Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 7. 11. 2013.

| Istražujemo

Za terene u OŠ “Sveti Sava” nije plaćena taksa

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
teniski-tereni3.jpg
Teniski tereni izgrađeni, taksa nije plaćena

Investitorima je odbijen zahtev za legalizaciju teniskih terena u dvorištu niške škole “Sveti Sava” jer nisu platili komunalnu taksu.

U dopisu koji je Uprava za planiranje i izgradnju uputila gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću 1. oktobra ove godine, piše da investitor nije priložio dokaz o uplati komunalne takse.

Zbog toga je zahtev za legalizaciju investitora Zorana Manitaševića i škole, kao nosioca projekta, odbijen. Oni se, piše u dopisu, na ovu odluku nisu žalili.

Takođe, iz Uprave obaveštavaju prvog čoveka Niša da je investitorima isteklo i Odobrenje za gradnju.

tereni Deo dopisa Uprave za planiranje i izgradnju gradonačelniku Niša - Kako investitor u roku od 2 godine, od dana pravosnažnosti odobrenja, nije dostavio neophodnu dokumentaciju za prijavu početka radova, izdato Odobrenje za gradnju je prestalo da važi - stoji u dopisu.

U Direkciji za izgradnju grada pojašnjavaju da je i za prijavu radova neophodno uplatiti komunalnu taksu što investitor, kako kažu u ovom preduzeću, do danas nije učinio.

- On nije ispunio obaveze koje mora da ispuni svaki investitor. Jednostavno nije platio komunalnu taksu - kažu u Direkciji.

Podsetimo, investitor Zoran Manitašević tvrdi da su tereni izgrađeni u skladu sa zakonom iako je Uprava za imovinu i inspekcijske poslove donela rešenje o njihovom rušenju.


tereni Dopis Direkcije za izgradnju grada investitorima iz 2005. godineTakse naglo porasle

Obračunata naknada za uređivanje građevinskog zemljišta ili popularna komunalna taksa, prilikom sklapanja ugovora sa Gradom 2004. godine iznosila je 8.479.918 dinara.

Samo godinu dana kasnije iz Direkcije za izgradnju grada, koja inače obračunava ovu naknadu, stigla je cifra uvećana za čitavih 18 miliona. Prema novom obračunu trebalo je uplatiti više od 26 miliona dinara.

U dopisu Direkcije za izgradnju grada iz 2005. godine, koji je potpisao tadašnji v.d. direktora Branislav Jovanović, piše da je komunalna taksa uvećana, jer se “pojavljuju dva investitora i objekat se tretira kao poslovni”.

Manitašević potvrđuje da taksa nije plaćena do danas, ali dodaje da je pravno tumačenje ovog naglog uvećanja sume tražio i od Osnovnog i od Trgovinskog suda. Tvrdi da su se sudovi proglasili nenadležnim.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Su

    15:30 // 19. 11. 2013.

    Zasto je teniskim terenima iskljucena struja !!!
    Struja redovno placena Skoli od 2007.
    Skola zabranila deci tenis kao izborni sport i koriscennje teniskih terena.

  • ZAINTERESOVAN

    09:38 // 8. 11. 2013.

    Nije tu samo problem komunalna taksa, vec sto godinama investitor nikome nista nije platio i dalje ne placa. a profit od svih terena uredno uzima, da je pitanje da li placa porez na ostvareni prihod.

  • Dr.Pravdic

    07:46 // 8. 11. 2013.

    Kako zakon moze da se sprovodi kad neko hoce.Ali sustina je sta su radila gospoda nacelnici,direktori od 2004 godine.Zakon je bio isti i tada i sada.Znaci neko je imao interesa da cuti.Kaznite krivce!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: