Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Istražujemo

  • stanovi 1

    Zet gradonačelnice Niša na rang listi za socijalne stanove

    Ćerka gradonačelnice posle konkursa za kupovinu socijalnih stanova u Nišu mogla bi da se useli u dvosobni, jer se na objavljenom predlogu rang liste nalazi njen suprug. Iz službe Dragane Sotirovski odgovor na pitanja Južnih vesti najavili su za ponedeljak, a suprug njene ćerke Vedran Ivanović nije se javio na poziv preko broja Apotekarske ustanove, gde je odnedavno pomoćnik direktora. Iz organizacije BIRODI kažu da ovo i nije konkurs za socijalne stanove.

    (247) detaljnije
  • kovid Kruševac

    Sredstvo za dezinfekciju dospelo u respirator u kovid bolnici Kruševac, u UKC kažu da nije i do pacijenata

    Da je dezinficijens dospeo u sredstvo koje se uz vazduh uobičajeno daje pacijentima na veštačkoj ventilaciji na odeljenju intenzivne nege kovid bolnice u Kruševcu, potvrdili su Južnim vestima u niškom Kliničkom centru. Direktor UKC-a Zoran Perišić uverava da je tragedija ipak sprečena i da ovo opasno sredstvo nije dospelo do pluća pacijenata, jer su zaposleni po mirisu primetili da nešto nije u redu. Najavljuje inspekcije i promenu protokola.

    (44) detaljnije
  • sns prostorije

    Članovi niškog SNS-a u kafiću ugovaraju posao u školi: Pare se daju kad se dobije rešenje [audio]

    Nišlije su danas u kafiću slušale razgovor trojice muškaraca (svi članovi SNS-a, identitet poznat redakciji) od kojih bi jedan trebalo da dobije posao, drugi je posrednik, a treći garantuje da će prvi, ako plati 1.000 evra, dobiti posao u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Doljevcu. Na audio-snimku čuje se da se "pare daju kad se da rešenje". Direktor ove škole Goran Ilić kaže za Južne vesti da je sigurno reč o prevari, jer oni u školi ne da ne traže nove radnike, već su neke otpustili.

    (88) detaljnije
  • sns skup 2

    Vučić se pohvalio sa 6.000 ljudi u "Čairu", SNS potpisao ugovor sa maksimumom od 4.800

    Po važećim epidemiološkim merama bilo je dozvoljeno 500 ljudi, po ugovoru između niškog odbora SNS-a i hale "Čair" 4. 800, ali je na skupu naprednjaka prema rečima predsednika Aleksandra Vučića bilo 6. 000 ljudi. Niko od nadležnih o proceduri, dozvolama i primeni mera više od dve nedelje ne odgovara na pitanja Južnih vest i.

    (19) detaljnije
  • 1280x0_Opstina-Medijana-jun-2019-foto-JV-J-A

    U Medijani kriju dokumentaciju i račune sa "svadbenog" službenog puta u Beograd

    Putne naloge, račune, kao i pisane izveštaje koji bi mogli da otkriju ko je i zašto službenom škodom Opštine Medijana išao neradnim danom u Beograd i to u luksuzni restoran u vreme svadbene proslave reprezentativca Aleksandra Mitrovića, novinarima Južnih vesti iz ove opštine ne dostavljaju.

    (22) detaljnije
  • download

    Agencija potvrdila da je “Voćar” kupila beogradska firma, kupac kaže ni Nedimovićeva izjava nije laž

    Nakon teksta da grčka Agrifreda nije kupila merošinski Voćar , što je ministar poljoprivrede saopštio početkom maja, već beograski Vocarescare , direktor te firme oglasio se saopštenjem i tvrdi da su objavljene informacije pogrešno interpretirane. U međuvremenu, Južnim vestima stigao je i odgovor Agencije za licenciranje i potvrda informacije da je prodaja izvršena maja meseca za 23,4 miliona dinara, 10 puta manju cenu od procenje vrednosti.

    detaljnije
  • svadba kocic

    U Medijani tvrde da su na dan svadbe fudbalera Mitrovića bili u Ministarstvu, iz Ministarstva da nisu

    Nakon dva različita objašnjenja iz opštine Medijana kako se službeni automobil našao na neslužbenom događaju u Beogradu pa na stranicama estradnih časopisa, sa putnim nalozima koje su dostavili Južnim vestima stiglo je i treće objašnjenje - službenu škodu koristio je član Veća Aleksandar Đorđević koji je u Beograd išao na satanak u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. U Ministarstvu kažu da nije i negiraju da se bilo ko od njihovih zaposlenih te subote sastao sa Đorđevićem.

    (40) detaljnije
  • voćar

    Ministar objavio da je kupac iz Grčke, ali je merošinski "Voćar" prodat srpskoj firmi

    Posle 8 godina u stečaju merošinski "Voćar" je prodat, ali je zabuna nastala oko toga kome. Dok je ministar poljoprivrede izjavio da je reč o firmi iz Grčke, iznosio detaljne podatke o njenom poslovanju, ispostavilo se da je kupac zapravo srpski "Vocarescar". Direktor za Južne vesti kaže da su Grci samo njihovi poslovni partneri, a o ceni prodaje ne govori niko uključen u proces, ni kupac ni prodavci ovog nekada društvenog preduzeća.

