Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bojan Avramović

 • ne damo niš

  Avramović i Đurđanović izlaze na izbore sa listom “Ne damo Niš”

  Dvojac koji je vodio niški aerodrom pre poklanjanja državi odlučio je da uđe u izbornu trku kao pokret “Ne damo Niš”. Bivši direktor Regionalne razvojne agencije Jug Bojan Avramović i bivši direktor “Konstantina Velikog” Vladica Đurđanović kažu da je Niš marginalizovan, da žele da vrate duh i karakter gradu i da bi svi trebalo da se dele samo na one koji su “za Niš ili za Beograd”.

  (36) detaljnije
 • Bojan Avramović

  RRA “Jug” ima novog direktora, Avramović podneo ostavku

  Dugogodišnji direktor Regionalne razvojne agencije "Jug" Bojan Avramović, preduhitrio je članice Skupštine RRA koje su se sastale da odlučuju o njegovoj smeni i podneo ostavku na ovu funkciju, a na predlog Grada Niša umesto njega će ubuduće direktor biti Ivan Mihajlović, koji već 8 godina radi u Agenciji.

  (11) detaljnije
 • Avramović

  Gradonačelnik traži smenu Avramovića sa mesta direktora RRA "Jug"

  Sa obrazloženjem da Regionalna razvojna agencija “Jug” posle dva propala javna poziva za novu regionalnu deponiju “Keleš“, od 2015. godine do danas, ništa nije preduzela, Grad Niš je zatražio razrešenje Bojana Avramovića sa funkcije direktora Agencije. Inače, Avramović je pre desetak dana smenjen sa mesta poverenika Opštinskog odbora SNS u Panteleju, a i sam je rekao da razmišlja da podnese ostavku zbog svega što se izdešavalo sa aerodromom.

  (13) detaljnije
 • duo

  Avramović i Đurđanović - cenzori, heroji, neposlušni ili nesposobni rukovodioci?

  "Nišlije su štetene za državu" je izjava koju je jedan od dvojice doskorašnjih perjanica niške vazdušne luke Bojan Avramović dao još krajem prošle godine kada se naslućivalo šta će se desiti s Aerodromom "Konstantin Veliki". Nekoliko meseci kasnije su maltene on i njegov partijski i "aerodromski" partner, bivši direktor aerodroma Vladica Đurđanović, postali "štetni za državu". Nakon ovog bumeranga kažu da sve negativne priče "demantuje život", da nisu bezgrešni, ali i da je sukob sa "Južnim vestima" bio nepotreban.

  (26) detaljnije
 • Bojan Avramovi

  Avramović razmišlja da "sam ode" sa mesta direktora RRA "Jug"

  Posle smene sa mesta poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Panteleju, direktor niške Regionalne razvojne agencije “Jug” (RRA) Bojan Avramović, kaže da ne strahuje da će izgubiti i direktorsku fotelju i tvrdi da je ranije iz nje pokušao da ga skloni gradonačelnik Darko Bulatović, kao i da razmišlja da posle svega što se izdešavalo oko aerodroma podnese ostavku.

  (18) detaljnije
 • Avramović

  Avramović smenjen sa mesta poverenika SNS u Panteleju

  Direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojan Avramović, poslednjih meseci poznat po izjavi da su “Nišlije štetne za državu”, smenjen je sa funkcije poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Panteleju, a kako kaže poverenik SNS Zvezdan Milovanović, na njegovo mesto došla su čak trojica - Bratimir Vasiljević, Bojan Marinković i Saša Novićević.

  (14) detaljnije
 • Bojan Avramović

  Stanari: Tražimo smenu “najštetnijeg” Nišlije Bojana Avramovića

  Udruženi pokret slobodnih stanara zatražio je smenu direktora Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojana Avramovića, kao i da se građanima vrati novac za nelegalno uvećane račune za grejanje. Stanari su pokušali da zahteve predaju odbornicima, ali im obezbeđenje nije dalo da uđu u salu. Predsednik Skupštine kaže da ne zna ništa o tome.

  (7) detaljnije
 • Udruženi pokret stanara

  Stanari najavili protest, traže smenu Avramovića i odštetu zbog grejanja

  Udruženi pokret slobodnih stanara poziva građane na protest ispred Gradske uprave u Ulici Nikole Pašića za vreme zasedanja odbornika Skupštine Niša, 6. marta od 9 sati. Kako navode, vlast treba da vrati pare Nišlijama koje se greju na Toplanu , jer su nezakonito naplaćivali grejanje. Osim toga, stanari traže i smenu direktora RRA "Jug" Bojana Avramovića zbog toga što je kazao da su Nišlije šteta za državu.

  (12) detaljnije
 • Bojan Avramović

  Većina NVO oćutala Avramovićevu izjavu, osudio je jedino "Media centar"

  Od 7 nevladinih organizacija koje su osnivači Regionalne razvojne agencije “Jug”, koja se u najvećem delu finansira parama građana Niša i članarinama osnivača, samo je jedna od njih - Media i reform centar - jasno i nedvosmisleno osudila izjavu direktora RRA Bojana Avramovića da su “Nišlije šteta za državu”.

  (9) detaljnije
 • Bulatović - Avramovi

  Gradonačelnik o “Nišlijama štetnim po državu”: Neprimerena izjava Avramovića

  Svaki funkcioner dužan je da sa punim uvažavanjem govori o Nišu i Nišlijama i da vodi računa šta priča u javnosti, reaguju iz Kabineta gradonačelnika na izjavu direktora Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojana Avramovića da su “Nišlije šteta za državu”. Dodaju da je ovakav stav “apsolutno neprimeren”.

  (16) detaljnije
 • Bojan Avramović

  Naprednjak Avramović bi da se “malo pritegnu” mediji, NUNS i UNS to osuđuju

  Iako se i sam predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odrekao “svog” Zakona o informisanju iz 1998, direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” i funkcioner SNS Bojan Avramović rekao je, komentarišući taj zakon, da i “sad treba malo pritegnuti stvari”. Novinarska udruženja osuđuju ovakvu izjavu uz reči - “ne daj, Bože, ni Z od tog zakona”.

  (8) detaljnije
 • Nismo šteta, nego šampioni

  Već godinama živimo u toj “izvrnutoj torti” kojoj dno na vrhu stoji, a poslednjih godina sve intenzivnije, jer su sve veći napori da nam nenormalno naprave normalnim. Pa nas tako svakodnevno drže u strahu zaverama i izmišljenim ratovima, dovode u zabludu supemenima i kvazi-moćnicima, dele na podobne i nepodobne i degradiraju besprizornostima sa malih ekrana.

  (6) detaljnije
 • debata

  Da li su Nišlije štetne za državu ili su naprednjaci štetni za Niš?

  Dok direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” i funkcioner Srpske napredne stranke Bojan Avramović tvrdi da je 300.000 Nišlija šteta za državu, opozicione partije takvu izjavu ocenjuju kao “uvredu i pljuvanje u lice svim Nišlijama” i uzvraćaju da su, zapravo, naprednjaci šteta za Grad.

  (26) detaljnije
 • Bojan Avramović

  Stanari traže Avramovićevu smenu zbog izjave da su Nišlije šteta za državu

  Zbog izjave Bojana Avramovića, koji je na čelu Razvojne agencije “Jug” da su građani Niša šteta za državu, Udruženi pokret slobodnih stanara traži njegovu ostavku ili smenu. Avramović je u debati “60 minuta” rekao da Nišlije ne doprinose dovoljno državi kroz poreze, te da više koštaju nego što država ima koristi od njih.

  (24) detaljnije
 • Iljušini na niškom aerodromu

  Oružje za Bliski Istok ide sa niškog aerodroma?

  Odbijajući da "Južnim vestima" odgovore šta je u velikim transportnim avionima "iljušin" koji ovih dana iz Niša lete za Saudijsku Arabiju, u izjavi za specijalizovani portal "TangoSix" gradski čelnici potvrdili su da je reč o oružju.

  (16) detaljnije
 • milan-andrejic.jpg

  Andrejić podneo ostavku

  Samo 2 sata nakon pisanja Južnih vesti o postupku koji je zbog sukoba interesa protiv njega pokrenula Agencija za borbu protiv korupcije, funkcioner URS Milan Andrejić podneo je ostavku na funkciju odbornika u Skupštini Grada Niša.

  (31) detaljnije
KOMENTAR DANA

Zar uđosmo u seriju sad kad istupamo iz lige

Miodrag Janković Čitalac

Tekst: Druga pobeda zaredom niškog Radničkog - pao IMT u Beogradu

Pronađite nas na: