Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 2. 2. 2017.

| Istražujemo

Zbog prehlade treći put odloženo suđenje majci direktora niškog Vodovoda

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
mito
Za ugovor na određeno 200, a "za stalno" 1.000 evra; foto: A. K.

Suđenje Veri Andrejević, koja je optužena da je uzimala pare od ljudi kako bi se zaposlili u niškom Vodovodu, gde je direktor njen sin Dejan Andrejević, već 3. put se odlaže. Razlog za to su prehlada i astma, kaže njen advokat.

68-godišnjakinja protiv koje je još 2015. podneta krivična prijava zbog “trgovine uticajem”, triput zaredom kao opravdanje za svoj nedolazak na glavni pretres u Osnovnom sudu Niš, koristi isto opravdanje, a to je “prehlada sa kašljem” primetila je sudija Ivana Milovanović.

Na pitanje Milovanovićeve, “kada bi trebalo Andrejevićeva da ozdravi”, pripravnik Andrija Arsetić iz advokatske kancelarije Irene Đorđević, inače zastupnik Andrejevićeve, kazao je kako to u dokumentima koje je doneo iz ATD-a ne piše, ali je i insistirao da naredni pretres bude u što skorijem roku.

Nisam baš najbolje upoznat sa slučajem, ali naredni pretres mogao bi da bude što pre - rekao je pripravnik.

Sledeće suđenje zakazano je već za sledeću nedelju, a za krivično delo “trgovina uticajem” predviđena je kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora.

Podsetimo, protiv Andrejevićeve pokrenut je postupak, pošto je od dve osobe tražila i dobila po 200 evra da bi ih preko svog sina zaposlila u JKP "Naissus" na određeno vreme, a potom još po 1.000 evra za ugovor na neodređeno.


Direktor “Naissus”-a pre 2 godine negirao krivicu svoje majke

dejan andrejević Direktor Vodovoda negirao krivicu svoje majke; foto: JVIako je protiv Andrejevićeve pokrenuta krivična prijava, njen sin Dejan Andrejević 2015. godine rekao je kako su takve tvrdnje lažne.

Sekira se žena zbog tih natpisa. Ali to što piše moram da demantujem. Ona je kod kuće svih ovih dana, nije dobila ni dopis ni od koga- rekao je tada njen sin Dejan Andrejević.

Međutim, do danas nije poznato da li je istragom obuhvaćen i sam Andrejević ili bilo ko iz tog preduzeća, s obzirom na to da su radnici koji su njegovoj majci dali pare za posao, zaista zaposleni u niškom Vodovodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    08:08 // 3. 2. 2017.

    Mogle bi JV malo da istraze, da li je bilo koji direktor iz redova SNS osudjen od strane NEZAVISNOG sudstva u Nisu.

    • ne mora iz sns-a

      13:43 // 3. 2. 2017.

      nego iko bitan u bilo kojoj aferi, recimo

  • Iboljka

    07:40 // 3. 2. 2017.

    Drugo moja,jadne li smo.

  • Blackburn

    07:08 // 3. 2. 2017.

    Pa,sto zenu maltretiraju,njen sin kaze nije kriva i gotovo!Za kaznu,postavite mamu za Predsednika Suda!
    Strasno je kakve bahatlije vladaju gradom,gramzivi,puni sebe,smatraju da su gospodari zivota i smrti,samozivi,nepismeni,zaboravili se u vlasti,siroko im oko guse...Moze im se,nisu osetili cvrsto!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: