Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Vučić

 • vučić

  Vučić: Naprednjaci da pristojno odgovaraju medijima

  Da ne postoji bezobrazno pitanje već samo glup odgovor, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić članovima i funkcionerima Srpske napredne stranke i pozvao ih da pristojno odgovaraju na pitanja novinara i da nigde ništa ne govore protiv medija.

  (12) detaljnije
 • Karikatura Predraga Koraksića Coraxa, Vreme, 10. maj 1993. godine

  Podsetnik: Kako je Milošević pokušao da se obračuna sa Coraxom

  Neka Vučić i poltroni lepo javnosti objasne gde su oni to na karikaturi prepoznali da je Vučić prikazan kao Hitler? A potom i zašto...

  detaljnije
 • plaketa dan opstine leskovac

  Najviše priznanje Lebana i ove godine Vučiću

  Plaketa, najviše priznanje Lebana koje se dodeljuje na Dan opštine i ove godine pripala je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. S obzirom na to da Vučić ni ove godine nije prisustvovao svečanoj akademiji, nagrada će mu biti uručena naknadno. Novčanim nagradama povodom Dana opštine nagrađeni su najbolji učenici.

  (7) detaljnije
 • SNS zastave foto Aleksandar Kostic jUZNE VESTI

  Leskovački naprednjaci demokratama odgovorili filmom

  Na tvrdnje Gradskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu kako se stvarnost u ovom gradu prikazuje na lepši način nego što je realna situacija i kritike o velikim dugovanjima, naprednjaci su odgovorili filmom u kome se veliča stranka i njeni rukovodioci, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

  (2) detaljnije
 • leskovac panorama

  Vučić obećao Leskovcu i Vranju novac iz republičkog budžeta za “čiste račune”

  Zbog toga što, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vranje i Leskovac imaju dugove nasleđene iz prethodnog perioda, iz republičke kase će ovim gradskim biti uplaćen novac za njihovo vraćanje. Leskovac ima dugove od oko 2 milijarde dinara, dok čelnici Vranja ne znaju koliko tačno duguju. Za sada se ne zna ni na koji način i kada će novac biti uplaćen.

  (1) detaljnije
 • Vučiću, nisi ih dostojan!

  Zbog toga, 12. oktobra 2018. godine na otkrivanju spomenika besmrtnim junacima Topličkog gvozdenog puka neće biti Topličana, njihovih potomaka i poštovalaca. Ali će zato biti svih onih iz prethodnog pasusa, svih onih koji ih nisu dostojni, predvođenih čovekom besmisla i uzaludnosti, slikom našeg trenutnog poraza - Aleksandrom Vučićem.

  (12) detaljnije
 • južne vesti

  Naplatu izmišljenog poreskog duga "Južnim vestima" stopirao Vučić?

  Iako je pre dva meseca "Južnim vestima" stiglo rešenje Poreske uprave da ovaj medij plati nešto više od milion dinara na ime poreza i doprinosa za izmišljeno dugovanje, ova suma do danas nije ni prinudno naplaćena, iako je i u upozorenju pred prinudnu naplatu, koje je stiglo u avgustu, rok za plaćanje bio 5 dana. Kako kaže Dragan Petković iz "Južnih vesti", do rukovodstva ovog medija nezvaničnim kanalima stigla je informacija da je prinudnu naplatu zaustavio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  (7) detaljnije
 • Wizz air

  Let Niš - Malme ukinut zbog malo putnika ili novog vlasnika aerodroma?

  I dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je "Wizz air" ukinuo liniju Niš - Malme sa niškog aerodroma, jer letovi nisu bili dovoljno popunjeni, bivši direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović tvrdi da je, dok je on bio na funckiji, svaki let bio bar 95 % popunjen, te da to sigurno nije razlog. Sa aerodroma i iz kompanije nisu hteli da iznose podatke o tome koliko je putnika letelo na ovoj relaciji.

  (24) detaljnije
 • vučić

  Jug Srbije stane zbog petominutnog Vučićevog govora

  Javni službenici od Pirota do Negotina, po “radnom zadatku”, u radno vreme koje im plaćaju građani, pred otvaranje fabrike "Cumtobel" u Nišu čekali su dugo da im se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obrati kratko. To je već ustaljeni scenario kad Vučić dolazi u Niš, a ti petominutni govori najviše štete građanima, zbog gužvi u saobraćaju, blokade grada, maksimalnog angažovanja policije i javnih preduzeća, ali i zbog toga što službenici tih dana umesto građanima, služe predsedniku kao deo scenografije na otvaranju privatne firme.

  (15) detaljnije
 • Vučić-sastanak,-Niš-septembar-2018;-foto:-Vanja-Keser

  Vučić poručio predsednicima opština na jugu da mu pišu pisma kako bi pospešili razvoj regiona

  Nakon otvaranja fabrika, predsednik Aleksandar Vučić je u Nišu razgovarao sa načelnicima okruga i predsednicima opština sa juga Srbije, kojima je poručio da mu pošalju pismo i najavio da će nakon toga videti šta bi moglo da se radi kako bi se ovaj region razvijao. Nove projekte nije najavio, ali je podsetio na stare koji su “pri kraju”.

  (15) detaljnije
 • Otvaranja fabrika IMI Vucic Bulatovic

  Otvorena fabrika "IMI" na Loznom kalemu kod Niške Banje

  Bez velike gužve i pompe, kakva je postala uobičajena u ovakvim prilikama, s obzirom na to da je vrpcu presekao predsednik Aleksandar Vučić, otvorena je još jedna fabrika u Nišu. Reč je o "IMI"-ju, filipinskoj fabrici za elektronske auto-komponente, koja će, prema najavama, zaposliti 1.250 radnika i nalazi se na Loznom kalemu kod Niške Banje.

  (27) detaljnije
 • air serbia

  “Pregovaramo sa “Air Serbia” da uvede letove iz Niša za svetske destinacije”

  “Veliku i značajnu novost", kako je u Nišu najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uskoro će moći da čuju Nišlije, jer se, kako kaže, pregovara sa kompanijom “Air Serbia” da uvede pojedine letove iz Niša za različite svetske destinacije.

  (21) detaljnije
 • Vučić

  Vučić: Bulatović privatno bio na Kosovu, da čuje svog predsednika i prijatelja

  Iako kaže da ne zna dovoljno o privođenju gradonačelnika Niša Darka Bulatovića na Kosovu, koje se dogodilo u noći između 8. i 9. septembra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da mu je zahvalan, jer je jedan od retkih koji je "u privatnom aranžmanu" otišao da čuje "svog predsednika i prijatelja" o tome šta misli o kosovskom problemu, kao i da mu je žao ako je tamo doživeo bilo kakvu vrstu neprijatnosti.

  (25) detaljnije
 • Vučić, Cumtobel

  Otvaranje “Cumtobela” - fabrike čija je “istorija starija i moćnija od antičke Grčke” [foto]

  Članovi Srpske napredne stranke, direktori javnih ustanova i preduzeća, ali i službenici zaposleni u državnoj službi iz Niša, Leskovca, Vranja, Blaca, Pirota, ali i Kruševca i Paraćina “sjatili” su se isred ulaza u novosagrađenu fabriku "Cumtobel" u Nišu, kako bi čuli obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je ocenio da "Cumtobel" ima stariju i moćniju istoriju od antičke Grčke i starog Rima.

  (16) detaljnije
 • Kamere Cumtobel

  Diskriminacija medija na otvaranju "Cumtobela"

  Pre nego što je pogon fabrike "Cumtobel" i zvanično pušten u rad, predsednik Aleksandar Vučić je sa predstavnicima kompanije obišao pogon, a ovo su mogli da isprate samo pojedini mediji. Kako su kazali iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike, kompanija "Cumtobel" je odlučila da obilazak pogona snimi samo pet medija - RTS, Tanjug, Pink, Prva i Belami. Novinar i bivši član Saveta za štampu Petar Jeremić, kaže da je takvo postupanje sa medijima protivzakonito.

  (9) detaljnije
 • cumtobel

  “Cumtobel” i zvanično počeo sa radom

  Na 40.000 kvadrata zvanično je otvorena fabrika led rasvete Cumtobel u niškom naselju Suvi Do. Proizvodnja je počela u julu i do sada je zaposleno oko 250 ljudi, a kako je najavljeno, kada počne da radi punim kapacitetom plan je da uposli 1.100 radnika.

  (4) detaljnije
 • natpis

  Reka autobusa i natpis "Dobro došao predsedniče" dočekali Vučića [foto]

  Više hiljada građana okupilo se ispred fabrike "Cumtobel" u Nišu koju će uskoro otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić koga dočekuje i veliki natpis “Dobro došao predsedniče”. Ljudi pristižu u kolonama, a na parkingu ispred nekadašnje EI industije parkirani su autobusi sa tablicama iz brojnih gradova, kao i neka službena vozila opština i javnih preduzeća.

  (41) detaljnije
 • doček Vučića

  I prosvetari pozivani da dočekaju Vučiča u Nišu?

  Osim onih koji rade u javnim preduzećima, ustanovama i Gradskoj upravi u Nišu, redakciji "Južnih vesti" javilo se i nekoliko nastavnika iz niških škola koji tvrde da se od njih traži da ne idu nastavu, već da odu do fabrike “Cumtobel”, koja će uskoro biti otvorena u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

  (2) detaljnije
 • Uroš Radulović Spisak

  Spiskovi zaposlenih iz javnog sektora Niša za odlazak na otvaranje "Cumtobela"?

  Desetak zaposlenih iz različitih gradskih opština, javnih preduzeća, Gradske uprave, pa čak i zdravstvenih ustanova javilo je redakciji "Južnih vesti" da im je iz rukovodstva naloženo da idu na otvaranje fabrike "Cumtobel", na koje dolazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako su kazali, zaposleni će biti prebrojavani po spiskovima koji se prave u svakom kolektivu, a organizovani autobusi kreću ka Suvom Dolu oko podneva.

  (16) detaljnije
 • cumtobel

  Vučić u Nišu danas otvara "Cumtobel", a sutra "IMI"

  U dva dana u Nišu će svečano svoje pogone otvoriti dve fabrike - danas će to biti austrijski "Cumtobel" koji proizvodi rasvetu, a sutra filipinski "IMI" koji pravi automobilske komponente. Na obe ceremonije, pored direktora kompanija i lokalnih vlasti, prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  (17) detaljnije