Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Darko Bulatović

 • Bulatović

  Dok se "čeka" humski kolektor, u Gornjem Komrenu se izliva kanalizacija

  Zbog nezavršene kanalizacione mreže pojedinim građanima naselja Gornji Komren u Nišu godinama se izliva kanalizacija ispred kuća. Javno komunalno preduzeće “Naissus” najavljuje da će svakodnevno prazniti cevi kako bi sprečili izlivanje i moguću zarazu, a gradonačelnik Darko Bulatović meštanima ovog naselja obećava da će se ubrzati izgradnja humskog kolektora koji treba da reši problem kanalizacije, ali ne precizira konkretne rokove.

  (5) detaljnije
 • bulatović4:3

  Bulatoviću ostalo još 11 neplaćenih prekršajnih kazni

  Gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću ostalo je, prema registru neplaćenih kazni, još skoro neplaćenih 57.000 dinara za zaostale prekršaje. Bulatović je u zadnjih mesec dana platio nekoliko kazni, ali je najveći deo ostao neizmiren.

  (28) detaljnije
 • darko bulatović

  Bulatović osporio komisiju koju su formirali naprednjaci

  Iako je svojevremno govorio da mu je Srpska napredna stranka u srcu, gradonačelnik Niša Darko Bulatović kritikovao je za skupštinskom govornicom postojanje Komisije za praćenje rada javnih preduzeća na teritoriji Opštine Medijane, koju je formirala Skupština ove Opštine kojom upravljaju kadrovi SNS, koji su većinom glasova i podržali formiranje sporne Komisije.

  (8) detaljnije
 • Bulatovic, cenzura, mediji

  Bulatović pokušavao da uređuje medije sa skupštinske govornice

  Pored stalnog repliciranja opoziciji, gradonačelnik Niša Darko Bulatović juče je skupštinsku govornicu koristio da pokaže nezadovoljstvo izveštavanjem gradskih medija. Kritikovao je novinare zašto nema pozitivnih vesti, zašto se prenose stavovi opozicionih lidera, zadirući tako u osnovna načela slobode medija - uređivačku politiku i sučeljavanje mišljenja.

  (14) detaljnije
 • nagrada Grad Niš

  NALED: Niš jedan od šampiona lokalnog razvoja

  Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u kome je svojevremeno predsednica Upravnog odbora bila aktuelna premijerka Ana Brnabić, nagradila je Grad Niš za najbolju praksu u privlačenju investitora. Priznanje za “šampiona lokalnog razvoja” primio je gradski većnik Mihajlo Zdravković, koji je rekao da su rezultati zbog kojih su nagrađeni “vidljivi svuda oko nas”.

  (5) detaljnije
 • srđan nonić

  Niška inicijativa o 700 dana Bulatovićeve vlasti: Vrhunsko poslušništvo

  Poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, hapšenje gradskog većnika, opšti komunalni haos, nefunkcionisanje gradskih službi i direktori niških ustanova u v. d. stanju obeležili su, kako ocenjuju iz niške inicijative, 700 dana vlasti gradonačelnika Darka Bulatovića od jula 2016.

  (20) detaljnije
 • darko bulatović

  Gradonačelnik Niša - rođen u Podgorici, 34 prekršaja, primanja 142.000 dinara

  Prvi čovek Niša Darko Bulatović, prema registru neplaćenih kazni, dužan je za prekršaje skoro 70.000 dinara. Plata mu je 91.000 dinara, a prima i invalidsku penziju od 51.000 dinara. Prijavio je kao imovinu 1 stan, 2 automobila, a 2017. godine podigao je kredit od skoro 40.000 evra da bi ćerki kupio stan. Rođen je u Podgorici, gde mu živi brat.

  (71) detaljnije
 • bulatovic i kacar

  Bulatović: Kačar se vraća u Niš tokom ove nedelje

  Niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar, koji je vest o podignutoj optužnici protiv njega zbog sumnje da je učestvovao u korpciji dočekao u Kanadi, prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića, trebalo bi da se vrati u Niš do kraja ove nedelje.

  (25) detaljnije
 • darko bulatovic

  Bulatović ponovo svečano otvarao benzinsku pumpu u Nišu

  Novu benzinsku pumpu u Ulici vojvode Mišića, nedaleko od nišavskog mosta, svečano je otvorio sam gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Ovo nije prvi put, da se laća makazica za presecanje vrpce kada su u pitanju privatne benzinske stanice, jer takav poduhvat obavio je i početkom 2017. godine.

  (38) detaljnije
 • protest

  Umesto u utorak, debata o aerodromu odložena za četvrtak, ali opet bez najodgovornijih

  Iako je bilo zakazano za utorak 29. maj, sučeljavanje zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i predstavnika Inicijative "Ne damo niški aerodrom" Mladena Jovanovića otkazano je manje od 24 sata pre snimanja. Kako kaže organizator emisije Dušica Dejić, Banđur je otkazao “zbog obaveza”, a on sam tvrdi da ima obaveze oko gradske slave, dok je gradonačelnik Darko Bulatović odbio duel.

