Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:49, 23. 2. 2012.

| Istražujemo

Zapošljavanje preko veze na PMFu?

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
hemija laboratorija
ilustracija; foto: brenntag_cee

Iako preostalih 7 kandidata ima bolje ocene, više naučnih radova i jače reference, za asistenta na Departmanu za hemiju niškog fakulteta predložen je onaj koji radi kod predsednika kadrovske komisije.

Komisija, na čijem je čelu dr Gordana Stojanović, zanemarila je kriterijume kao što su prosek ocena tokom studija, broj radova objavljenih u naučnim časopisima ili angažman na istraživačkim projektima, i svoju odluku da angažuje Snežanu Jovanović opravdala jedino podatkom da je "najmlađa".

Ali, ni to nije tačno. Po konkursnoj dokumentaciji u koju su Južne vesti imale uvid, dvoje kandidata rođeno je nekoliko meseci kasnije.

Osim toga, u Statutu PMFa, osim opštih kriterijuma, koji se tiču proseka ocena tokom studija, propisano je i da kandidat za asistenta "pokazuje smisao za nastavni rad". Međutim, kandidat kog je predložila kadrovska komisija bez ikakvog je iskustva u radu u nastavi.

Vredi pomenuti i da je jedan od članova Komisije, dr Niko Radulović, odbio da da potpiše odluku i uložio prigovor na njenu sadržinu.

Na odluku kadrovske komisije osim samih kandidata prigovor su uložili i pojedini nastavnici Fakulteta. Ali, komisija je odbila sve žalbe i objavila odgovor, koji se takođe može oceniti kao sporan.

Komisija je konstatovala da je tačno da Snežana Jovanović nije najmlađi kandidat, a zatim bez iznošenja dodatnih argumenata jednostavno izrazila "ubeđenje da predloženi kandidat može u potpunosti odgovoriti svim obavezama".

- Svaki prigovarač je u prigovorima istakao podatak koji njemu daje prednost u odnosu na ostale kandidate. Istim tim pravom se koristila i Komisija prilikorn donošenja odluke o predlogu za izbor - piše između ostalog u veoma šturom odgovoru Komisije, ne navodeći prednosti predloženog kandidata.

Inače, iz Odgovora kadrovske komisije vidi se i da predloženi kandidat radi na naučnom projektu kojim rukovodi upravo dr Gordana Stojanović, što otvara i pitanje eventualnog sukoba interesa.

Konačnu odluku o angažovanju asistenta donosi Izborno veće Fakulteta, čija sednica se očekuje sredinom naredne nedelje.

SPISAK KANDIDATAGodina rođenjaProsek ocenaBr. naučnih radova
Biljana Arsić19809.9713
Nevenka Đorđević19839.207
Dragan Zlatković19849.361
Marija Denić19859.964
Ana Miltojević19859.764
Marko Mladenovićmar. 19879.400
Miljana Đorđevićavg. 19879.320
Snežana Jovanovićjan. 19879.120

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Grašak mene treba a i ja njega

    19:39 // 10. 3. 2012.

    Ovo je za no comment!!! Mesec dana nemam net i sad listam, bruka za brukom... No comment... Bravo za istraživanje i objavljivanje ovakvih stvari..

  • Poništen konkurs!

    16:36 // 1. 3. 2012.

    Konkurs je poništen, ipak smo nešto pozitivno postigli. Malo, ali zasad dovoljno...

  • Vuk ili magarac...

    18:39 // 29. 2. 2012.

    I kako to kod nas biva pojeo vuk magarca...Nikom nista...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: