Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Vučić

 • Đorđe Stanković

  Stanković: Vučić želi nove izbore u Nišu, novu vlast u Medijani ne može da podnese

  Dok Aleksandar Vučić, koji je bio u Nišu baš u vreme konstituisanja Medijane, prve opozicione opštine u Srbiji, tvrdi da nije ni znao da je ta sednica danas, poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković kaže da predsednik često dolazi u Niš jer želi nove izbore u tom gradu i smatra da “ne može da podnese” to što je opozicija pobedila u centralnoj niškoj opštini.

  detaljnije
 • Aleksandar Vučić i Opština Medijana

  Formiranje opozicione Medijane i dolazak Vučića - (ne)namerno poklapanje događaja

  Dok se u niškoj Medijani formiralo prvo opoziciono rukovodstvo neke skupštine u Srbiji, predsednik Srbije i doskorašnji predsednik SNS-a Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji polaganja kamena temeljca i otvaranju nove terminalne zgrada na aerodromu "Konstantin Veliki". Novi predsednik Skupštine Medijana Miloš Bošković iz koalicije “Biramo” Vučićev dolazak vidi kao pokušaj da se medijski “poklopi” to što je reč o prvoj opozicionoj opštini u Srbiji, a Vučić tvrdi da nije ni znao da je baš danas bila konstitutivna sednica Medijane gde je njegov SNS u opoziciji.

  (4) detaljnije
 • Aleksandar Vučić (3)

  Vučić: Terminalnu zgradu izgradila država, Grad Niš to ne bi mogao ni za 10 godina

  Putnici sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” moći će od srede, 24. jula da koriste novu terminalnu zgradu, koju je državna delegacija na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem svečano otvorila. Najavljeno je rušenje stare zgrade aerodroma i izgradnja nove, kontrolni toranj od 60 miliona evra i više od 500.000 putnika godišnje.

  (9) detaljnije
 • 0-02-05-7a1347c7185e91287866a8cc040f1a19dca3c65245b94de2400b594025b92454_26c6336a3af

  Počinje izgradnja fabrike "Ariston" u Nišu, pogon treba da bude otvoren do 2026. godine

  Položen je kamen temeljac za fabriku Ariston u Nišu koja će od države dobiti 22,2 miliona evra subvencija, a u obavezi je da otvori pogon do 2026. godine i zaposli 300 radnika do kraja 2027. godine. Na svečanoj ceremoniji je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić čija je računica da je ovo deseta fabrika u Nišu, a istakao je da u ovom gradu radi 21.670 ljudi više nego pre 10 godina.

  (9) detaljnije
 • Aleksandar Vučić

  Vučić: Budžet Niša moraće da bude pola milijarde evra

  "Nadamo se da će uskoro budžet Niša biti oko 180 miliona evra, ali i to je malo, moraće da bude pola milijardi evra", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na cerenomiji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike Ariston u Nišu. Trenutno je budžet Niša izražen u milijardama, ali dinara - sada je skoro 19 milijardi dinara, što je 162.290.415 evra, što je i blizu cifre koju je najavio Vučić, ali i daleko više od one koje misli da je trenutno.

  (34) detaljnije
 • pruga vučić

  Vučić sutra u Nišu na otvaranju terminala na aerodromu i polaganju kamena temeljca za fabriku "Ariston"

  Posle nešto manje od 3 nedelje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić opet će posetiti Niš. On će sutra prisustvovati cerenomiji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike "Ariston", a potom otvaranju nove terminalne zgrade na aerodromu "Konstantin Veliki".

  (43) detaljnije
 • vučić sotirovski

  Vučić licitira brojkama - kaže da danas u Nišu SNS ima 52%

  Komentarišući rezultate izbora u Nišu, predsednik Srbije i nosilac liste SNS rekao je da ih prihvata i da je arogancija i bahatost koštala SNS u Nišu, ali kaže da prema istraživanjima danas u Nišu imaju 52 odsto glasova. Stranački organi SNS odlučivaće o političkoj odgovornosti aktuelne gradonačelnice Dragane Sotirovski.

  (72) detaljnije
 • pruga vučić

  Pruga oko Niša - radovi počinju, Vučić se zahvalio EU za poklon od 35 miliona evra

  Decenijama Niš čeka da pruga bude izmeštena iz centra grada, a danas su otvoreni radovi na gradnji obilaznice oko grada. Gradiće se 22 kilometra pruge, rok je 2027, a predsednik Srbije istakao je da Eu poklanja 35 miliona evra za ovaj projekat uz poruku - “beskrajno vam hvala”.

  (37) detaljnije
 • aleksandar vučić

  Vučić: Prebrojte glasove 100 puta, ako idemo na nove izbore u Nišu pobedićemo ubedljivije

  Da u Nišu nije bilo grešaka oko glasova, ali da svima treba dozvoliti da pogledaju izborni materijal i da mogu da prebroje glasove 100 puta, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a predsednik Srbije i osnivač SNS-a Aleksandar Vučić. Kaže da će naprednjaci pobediti mnogo ubedljivije ako bude novih izbora u Nišu, a svojim stranačkim prijateljima iz Niša savetovao je da ne žure sa formiranjem vlasti i da razgovaraju sa grupom građana koja je osvojila veliki broj glasova.

  (62) detaljnije
 • IMG_20240530_171057

  Miting SNS-a u Nišu: Obećanja Vučića, zahvalnica Pavlovića predsedniku i Dačić koji će "da onodi opoziciju"

  Prosečna plata od 1.400 evra do 2027. godine, veće penzije, isplata radnika bivših niških fabrika koji čekaju zaostale plate, početak radova na stadionu "Čair" do kraja godine, izgradnja porodilišta, otvaranje nove fabike, izgradnja brze pruge do Beograda i početak radova na železničkoj obilzanici oko Niša obećanja su koje je dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić čije ime stoji na listi SNS-a za izbore u Nišu. Okupljenima na mitingu u hali "Čair" obratio se i nosilac niške liste Dragoslav Pavlović koji je najveći deo pričao direktno Vučiću, dok je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio protivnicima da "će gi onode" u nedelju.

  (88) detaljnije
 • Gradska kuca Nis, foto Ljubica Jocic

  Đorđe Stanković pozvao Vučića na duel ispred Gradske kuće u Nišu

  Kandidat za gradonačelnika liste “Biramo Niš” Đorđe Stanković dolazak predsednika Srbije na završnu konvenciju koalicije okupljene oko SNS-a iskoristio je da ga pozove na debatu večeras od 20 sati ispred Gradske kuće. Stanković kaže da će biti tamo i čekati Vučića.

  (11) detaljnije
 • Vučić

  Vučić i miting u Nišu: Dres-kod i stroga pravila ponašanja za one koji dolaze

  Brojni zaposleni u javnim preduzećima juga Srbije, Gradskoj upravi i Komunalnoj miliciji iz Niša, predstavnici mesnih i drugih odbora i članovi i simpatizeri SNS-a okupljaće se danas u 14:30 u različitim delovima parka Čair kako bi organizovano krenuli ka kolskom ulazu hale "Čair" gde u 17 sati počinje završna konvencija SNS-a na kojoj će govoriti član SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Članovima stranke stigli su detaljna uputstva o ponašanju i oblačenju, ali i majice sa natpisom "Mi nismo genocidan narod".

  (75) detaljnije
 • Dan slobode i zastave Vučić (7)

  Vučić: Teško bih podneo da ne pobedimo na izborima u Nišu, dolazim na kraju kampanje

  "Teško bih podneo da ne pobedimo u Nišu jer sam u poslednjih 10 godina proveo više vremena u Nišu nego svi predsednici i premijeri od 1945. godine na ovamo", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u jutarnjem programu Pinka. On je rekao da je u Nišu kompletno nova lista jer "moraju da pokažu veću brigu za ljude", a poslednjeg dana kampanje obratiće se Nišlijama i Nišlijkama koji će 2. juna birati novu gradsku vlast.

  (110) detaljnije
 • JLM_9874

  Beograd dobio kamen-temeljac za nacionalni stadion, Niš više ni obećanje za "Čair"

  Epitet "fudbalske lepotice" koji je stadion "Čair" dobio decembra 2021. u obećanju predsednika Srbije, Aleksandar Vučić dodelio je sada novom nacionalnom stadionu u Surčinu gde su danas počeli radovi i udaren je kamen-temeljac. Stadion "Čair" više ne dobija ni obećanja, niti najave za rekonstukciju, samo da je opet u planu "instalacije najmodernije travnate podloge".

  (19) detaljnije
 • novac plata

  "Luj Viton" i plate na jugu: Koliko treba da radite za najjeftiniju torbu

  Da bi kupio jednu od jeftinijih Luj Viton torbi, brenda čiji je dolazak najavio predsednik Srbije, jedan Nišlija trebalo bi da radi nešto više od dva meseca samo za nju. Ako hoće da je kupi neko iz Babušnice moraće da izdvoji otprilike dve i po plate, a Bojničanin bi dao tri cele plate za jednu torbu. Kada je reč o skupljim torbama, južnjaci samo za njih moraju da rade više od godinu dana, uz to i da odu do Beograda po nju.

  (22) detaljnije
 • zatvorske rešetke

  Niški profesori o "Vučićevoj smrtnoj kazni" - alibi za propuste i sakupljanje poena pred lokalne izbore

  Predlog predsedika Srbije Aleksandra Vučića da bi trebalo uvesti smrtnu kaznu, za profesore niškog Pravnog fakulteta Aleksandra Mojaševića i Ivana Ilića predstavlja sakupljanje političkih poena s obzirom na to da predlog dolazi nakon saznanja da je devojčica iz Bora Danka Ilić ubijena. Donošenjem ovakvih mere, kažu da bi Srbija sama sebi uvela sankcije, a smatraju da ipak samo traže alibi za propuste.

  (7) detaljnije
 • Aleksandar Vučić

  Vučić: Opoziciji teže da pobedi u Beogradu nego u Nišu

  Govoreći o ponovljenim lokalnim izborima u Beogradu koji će se održati 2. juna, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da predstavnici opozicije znaju da gube izbore i da znaju da im je teže da pobede u prestonici nego u Nišu. Vučić nije pojasnio da li to znači da SNS u Nišu nema većinu za vlast.

  (47) detaljnije
 • emisija, milošević, stanković

  Niški poslanici o republičkoj Skupštini: Unutra buka, van sale ljudski odnos sa poslanicima SNS-a

  Bučno da ne čujete svoje misli, glasno kao na žurci, uvrede, psovke, dobacivanja - tako narodna poslanica iz Niša Jelena Milošević opisuje atmosferu u sali Skupštine Republike Srbije. Dok se u sali dešavaju “nadrealne scene”, kako priča njen kolega Đorđe Stanković, van skupštinske je drugačija slika - sa poslanicima iz vladajuće koalicije opozicionari razgovaraju, ponekad od njih dobiju i korisne informacije.

  (11) detaljnije
 • Jelena Milošević

  Poslanica Jelena Milošević u emisiji Južnih vesti - o slučaju "skupštinski toalet papir" i zloupotrebi kamera

  Nismo krali toalet papir u Narodnoj skupštini, nismo ga odneli kući, on je ostao u Skupštini i po mom dubokom uverenju upotrebljen je u skladu sa njegovom namenom, rekla je narodna poslanica Jelena Milošević komentarišući slučaj zbog kog čak i gradonačelnica Dragana Sotirovski hoće da se iseli iz Niša.

  (14) detaljnije
 • ulica iznad parka u Prokuplju

  Prokuplje čeka Vučića: Ulice se zatvaraju, a centar grada ubrzano sređuje

  Da je prethodnih dana u Prokuplju sve predodređeno dolasku Aleksandra Vučića u nedelju 24. marta, kada će se obeležiti 25. godišnjica NATO agresije na SRJ, govori užurbano “šminkanje” centra grada. Iz centrale SNS-a uporno danima pozivaju građane za skup, dok radnici privatnog preduzeća "Demetra" sređuju park, seku korene drveća i nivelišu glavnu ulicu. Telekom uređuje instalacije na banderama u centru, a deo Kosovske ulice iznad parka zatvoren je od danas u 10 sati pa sve do ponedeljka 25. marta do 9 sati.

  (14) detaljnije
KOMENTAR DANA

Crna Trava će i bukvalno biti crna trava.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Bitka za Vlasinu: Crna Trava označena kao zona potencijalnog rudnika

Pronađite nas na: