Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Branislav Kačar

 • branislav kačar

  Tužilaštvo ulaže žalbu na Kačarevu oslobađajuću presudu

  Premda je Osnovni sud prvostepenom presudom oslobodio gradskog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara, u Osnovnom javnom tužilaštvu ističu da spremaju žalbu na ovakvu odluku.

  (7) detaljnije
 • sud

  Kačareva presuda i nakon mesec dana “putuje” do tužilaštva

  Iako je prvostepena oslobađajuća presuda za niškog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara doneta još 17. decembra 2018, još nije stigla do Osnovnog javnog tužilaštva, gde su najavili žalbu. Žalbe, međutim, nema dok sama presuda ne stigne do Tužilaštva, ali u Osnovnom sudu kažu da je nisu ni poslali, jer je još u izradi.

  (17) detaljnije
 • Gradska kuća

  SzS kreirao listu beščašća niškog SNS za 2018: Od poklanjanja aerodroma do izgorelih kola

  Hapšenje direktora Direkcije za javni prevoz, udarne rupe, poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, saobraćajna nesreća u Donjem Međurovu, ali i pritisak na "Južne vesti" preko Poreske uprave, samo se neke od stavki sa top liste “beščašća niškog SNS režima” za 2018. godinu, koju je sačinilo niško “krilo” opozicionog bloka Savez za Srbiju.

  (18) detaljnije
 • Branislav Kačar

  Oslobađajuća presuda za Kačara

  Niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar, prema presudi sudije Osnovnog suda u Nišu Ane Vukojičić, oslobođen je optužbe da je učestvovao u malverzaciji oko javne nabavke za čišćenje i obezbeđivanje Gradske uprave. Pored Kačara, oslobođen je i službenik u Gradskoj upravi Aca Janković, koji je bio optužen da je saučestvovao u ovoj navodnoj malverzaciji. Na potezu je Tužilaštvo koje ima pravo žalbe na ovakvu presudu.

  (69) detaljnije
 • branislav kacar

  Sportski novinari Niša nagradili većnika Kačara

  Kako navode iz Sekcije sportskih novinara Niša, zbog pomoći u organizaciji Sportskog bala, rekonstrukcije Rovčeta, ali i zbog odličnih rezultata niških sportista i klubova, specijalno priznanje za 2018. godinu dobio je gradski većnik za sport Branislav Kačar.

  (37) detaljnije
 • branislav kačar

  Tužilac traži zatvor za Kačara, odbrana tvrdi da se siluje pravo

  Dokazi, snimci prisluškivanih telefona i izjave većnika Branislava Kačara i službenika u Gradskoj upravi Niša Ace Jankovića, kako kaže tužilac, pokazuju nameru da se tender za čišćenje “štelovao” za određenog ponuđača, pa je predložio zatvorsku kaznu od godinu i po dana za Kačara i godinu i dva meseca za Jankovića. Ipak, odbrana smatra da je optužba neutemeljena i traže oslobađujuću presudu za obojicu. Da li će iz sudnice izaći kao osuđenici ili slobodni ljudi znaće se 17. decembra, kada će biti izreknute presude.

  (59) detaljnije
 • rovče

  Rovče u niškoj Tvrđavi rekonstruisano bez dozvola

  Novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo su neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju ili rekonstrukciju. Dok u KLERP-u tvrde da im dozvola nije ni bila potrebna, u Sekretarijatu za izgradnju Niša kažu da su bez dozvole mogli samo da sređuju postojeće objekte.

  (12) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović: Omladinci SNS ispaštaju zbog spornih tendera niške vlasti

  Osvrćući se na suđenje gradskom većniku Branislavu Kačaru kada je rekao da je sve radio po nalogu gradonačelnika Darka Bulatovića, odbornik Koalicije “Niš moj grad” Branislav Jovanović rekao je da je Niš postao grad "čudnih tendera“ i da je njihova posledica stradanje mladih kadrova Srpske napredne stranke koja je na vlasti.

  (13) detaljnije
 • branislav kačar

  Suđenje Kačaru: Radio po nalogu Bulatovića, "za dobrobit Nišlija"

  Iako je u Osnovnom javnom tužilaštvu niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar tvrdio da se ne seća telefonskih razgovora sa šefom Službe za zajedničke poslove Acom Jankovićem, kome je rekao da izmeni konkursnu dokumentaciju “da ne bi imao problema jer to dolazi sa vrha”, nakon preslušanih snimaka razgovora u sudnici, većnik se svega setio. Kačar je istakao da nije kriv, da je sve radio u interesu građana i po nalogu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Ipak, tužilac je u njegovom iskazu, našao nekoliko nelogičnosti.