  (10) detaljnije
 • protest

  Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” zvanično poziva vlast na debatu

  Predstavnici Inicijative “Ne damo niški aerodrom” ponovo traže sučeljavanje činjenica sa vrhom niške vlasti i Srpske napredne stranke o budućnosti Aerodroma "Konstantin Veliki". Ovog puta zvanično pozivaju na više televizijskih debata u “fer uslovima za argumentovanu raspravu”.

  (3) detaljnije
 • Palma

  Palma pozvao Bulatovića da “preseče oko aerodroma"

  Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma traži od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da ispuni nalog Vlade Srbije i preda Aerodrom "Konstantin Veliki" Državi. Palma napominje da Niš ne može sam da upravlja aerodromom.

  (58) detaljnije
 • debata

  Debata “Južnih vesti” o poklanjanju niškog aerodroma

  O razlozima za poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” Državi i posledicama ovakve odluke, u emisiji “60 minuta” govoriće nekadašnji predstavnik vlasti i predsednik Upravnog odbora Aerodroma Nebojša Rančić, kao i predstavnik Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD) Mladen Jovanović. Izostaće predstavnik aktuelne vlasti, jer je gradonaćelnik Niša Darko Bulatović odbio da gostuje.

  (6) detaljnije
 • Bulatovic, cenzura, mediji

  Gradonačelnik Niša ponovo odbio da gostuje u emisiji “Južnih vesti”

  Ni “vruća” tema za Niš i Srbiju kakva je Aerodrom “Konstantin Veliki” nije bila dovoljan povod za gradonačelnika Niša da dođe u studijo Južnih vesti, i bude gost debate “60 minuta”. Iako je prethodno glavnom i odgovornom uredniku Predragu Blagojeviću obećao da će doći u emisiju, ukoliko bude sa portparolom dogovoren termin, iz kabineta gradonačelnika je juče rečeno da Darko Bulatović ne može da gostuje "zbog obaveza".

  (15) detaljnije
 • darko bulatovic

  Pored DS, Bulatović krivi i DJB i Jankovića za poklanjanje aerodroma Državi

  Iako je Pokret “Dosta je bilo” formiran 2014, a Pokret slobodnih građana 2017. godine, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je optužio upravo njih za ugovor iz 2010. između Ministarstva odbrana i Niša, koji je jedan od navodnih razloga zašto gradska vlast poklanja Državi Aerodrom “Konstantin Veliki”. Pored njih, kako je ranije rekao Bulatović, za taj ugovor kriva je i Demokratska stranka.

  (38) detaljnije
 • gradska kuća

  Niška vlast bez komentara o neispravnim autobusima

  I dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović više od nedelju dana ne nalazi vremena da prokomentariše da li će neko da odgovara zbog toga što je "Direkcija za javni" prevoz građane prevozila pokvarenim autobusima, u njegovom Kabinetu, ali i Gradskom veću kažu da će "nadležni organi da reaguju, ukoliko se otkriju nepravilnosti".

  (18) detaljnije
 • Darko Bulatovi

  Narodna stranka pokrenula peticiju „Nišlije poklanjaju Bulatovića državi“

  Zahtev za smenu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića građani mogu da potpišu preko onlajn peticije „Nišlije poklanjanju Bulatovića državi“, koju je pokrenulo povereništvo Narodne stranke u Nišu, zbog odluke gradske vlasti da pokloni nišku vazdušnu luku Republici.

  (23) detaljnije
 • Demokratska stranka

  DS odgovara Bulatoviću: Ne umete da vodite ni skupštinu stanara, a kamoli Grad

  Niška vlast treba da prizna da ne može ni da sačuva nasleđeno, poručuju iz Demokratske stranke, a gradonačelnik Darko Bulatović ne ume da vodi ni skupštinu stanara, a kamoli ovako veliki grad. Ako država može da ulaže desetine miliona u "Beograd na vodi", mora i u niški aerodrom, dodaju iz DS.

  (12) detaljnije
 • Bulatovic

  Bulatović krivi DS što je poklonio niški aerodrom Državi

  Iako se dosad u javnosti nije govorilo o navodno neispoštovanom ugovoru između Ministarstva odbrane i Grada Niša iz 2009. godine, u tom dokumentu gradonačelnik Niša Darko Bulatović vidi glavnog krivca što je morao da pokloni Aerodrom “Konstantin Veliki” Državi. Bulatović krivi “prethodnu vlast” što je taj ugovor potpisala i tvrdi da je “koristio svaku priliku” da o ovom problemu govori, ali da se građani o tome nisu informisali.

  (64) detaljnije
 • darko bulatovic

  Građanska udruženja traže smenu gradonačelnika Bulatovića

  Zato što, kako kažu, aerodrom pripada Nišlijama, a ne privremenoj vlasti u Nišu, Nacionalna koalicija za decentralizaciju zahteva hitnu smenu gradonačelnika Darka Bulatovića i celog Gradskog veća. Udruženi pokret slobodnih stanara poziva na proteste zbog, kako tvrde, “akta izdaje interesa Nišlija”.

  (32) detaljnije