    (11) detaljnije
  • svadba kocic

    Službena škoda Opštine Medijana među automobilima svadbenih zvanica fudbalera Mitrovića

    Službena škoda niške Opštine Medijana bila je na parkingu restorana Topčiderac u Beogradu baš kada se u ovom restoranu održavala svadbena proslava fudbalera Aleksandra Mitrovića. U Opštini, međutim, objašnjavaju da, ipak, među poznatim zvanicama nije bio niko od zaposlenih, već se službeni automobil tu našao slučajno.

    (74) detaljnije
  • estetika

    U velikoj istrazi zbog nadrilekarstva nema optuženih iz Niša, ali ima svedoka iz "branše"

    Prošlonedeljno hapšenje masera Save Kneževića zbog nadrilekarstva uzburkalo je javnost, a pokrenulo mnoge da prijave da su oštećeni nakon estetskih intervencija onih koji po struci i nisu lekari. Južne vesti saznaju da među onima koji su radili intervencije za koje nisu školovani i predstavljali se lažno kao lekari ima i Nišlija. U velikoj istrazi nadrilekara nema optuženih iz ovog grada, ali jesu deo istrage.

    (13) detaljnije
  • most gradiliste tvrdjavski foto S.M.

    Ističe rok za rekonstrukciju Trga u Nišu, ali za most od aprila nije bilo ni potpisanog ugovora

    Firmi Termomont iz Beograda, koja radi rekonstrukciju mosta u centru Niša, istekli su svi ugovoreni rokovi još 15. aprila ove godine. Prema ugovoru vrednom oko 60 miliona dinara koji su 2020. godine potpisali sa Direkcijom za izgradnju, ova firma bi od tog datuma svakodnevno morala da plaća kaznene penale. U Direkciji kažu da postoji Aneks ugovora kojim se rok produžava do 31. maja, ali ga Termomont nije potpisao ni 20 dana nakon što je prethodni istekao, pa pravnici tumače da je ova firma u tom periodu radila bez ugovora i morala je da bude sankcionisana.

    (32) detaljnije
  • djurovic prvi dan

    U Kabinetu gradonačelnice Niša mesecima radili bez ugovora, Sotirovski na to ćuti

    Najmanje troje službenika Kabineta gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, pokazuje dokumentacija, na posao u Gradsku kuću dolazilo je redovno, a da za to nisu imali nikakav ugovor sa institucijom u kojoj rade. Jedan od njih - Mladen Đurović, uz gradonačelnicu je od prvog dana, a zvanično je u Kabinetu zaposlen tek 1. aprila ove godine i to na mestu savetnika za ekonomske poslove, ali je redovan deo pratnje gradonačelnice na događajima koje fotografiše.

    (45) detaljnije
  • anita z.

    Portparolka i stranačka koleginica gradonačelnice Niša za 4 meseca na 3 radna mesta u javnom sektoru

    Mesto portparola gradonačelnice Niša preuzela je nakon dolaska nove SNS-SPS garniture u Gradsku kuću pre nekoliko meseci, ali ekonomska tehničarka Anita Živković, iako se u Kabinetu gradonačelnice bavi medijima, formalno radi u JKP “Mediana”. Kako sama kaže ponosna je članica SNS i bot, a u Kabinet je upućena privremeno. Od 31. avgusta do kraja 2020. promenila je čak 3 radna mesta uz 4 ugovora o radu u javnom sektoru, a skoro sve vreme je na posao dolazila u Gradsku kuću.

    (82) detaljnije
  • Milorad Kovačević

    Pitali mesne zajednice o igračima i terenima u planinskim selima, pa ih tužili jer nisu odgovorili na zahtev

    Nakon što je Košarkaški klub iz Blaca Zone boys poslao zahteve za pristup informacijama sa pitanjima o registrovanim klubovima, igračima i terenima u podjastrebačkim prokupačkim selima u kojima negde živi i jedva desetak ljudi, predsednici mesnih zajednica desetak sela mislili su da je reč o šali. Međutim, stigli su im sudski pozivi, jer je klub podneo tužbe koristeći "rupe" u zakonu i zaobilazeći Poverenika, pa sada ovim mesnim zajednicama prete kazne do 100.000 dinara jer nisu u roku odgovorili na tražene informacije od javnog značaja.

    (11) detaljnije
  • IMG_20210222_113538

    “Milenijum tim” kupio i zakupio više od 700 hektara kod Leskovca, kažu da vinogradi nisu za Vučića

    Za oko 70 miliona dinara beogradska firma “Milenijum tim”, koja se pretežno bavi građevinom, kupila je oko 190 hektara vinograda kod Leskovca. U zakup su uzeli još 521 hektar državnog zemljišta i to na 30 godina. Dok iz opozicije i od građana dolaze sumnje da su komasacija, uknjiženje, pa i uslovi zakupa nameštani za njih, a oni to zapravo kupili za porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u “Milenijum timu” sve demantuju i nazivaju besmislicom.

    (27) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: