Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Branislav Kačar

  • gradska kuća

    Niš i dalje bez većnika za sport, gradonačelnica imenovanje najavljuje za naredne nedelje

    Prošlo je mesec dana otkako je Branislav Kačar podneo ostavku u Gradskom veću Niša, a prema najavi gradonačelnice Dragane Sotirovski ime novog člana koji će doći na njegovo mesto i biti zadužen za sport uskoro će biti poznato. Rekla je da postoji nekoliko potencijalnih kandidata, ali imena nije otkrila, samo objašnjenje da će to biti "neko ko poznaje situaciju na sportskom nebu Niša" i ko je istaknuti sportista.

    (24) detaljnije
  • branislav kačar

    Kačar podneo ostavku u Gradskom veću Niša, dobio novu funkciju kod ministra Tončeva

    Jedini stari član Gradskog veća Niša kod nove gradonačelnice Branislav Kačar, sada je i zvanično podneo ostavku na tu funkciju, nakon što su to pre nekoliko meseci već najavljivale njegove kolege. Ipak, i dalje tvrdi da ne odlazi zbog sukoba sa Draganom Sotirovski, već zato što je dobio poziv za novu funkciju u Ministarstvu bez portfelja, kod jedinog ministra sa juga Novice Tončeva. Kaže da će biti njegov savetnik ili pomoćnik, a da je funkciju dobio i na poziv ministra Tončeva, ali da je to i partijski dogovor.

    (74) detaljnije
  • Kačar

    Posle priče o ostavci Kačara, gradonačelnica poručuje da je svako slobodan da ode

    Da su informacije da je novi-stari član Gradskog veća Branislav Kačar podneo ostavku kuloarske priče, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski, iako te informacije dolaze iz Gradske kuće i od članova njihove, Srpske napredne stranke. Sotirovski takođe tvrdi da nema sukoba u Veću, ali da neće nikoga prisiljavati da u njemu ostane, ako neki većnik ima neku bolju ponudu ona će se, kaže, sa njim pozdraviti i zahvaliti mu na saradnji.

    (32) detaljnije
  • branislav kačar

    Kačar demantuje navode da je podneo ostavku

    Da je jedini iz prošlog saziva preostali član Gradskog veća Branislav Kačar podneo ostavku, svega dva meseca nakon "obnavljanja" funkcije, informacija je koja se sinoć proširila sportskim krugovima, onda odjeknula dalje, a kako Kačar danas kaže i njega su drugi obavestili o tome. Na poruke da li je podneo ostavku juče nije odgovarao, a sednica Veća koja je trebalo da se održi sinoć je otkazana.

    (33) detaljnije
  • bakljada

    Funkcioneri niškog SNS viđeni na incidentu sa bakljama - negiraju da su u tome učestvovali

    Iako su viđeni pred bakljadu na Somborskom bulevaru, koja se umalo završila požarom, funkcioneri Srpske napredne stranke u Nišu, većnik Branislav Kačar i predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, negiraju da su uopšte bili tamo. Organizatore akcije ne otkrivaju. Kačar kaže da u bakljadi nije učestvovao, dok Vasiljević tvrdi da je delio pakete penzionerima.

    (46) detaljnije
  • Skejt

    Niški većnik: Sledeće godine pravi se novi skejt park, a možda i dva

    Da gradska vlast planira da napravi skejt park u Nišu, a možda čak i dva, koja bi služila vozačima dasaka sa četiri točka, ali i BMX-eva i drugim ekstremnim sportistima, rekao je većnik zadužen za sport Branislav Kačar. Kako je onaj na Vizantijskom bulevaru kod Tutinog igrališta uklonjen jer je bio ruiniran i nebezbedan za korišćenje, skejteri će ili zadržati taj prostor ili će se park za njih graditi u Čairu.

    (9) detaljnije
  • branislav kacar

    Većnik Kačar pravosnažno oslobođen

    Presudu Osnovnog suda da gradski većnik Branislav Kačar nije kriv za navodne malverzacije oko nameštanja tendera za čistače i obezbeđenje Gradske uprave, potvrdio je i Apelacioni sud. Time je Kačar pravosnažno oslobođen.

    (29) detaljnije
  • branislav kačar

    Tužilaštvo ulaže žalbu na Kačarevu oslobađajuću presudu

    Premda je Osnovni sud prvostepenom presudom oslobodio gradskog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara, u Osnovnom javnom tužilaštvu ističu da spremaju žalbu na ovakvu odluku.

    (7) detaljnije
  • sud

    Kačareva presuda i nakon mesec dana “putuje” do tužilaštva

    Iako je prvostepena oslobađajuća presuda za niškog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara doneta još 17. decembra 2018, još nije stigla do Osnovnog javnog tužilaštva, gde su najavili žalbu. Žalbe, međutim, nema dok sama presuda ne stigne do Tužilaštva, ali u Osnovnom sudu kažu da je nisu ni poslali, jer je još u izradi.

