвалницу :-)

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: