Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Istražujemo

“Ekološki autobus” Direkcije za javni prevoz plaćen previše, radio prekratko

Polovni autobus na gas, koji je niška "Direkcija za javni prevoz" aprila 2017. platila preko 80.000 evra parama građana, prema putnim nalozima, prevozio je Nišlije samo nekoliko meseci, a onda je pokvaren završio u radionici. I dok direktor Direkcije tvrdi da se radi o redovnom servisu, zaposleni u "Direkciji" kažu da je autobus pokvaren od decembra prošle godine i da imaju problem da ga poprave.

detaljnije
radna knjizica

Andrejević ih protivzakonito zaposlio, oni dali otkaze, ali ostali da rade u Vodovodu

Šestoro funkcionera Srpske napredne stranke i rođaka zaposlenih u JKP "Naissus", koji su, uz potpis tadašnjeg direktora Dejana Andrejevića, u ovom preduzeću dobili posao “za stalno” bez saglasnosti Vlade Srbije, ali i konkursa, dali su otkaze, jer su im ugovori o radu bili protivzakoniti. Međutim, u Sindikatu “Nezavisnost” tvrde da su svi, sem jedne zaposlene, ipak ostali u ovom preduzeću.

(9) detaljnije
Sumnjivo trošenje novca prokupačkog Povereništva za izbegle i raseljene lj.m. foto

Sumnjivo trošenje novca prokupačkog Povereništva za izbegle i raseljene

Nakon izveštaja internog revizora u kome se navodi da od 2010. do 2016. godine Povereništvo za izbeglice u Prokuplju nije opravdalo trošenje više od 32 miliona dinara, u proveru se uključila i policija, što je potvrdio i prvi čovek Opštine Aleksandar Simonović. U međuvremenu je deo dokumentacije "nestao", a u Komesarijatu tvrde da je sav utrošeni novac opravdan.

(2) detaljnije
Bojana Simović

Tužilaštvo ispituje rad bivše direktorke NKC-a

Manifestacije koje je organizovao Niški kulturni centar za vreme mandata Bojane Simović, kako kažu u Tužilaštvu, pod istragom su ovog organa i policije, a sumnja se na krivično delo "nesavestan rad u službi".

(10) detaljnije