    (17) detaljnije
  • Gradska kuća

    SzS kreirao listu beščašća niškog SNS za 2018: Od poklanjanja aerodroma do izgorelih kola

    Hapšenje direktora Direkcije za javni prevoz, udarne rupe, poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, saobraćajna nesreća u Donjem Međurovu, ali i pritisak na "Južne vesti" preko Poreske uprave, samo se neke od stavki sa top liste “beščašća niškog SNS režima” za 2018. godinu, koju je sačinilo niško “krilo” opozicionog bloka Savez za Srbiju.

    (18) detaljnije
  • Branislav Kačar

    Oslobađajuća presuda za Kačara

    Niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar, prema presudi sudije Osnovnog suda u Nišu Ane Vukojičić, oslobođen je optužbe da je učestvovao u malverzaciji oko javne nabavke za čišćenje i obezbeđivanje Gradske uprave. Pored Kačara, oslobođen je i službenik u Gradskoj upravi Aca Janković, koji je bio optužen da je saučestvovao u ovoj navodnoj malverzaciji. Na potezu je Tužilaštvo koje ima pravo žalbe na ovakvu presudu.

    (69) detaljnije
  • branislav kacar

    Sportski novinari Niša nagradili većnika Kačara

    Kako navode iz Sekcije sportskih novinara Niša, zbog pomoći u organizaciji Sportskog bala, rekonstrukcije Rovčeta, ali i zbog odličnih rezultata niških sportista i klubova, specijalno priznanje za 2018. godinu dobio je gradski većnik za sport Branislav Kačar.

    (37) detaljnije
  • branislav kačar

    Tužilac traži zatvor za Kačara, odbrana tvrdi da se siluje pravo

    Dokazi, snimci prisluškivanih telefona i izjave većnika Branislava Kačara i službenika u Gradskoj upravi Niša Ace Jankovića, kako kaže tužilac, pokazuju nameru da se tender za čišćenje “štelovao” za određenog ponuđača, pa je predložio zatvorsku kaznu od godinu i po dana za Kačara i godinu i dva meseca za Jankovića. Ipak, odbrana smatra da je optužba neutemeljena i traže oslobađujuću presudu za obojicu. Da li će iz sudnice izaći kao osuđenici ili slobodni ljudi znaće se 17. decembra, kada će biti izreknute presude.

    (59) detaljnije
  • rovče

    Rovče u niškoj Tvrđavi rekonstruisano bez dozvola

    Novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo su neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju ili rekonstrukciju. Dok u KLERP-u tvrde da im dozvola nije ni bila potrebna, u Sekretarijatu za izgradnju Niša kažu da su bez dozvole mogli samo da sređuju postojeće objekte.

    (12) detaljnije
  • bane jovanović

    Bane Jovanović: Omladinci SNS ispaštaju zbog spornih tendera niške vlasti

    Osvrćući se na suđenje gradskom većniku Branislavu Kačaru kada je rekao da je sve radio po nalogu gradonačelnika Darka Bulatovića, odbornik Koalicije “Niš moj grad” Branislav Jovanović rekao je da je Niš postao grad "čudnih tendera“ i da je njihova posledica stradanje mladih kadrova Srpske napredne stranke koja je na vlasti.

    (13) detaljnije
  • branislav kačar

    Suđenje Kačaru: Radio po nalogu Bulatovića, "za dobrobit Nišlija"

    Iako je u Osnovnom javnom tužilaštvu niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar tvrdio da se ne seća telefonskih razgovora sa šefom Službe za zajedničke poslove Acom Jankovićem, kome je rekao da izmeni konkursnu dokumentaciju “da ne bi imao problema jer to dolazi sa vrha”, nakon preslušanih snimaka razgovora u sudnici, većnik se svega setio. Kačar je istakao da nije kriv, da je sve radio u interesu građana i po nalogu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Ipak, tužilac je u njegovom iskazu, našao nekoliko nelogičnosti.

    (65) detaljnije
  • skuptia

    Niška inicijativa insistira da Bulatović objasni šta se desilo na Kosovu

    Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, navode u Niškoj inicijativi, mora da da progovori o onome što se dogodilo na Kosovu, uz napomenu da je “obrukao Nišlije” jer ne odgovara na novinarska pitanja vezana za ovaj incident. Pored toga, u Inicijativi zahtevaju od gradske vlasti da smene pohapšene funkcionere i ističu da se "bahatost" vlasti ogleda i u ponovnom "beskonačnom odlaganju sednice niške Skupštine".

    (10) detaljnije
  • Branislav Kačar

    Kačar ne priznaje krivicu, prekinuto ročište zbog preslušavanja dokaza

    Nakon što je počelo suđenje u Osnovnom sudu u Nišu u slučaju niškog većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, koji se tereti za nameštanje javne nabavke, odbrana optuženog je tražila odlaganje kako bi se utvrdilo da li su snimci razgovora koji se koriste kao dokazi autentični.

    (49) detaljnije
  • branislav kacar

    Kačarevo suđenje odloženo jer mu je advokat na odmoru

    Zbog toga što mu je advokat Danilo Nikolić na godišnjem odmoru, odloženo je suđenje niškom većniku za omladinu i sport Branislavu Kačaru koji se sumniči za korupciju.

    (53) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: