Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:02, 20. 10. 2011.

| Istražujemo

Zamenik gradonačelnika krši zakon?

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Branislav Đorđević, Zamenik gradonačelnika Leskovca
Branislav Đorđević, Zamenik gradonačelnika Leskovca; foto: JugPress

Branislav Đorđević, Zamenik gradonačelnika Leskovca na stranački skup URS u Nišu došao je službenim kolima iz gradske uprave.

Službeni automobil preko dana je viđen ispred prostorija Gradskog odbora G17 plus.

Đorđević kaže da je želeo da "iskoristi dolazak" potpredsednice Vlade Srbije Verice Kalanović (G17) i direktora SIEPA Božidara Laganina na otvaranje nove fabrike Jura u Nišu, a da se sa njima sastao "pola sata pre zvaničnog skupa u Juri", u vezi sa potpisivanjem ugovora sa ovom fabrikom 28. oktobra u Leskovcu. 

-  Da li je taj sastanak bio u prostorijama stranke G17 plus ili negde drugde, mislim da je manje bitno. Bitno je da sam se dogovarao o onome što predstoji - rekao nam je Đorđević u telefonskoj izjavi.

Ceremonija otvaranja fabrike održana je u podne, ali je Đorđević isti razlog naveo i za svoj dolazak službenim kolima na politički skup Ujedinjenih regiona Srbije, koji je održan 5 sati kasnije na Fakultetu umetnosti od 17h.

Skup je bio zatvoren za javnost, prisustni su bili isključivo članovi URS, a iza govornika nalazili su se i baneri ove političke organizacije.

- Ovo je veoma uobičajen način kršenja zloupotrebe javnih resursa u Srbiji. Mada, sasvim sigurno, ima i daleko ozbiljnih oblika kršenja zakona, vreme je da se ovoj lošoj praksi stane na put, a mislim da će to biti moguće jedino ako što više ovakvih slučajeva bude bilo prijavljeno Agenciji za borbu protiv korupcije i ako Agencija nakon toga bude pokretala prekršajne postupke koji su predviđeni zakonom - kaže Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija.

Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije zabranjuje upotrebu javnih resursa u političke svrhe, za šta je predviđena i kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Đorđević nije bio jedini javni funkcioner koji je službenim automobilom na pomenuti stranački skup došao iz drugog grada, ali je u toku provera ostalih registarskih tablica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miljenko

    10:57 // 20. 10. 2011.

    kako kampanja pocinje vidi se po novinama, ko vise daje taj ga nema u medjimima negativno.propali novinari , a ovamo istrazivacko novinarstvo napreduje,samo tracevi po novinama

  • Milos Djokic

    09:56 // 20. 10. 2011.

    Lupate gluposti. Covek uopste ne krsi zakon. Svi oni to smatraju SVOJIM vlasnistvom. Milance ima Toplanu i moze da zaposli koga hoce, bahati kursadzija iz Leposavica ima Cele kulu i moze da istera koga hoce, gradonacelnik je najskromniji, on ima sve i moze da uradi sta god hoce, kao i mnogi drugi koji zidaju i asfaltiraju ulice,uvode nam struju, grade nam fabrike i tako dalje. Sve ih karakterise ista BAHATOST, tako da sve sto rade rade javno, bez stida, srama i jos hoce da biju kada ih neko potkaci po istom pitanju.Tugoooooooo....

  • mile tranzicija

    07:40 // 20. 10. 2011.

    To svi rade , ako budete pratili neke funkcionere pa i same vozace videcete da je to je sasvim uobicajena pojava koja se ne kaznjava cak se smatra normalnom. u Nisu pogotovo.A putovanja u instranstvo koja se vode kao sluzbena a ide se iz ko zna kojih razloga to je tek posebna prica,gradonacelnik to zna i samo cuti... brisel,rusija...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: