Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 29. 11. 2019.

| Istražujemo

Zamenik predsednika Skupštine Babušnice više od 2 godine bio u sukobu interesa

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Više od 2 godina u sukobu interesa
Više od 2 godina u sukobu interesa; foto: Lj. F.

Zbog toga što je istovremeno bio zaposlen u Turističkoj organizaciji Babušnica i bio na funkciji zamenika predsednika Skupštine Opštine, Agencija za borbu protiv korupcije je utvrdila da je Goran Ignjatović bio u sukobu interesa, zbog čega mu je izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona.

Kako se navodi u odluci, Ignjatović se, dok je bio na mestu zamenika predsednika Skupštine, zaposlio u Turističkoj organizaciji Babušnice na neodređeno vreme na radnom mestu kontrolora biološkog i hemijskog tretiranja vode na Kupališnom kompleksu.

Na funkciji u Opštini Babušnica Ignjatović se nalazi od 19. novembra 2016. godine, a u Turističkoj organizaciji je dobio posao 31. decembra iste godine, čime je prekršio Zakon o Agenciji, a o potencijalnom sukobu interesa nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije.

Agencija je utvrdila da između funkcija koje je Ignjatović obavljao postoji odnos zavisnosti, nadzora i kontrole, a na taj način je ugrozio nepristrasno vršenje javne funkcije i, kako stoji u odluci, ugrozio poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje ove javne funkcije, podređujući javni interes privatnom.

Ignjatović je 31. marta ove godine zamrzao radno vreme u Turističkoj organizaciji, a već sutradan je na stalnom radnom odnosu u Opštini Babušnica, jer je to omogućeno donošenjem novog Statuta Opštine. Od 2016. zamenik predsednika SO Babušnica Od 2016. zamenik predsednika SO Babušnica; foto: Lj. F.

Izjašnjavajući se na obaveštenje o pokretanju postupka, Ignjatović se branio da je zaposlenje u Turističkoj organizaciji bilo iznuđeno i nametnuto, jer je ona preuzela radnike ugašene Direkcije za građevinsko zemljište, gde je bio zaposlen.

Za zamenika predsednika Skupštine sam izabran zahvaljujući odbornicima koji nisu smatrali da će doći do javne funkcije na štetu javnog interesa - izjavio je Ignjatović.

On je dodao i da mu je najasno na osnovu čega je Agencija zaključila da je u sukobu interesa.

Nisam mogao da utičem na kreiranje povoljnijeg stava Opštine prema Turističkoj organizaciji, jer se odluke u Skupštini donose većinom glasova odbornika, a ne voljom i glasovima pojedinca, pa makar on vršio i funkciju zamenika predsednia Skupštine - smatra Ignjatović.

Odluka o objavljivanju mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona je konačna, stoji u izveštaju Agencije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slovenac

    18:11 // 4. 12. 2019.

    Vidim Babusnica napreduje fino.Svaka cast,alal vera,kakav sposoban kadar.

  • babusnicanin

    20:01 // 1. 12. 2019.

    Povredio zakon,javno objavili i cao.A ko ce da snosi odgovornost,da vrati novac-niko.S ovim radikalima verovatno uskoro ce javno opominjati i ubice,silovatelje...smesno.

  • Mila

    13:06 // 1. 12. 2019.

    Iz Direkcije (gde je politicki bio zaposlen) preuzela ga Turisticka. Kako?Direkcija i turisticka nemaju ni jednu srodnu delatnost.Doticni je posle direkcije trebao da sebe prijavi kao nezaposleno lice u NSZ pa da ceka da TO raspise konkurs na koji bi svi nezaposleni gradjani imali jednake sanse za prijem u radni odnos. kontrolor biološkog i hemijskog tretiranja vode u julu i acgustu. Smesno!

    • Overdose

      16:44 // 1. 12. 2019.

      Nije smesno nego zalosno da to gradjani Babusnice dozvoljavaju i na izborima overavaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: