Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Istražujemo

Direktorka škole “Sveti Sava” krije informacije o zapošljavanju

Uprkos tome što novinari Južnih vesti danima pokušavaju da kontaktiraju sa Radmilom Ivković, direktorkom niške škole “Sveti Sava”, ona ne odgovara na pozive, niti pristaje na bilo kakvu komunikaciju. Zbog toga je nepoznato ko je zaposlen na mestu nastavnika Živadina Disića koji je otpušten posle optužbe da se potukao sa kolegom.

detaljnije
gorica-A.S

Pravnica iz “Gorice” angažovala muža advokata da zastupa preduzeće

Šefica pravne službe niškog Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” Ilinka Stefanović angažovala je advokata Blagoja Stefanovića, svog supruga, da zastupa “Goricu” na sudu u sporovima protiv radnika koji su tužil firmu. Dok stručnjaci kažu da je reč o klasičnom sukobu interesa, Stefanovićeva kaže da to nije tačno, jer su “na istoj strani”.

detaljnije
vodovod

Partijsko i rodbinsko zapošljavanje u niškom Vodovodu

Zabrana zapošljavanja nije sprečila direktora niškog vodovoda Dejana Andrejevića da u poslednja 3 meseca sklopi ugovore na neodređeno sa čak sedmoro njih. Neki od njih su funkcioneri SNS-a, a neki u rodbinskim odnosima sa zaposlenima u ovom preduzeću, navode iz sindikata Nezavisnost.

detaljnije
Vučić i Džunić

I Džunić plaćeniji od Vučića

Direktor niškog ogranka “Elektrodistribucije” Boban Džunić, prema podacima koje je lično dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije, za taj posao prima platu koja je za 50.000 veća od gradonačelnika Niša, a za skoro 30 i od premijera Srbije Aleksandra Vućića.

detaljnije
 • ivan vuković

  Vuković Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio imovinu i deo prihoda

  Prvi put otkako je pre 5 godina postavljen za upravnika niškog Narodnog pozorišta Ivan Vuković je, mada pod pritiskom javnosti nakon pisanja Južnih vesti, Agenciji za borbu protiv korupcije dostavio izveštaj o svojoj imovini i prihodima, ali izostavio deo koji se odnosi na njegov angažman na Fakultetu umetnosti.

  detaljnije
 • Biblioteka

  Sporan izbor i direktorke Narodne biblioteke

  Nakon nedavne presude Vrhovnog kasacionog suda po kojoj se u "radno iskustvo u struci" računa samo period koji je neko proveo radeći sa traženom školskom spremom, otvoreno je i pitanje izbora Sonje Šuković za direktorku niške Narodne biblioteke. Kako saznaju Južne vesti ona je diplomirala svega godinu i po pre postavljenja za direktorku iako se konkursom tražilo trogodišnje iskustvo.

  detaljnije
 • markovic

  Marković se žalio, ali inspekcija potvrdila da ne ispunjava uslove

  Odmah nakon izveštaja prosvetne inspekcije u kojem je utvrđeno da ne ispunjava uslove za direktora jer nema dovoljno radnog iskustva, v.d. direktora Doma srednjoškolaca u Nišu Mihajlo Marković se žalio, tvrdeći da ima, jer se bavio volontiranjem. Ali u odgovoru koji je dobio piše “da zakon ne prepoznaje volontiranje kao radno iskustvo".

  detaljnije
 • vučić

  Partijsko zapošljavanje u niškom Birou rada

  Dok na listi Nacionalne službe za zapošljavanje više od 30.000 Nišlija čeka posao, niški funkcioneri SNS se bez konkursa zapošljavaju upravo u ovoj ustanovi. Pored doskorašnjeg portparola gradonačelnika Niša Marka Rajića i sekretarice jednog od gradskih većnika Vanje Stojković, od nedavno NSZ-u rade još dve funkcionerke SNS - Aleksandra Kolundžić i Milena Bojić.

  detaljnije
 • darko bulatović

  Bulatović zarađuje više i od Vučića

  Kada se na platu koju zarađuje kao gradonačelnik Niša doda i puna vojna invalidska penzija koju prima, na bankovni račun Darka Bulatovića stigne više novca nego bilo kom drugom gradonačelniku u Srbiji. Prihodi prvog čoveka Niša su za 30.000 dinara veći i od plate premijera Srbije Aleksandra Vučića.

  detaljnije
 • vodovod

  Ponovo odloženo suđenje majci direktora niškog Vodovoda

  Suđenje Veri Andrejević, optuženoj da je od ljudi uzimala pare kako bi ih preko svog sina Dejana Andrejevića, koji je direktor JKP “Naissus”, zaposlila u ovom preduzeću, odloženo je po 4. put. Ovog puta njeni branioci su tvrdili da ona nije primila sudski poziv.

  detaljnije
 • aerodrom Niš

  Niški aerodrom konačno objavio spisak radnih mesta

  Nakon velikog pritiska javnosti i nekoliko novčanih kazni koje je izrekao Poverenik za informacije od javnog značaja, direktor niškog aerodroma dostavio je Južnim vestima “strogo čuvanu tajnu” - spisak radnih mesta i propisanu stručnu spremu za rad u ovom preduzeću. Ipak, pojedine delove iz dokumenata je cenzurisao, a Poverenik upozorava da je to protivzakonito.

  detaljnije
 • jonic

  Agencija predložila Jonićevu smenu

  Zbog toga što je zapošljavao decu članova Upravnog odbora “Pčelice”, što je tužio ustanovu u kojoj je direktor za isplatu jubilarne nagrade, a nikog iz pravne službe nije ovlastio da zastupa “Pčelicu” na sudu u sporu protiv njega, kao i što nije poslao obaveštenje da je u mogućem sukobu interesa, Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu direktora niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zorana Jonića. On podneo žalbu na rešenje Agencije.

  detaljnije
 • vukovic

  Vuković pod istragom Agencije zbog neprijavljene imovine

  Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv upravnika Narodnog pozorišta u Nišu Ivana Vukovića, jer nije prijavio svoju imovinu i prihode što je trebalo da uradi još septembra 2012. kada je imenovan na ovu funkciju. Vuković kaže da “nema ništa od imovine”. 

  detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Branislav Jovanović kažnjen, jer je obavljao dve funkcije

  Nekadašnji narodni poslanik iz Niša i bivši izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović, kažnjen je sa 50.000 dinara, jer je svojevremeno bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije obavljao ove dve funkcije.

  detaljnije
 • markovic

  Aktuelni direktor Doma srednjoškolaca ne ispunjava uslove za tu funkciju

  Iako je jedan od petoro kandidata za direktora niškog Doma učenika srednjih škola, aktuelni v.d. direktor Mihajlo Marković, kako je utvrdila prosvetna inspekcija, ne ispunjava uslove za tu funkciju, jer nema 5 godina radnog iskustva.

  detaljnije