Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Darko Bulatović

 • debata

  Debata “Južnih vesti” o poklanjanju niškog aerodroma

  O razlozima za poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” Državi i posledicama ovakve odluke, u emisiji “60 minuta” govoriće nekadašnji predstavnik vlasti i predsednik Upravnog odbora Aerodroma Nebojša Rančić, kao i predstavnik Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD) Mladen Jovanović. Izostaće predstavnik aktuelne vlasti, jer je gradonaćelnik Niša Darko Bulatović odbio da gostuje.

  (6) detaljnije
 • Bulatovic, cenzura, mediji

  Gradonačelnik Niša ponovo odbio da gostuje u emisiji “Južnih vesti”

  Ni “vruća” tema za Niš i Srbiju kakva je Aerodrom “Konstantin Veliki” nije bila dovoljan povod za gradonačelnika Niša da dođe u studijo Južnih vesti, i bude gost debate “60 minuta”. Iako je prethodno glavnom i odgovornom uredniku Predragu Blagojeviću obećao da će doći u emisiju, ukoliko bude sa portparolom dogovoren termin, iz kabineta gradonačelnika je juče rečeno da Darko Bulatović ne može da gostuje "zbog obaveza".

  (15) detaljnije
 • darko bulatovic

  Pored DS, Bulatović krivi i DJB i Jankovića za poklanjanje aerodroma Državi

  Iako je Pokret “Dosta je bilo” formiran 2014, a Pokret slobodnih građana 2017. godine, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je optužio upravo njih za ugovor iz 2010. između Ministarstva odbrana i Niša, koji je jedan od navodnih razloga zašto gradska vlast poklanja Državi Aerodrom “Konstantin Veliki”. Pored njih, kako je ranije rekao Bulatović, za taj ugovor kriva je i Demokratska stranka.

  (38) detaljnije
 • gradska kuća

  Niška vlast bez komentara o neispravnim autobusima

  I dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović više od nedelju dana ne nalazi vremena da prokomentariše da li će neko da odgovara zbog toga što je "Direkcija za javni" prevoz građane prevozila pokvarenim autobusima, u njegovom Kabinetu, ali i Gradskom veću kažu da će "nadležni organi da reaguju, ukoliko se otkriju nepravilnosti".

  (18) detaljnije
 • Darko Bulatovi

  Narodna stranka pokrenula peticiju „Nišlije poklanjaju Bulatovića državi“

  Zahtev za smenu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića građani mogu da potpišu preko onlajn peticije „Nišlije poklanjanju Bulatovića državi“, koju je pokrenulo povereništvo Narodne stranke u Nišu, zbog odluke gradske vlasti da pokloni nišku vazdušnu luku Republici.

  (23) detaljnije
 • Demokratska stranka

  DS odgovara Bulatoviću: Ne umete da vodite ni skupštinu stanara, a kamoli Grad

  Niška vlast treba da prizna da ne može ni da sačuva nasleđeno, poručuju iz Demokratske stranke, a gradonačelnik Darko Bulatović ne ume da vodi ni skupštinu stanara, a kamoli ovako veliki grad. Ako država može da ulaže desetine miliona u "Beograd na vodi", mora i u niški aerodrom, dodaju iz DS.

  (12) detaljnije
 • Bulatovic

  Bulatović krivi DS što je poklonio niški aerodrom Državi

  Iako se dosad u javnosti nije govorilo o navodno neispoštovanom ugovoru između Ministarstva odbrane i Grada Niša iz 2009. godine, u tom dokumentu gradonačelnik Niša Darko Bulatović vidi glavnog krivca što je morao da pokloni Aerodrom “Konstantin Veliki” Državi. Bulatović krivi “prethodnu vlast” što je taj ugovor potpisala i tvrdi da je “koristio svaku priliku” da o ovom problemu govori, ali da se građani o tome nisu informisali.

  (64) detaljnije
 • darko bulatovic

  Građanska udruženja traže smenu gradonačelnika Bulatovića

  Zato što, kako kažu, aerodrom pripada Nišlijama, a ne privremenoj vlasti u Nišu, Nacionalna koalicija za decentralizaciju zahteva hitnu smenu gradonačelnika Darka Bulatovića i celog Gradskog veća. Udruženi pokret slobodnih stanara poziva na proteste zbog, kako tvrde, “akta izdaje interesa Nišlija”.

  (32) detaljnije
 • Niški aerodrom

  Razjedinjena opozicija složno brani niški Aerodrom

  Pokret “Dosta je bilo”, gradski obornik Branislav Jovanović, bivši narodni poslanik Miloš Bošković, Pokret slobodnih građana, Demokratska stranka, kao i Gradski obor Nove stranke ujedinili su se oko osude odluke niške vlasti da Aerodrom “Konstantin Veliki” pokloni državi. Opozicija smatra da se radi o “grubom primeru centralizacije”, traži se smena gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, a DJB predlaže i referendum.

  (14) detaljnije
 • Aerodrom Konstantin Veliki Niš

  Gradska vlast poklonila niški aerodrom Državi

  Bez ikakve naknade, Grad Niš odlučio je da ustupi aerodrom Republici Srbiji. Gradsko veće usvojilo je “preporuku” Vlade Srbije da Niš prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore Državi. Iz Grada kažu da je sve u interesu Nišlija i ne misle da je u pitanju novi vid “centralizacije”.

  (135) detaljnije
 • aerodrom

  Ministarstvo lagalo o taksama na niškom aerodromu

  Iako je Ministarstvo saobraćaja tvrdilo da nije bilo govora o povećanju cena taksi na niškom aerodromu, demantuju ih zapisnici sa sastanka koji su sa predstavnicima Grada Niša održali 28. februara u Beogradu. Direktor niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović žalio se Nadzornom odboru da ne može da ispuni naloge iz Beograda, jer bi time ugrozio poslovanje Aerodroma.

  (20) detaljnije
 • darko bulatovic

  Bulatović ponovo odbio gostovanje u debati “Južnih vesti”

  Iako je pre nekoliko meseci obećao da će se odazvati svakom pozivu novinara za komentar, kao i da će gostovati u emisijama “Južnih vesti”, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je ponovo odbio da bude jedan od učesnika debate “60 minuta”.

  (12) detaljnije
 • aerodrom

  Opozicija tvrdi da Beograd "ucenjuje" niški aerodrom, gradonačelnik negira

  Ministarstvo saobraćaja traži da Aerodrom “Konstantin Veliki” poveća takse za 100 odsto, kao i da se o svakoj novoj liniji iz Niša prvo traži odobrenje iz Beograda, tvrdi odbornik Branislav Jovanović. Ipak, gradonačelnik Darko Bulatović kaže da to nije tačno.

  (22) detaljnije
 • fabrici

  "Duh partnerstva i saradnje" između Niša i Evropske unije

  S obzirom na to da se veliki broj projekata, poput Kliničkog centra i modernizacije pruge do Dimitrivgorada, realizuje parama iz kredita koji je Srbija uzela od Evropske investicione banke, ali i bespovratnim novcem, šef Delegacije Evropske unije ambasador Sem Fabrici smatra da je između Niša i EU, “dobra saradnja”.

  (1) detaljnije
 • Bulatović - Avramovi

  Gradonačelnik o “Nišlijama štetnim po državu”: Neprimerena izjava Avramovića

  Svaki funkcioner dužan je da sa punim uvažavanjem govori o Nišu i Nišlijama i da vodi računa šta priča u javnosti, reaguju iz Kabineta gradonačelnika na izjavu direktora Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojana Avramovića da su “Nišlije šteta za državu”. Dodaju da je ovakav stav “apsolutno neprimeren”.

  (16) detaljnije
 • strajk

  I Bulatović na sastanku sa sindikatom “Gorice”

  Iako su u kabinetu gradonačelnika Niša nedavno rekli da je Darko Bulatović sve vezano za poziv sindikata “Gorice” da se sastanu, zbog brojnih problema radnika koji već 2 meseca štrajkuju, “prebacio” većniku Igoru Vojinoviću, on je naknadno javio da je upravo gradonačelnik organizovao sastanak i da će i on razgovarati sa sindikalistima.

  (6) detaljnije
 • darko bulatovic

  Bulatović očekuje da i 2019. godinu dočeka na mestu gradonačelnika

  Kao svoj najznačiji uspeh u 2017. godini gradonačelnik Darka Bulatović ističe da su javne finansije Niša stabilne, a prognozirajući svoju dalju političku sudbinu podseća da je izabran na 4 godine i “da se i u tom smislu ponaša i radi”.

  (13) detaljnije
 • bulatović

  Bulatović u poslednji čas otkazao gostovanje u emisiji “60 minuta”

  Iako je nedavno potvrdio, a najava za emisiju već snimljena, gradonačelnik Niša Darko Bulatović dan pre emisije, otkazao je svoje učešće uz obrazloženje da mora da putuje u Beograd. Drugi gost, narodni poslanik Zoran Živković je taj gest ocenio kao “bežanje sa megdana”.

  (16) detaljnije
 • Darko Bulatović

  Bulatović: Kamen temeljac za "Delta siti" u martu 2018. godine

  Navodeći koje investicije građani mogu da očekuju u 2018, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada najavio da će u martu biti postavljen kamen temeljac za novi tržni centar na prostoru bivše garaže “Niš ekspresa”, koga je kupio konzorcijum radnika i kompanije "Delta ril estejt" povezane sa biznismenom Miroslavom Miškovićem.

  (26) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Bane Jovanović privremeno odustao od zahteva za smenu Bulatovića

  Iako je pre nekoliko dana niški opozicionar Bane Jovanović najavio da će na narednoj sednici Skupštine zatražiti smenu kompletnog gradskog rukovodstva, u zvaničnom dopisu Skupštini Grada za sednicu koja se održava danas, Jovanović zahteva razrešenja samo većnika Branislava Kačara i drugog čoveka Grada Miloša Banđura.

  (9) detaljnije