  (65) detaljnije
 • skuptia

  Niška inicijativa insistira da Bulatović objasni šta se desilo na Kosovu

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, navode u Niškoj inicijativi, mora da da progovori o onome što se dogodilo na Kosovu, uz napomenu da je “obrukao Nišlije” jer ne odgovara na novinarska pitanja vezana za ovaj incident. Pored toga, u Inicijativi zahtevaju od gradske vlasti da smene pohapšene funkcionere i ističu da se "bahatost" vlasti ogleda i u ponovnom "beskonačnom odlaganju sednice niške Skupštine".

  (10) detaljnije
 • Branislav Kačar

  Kačar ne priznaje krivicu, prekinuto ročište zbog preslušavanja dokaza

  Nakon što je počelo suđenje u Osnovnom sudu u Nišu u slučaju niškog većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, koji se tereti za nameštanje javne nabavke, odbrana optuženog je tražila odlaganje kako bi se utvrdilo da li su snimci razgovora koji se koriste kao dokazi autentični.

  (49) detaljnije
 • branislav kacar

  Kačarevo suđenje odloženo jer mu je advokat na odmoru

  Zbog toga što mu je advokat Danilo Nikolić na godišnjem odmoru, odloženo je suđenje niškom većniku za omladinu i sport Branislavu Kačaru koji se sumniči za korupciju.

  (53) detaljnije
 • kacar

  Većnik Kačar: Vratio sam se u Niš

  Gradski većnik za omladinu i sport Branislav Kačar bi odluku suda o optužnici protiv njega zbog sumnje na korupciju, ipak trebalo da dočeka u Nišu, jer se, kako sam kaže, u ovaj grad iz Kanade vratio pre nekoliko dana.

  (21) detaljnije
 • bulatovic i kacar

  Bulatović: Kačar se vraća u Niš tokom ove nedelje

  Niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar, koji je vest o podignutoj optužnici protiv njega zbog sumnje da je učestvovao u korpciji dočekao u Kanadi, prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića, trebalo bi da se vrati u Niš do kraja ove nedelje.

  (25) detaljnije
 • kacar

  Kačar i dalje u Kanadi, u Gradskom veću dobio privremenu zamenu

  Dok sud odlučuje da li će optužnica protiv niškog većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, koji se sumnjiči za korupciju, biti potvrđena, u Kabinetu gradonačelnika Niša kažu da je on i dalje van Srbije. Za to vreme, dodaju, njegove većničke poslove obavlja većnica Tijana Đorđević Ilić.

  (49) detaljnije
 • Branislav Kačar

  Podignuta optužnica protiv Kačara, tužilaštvo traži godinu i po dana zatvora

  Ukoliko sud potvrdi optužni predlog Osnovnog javnog tužilaštva protiv niškog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara, on bi mogao da se nađe u optuženičkoj klupi zbog sumnje da je umešan u korupciju. Dok niško pravosuđe razmatra njegov slučaj, osumnjičeni Kačar se na svom Fejsbuk profilu “pohvalio” da je otišao u Kanadu.

  (50) detaljnije
 • Branislav Kačar

  Slučaj većnika Kačara u narednih mesec dana dobija epilog u tužilaštvu

  U narednih mesec dana bi trebalo da se zna da li će niško tužilaštvo podići optužnicu protiv gradskog većnika Branislava Kačara, koji se sumnjiči da je umešan u korupciju.

  (22) detaljnije
 • bulatovic i kacar

  Kačar ne dolazi na sednice Veća, u Gradskoj kući kažu da dobro radi

  Otkako je izašao iz pritvora početkom januara ove godine, gradski većnik za omladinu i sport Branislav Kačar se nije pojavljivao na sednicama Gradskog veća kojima su prisustvovali novinari "Južnih vesti". U Kabinetu gradonačlnika Niša ne preciziraju razlog njegovog izostanka, ali ističu da “posao u Veću radi revnosno i odgovorno”. U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da protiv Kačara još nije podignuta optužnica.

  (36) detaljnije
 • Branislav Kačar

  Protiv Kačara nije podignuta optužnica

  Prošla su skoro 2 meseca od hapšenja gradskog većnika Branislava Kačara, osumnjičenog za korupciju, međutim, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, protiv njega još nije podignuta optužnica.

  (17) detaljnije