Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Darko Bulatović

 • ugovor

  Ministarstvo odbrane ćuti o navodnom opraštanju “aerodromskog” duga

  Da li, kada i pod kakvim uslovima će zbog poklanjanja Aerodroma “Konstantin Veliki” državi biti raskinut ugovor između Ministarstva odbrane i Grada Niša, kako je ranije tvrdio gradonačelnik Darko Bulatović, u Ministarstvu ne odgovaraju novinarima.

  (6) detaljnije
 • gradska kuća

  Novi pomoćnik gradonačelnika opet stiže sa mesta u JP, ali ga se ne odriče

  Dok je Miloš Milošević zbog stupanja na dužnost pomoćnika gradonačelnika Niša dao otkaz u Gradskoj toplani, što je gradonačelnik Darko Bulatović isticao kao veoma značajno, novi pomoćnik Goran Milosavljević svoje radno mesto u Objedinjenoj naplati je zamrzao. Doktor lokalne samouprave, nekadašnji gradski i funkcioner SPS-a Mile Ilić objašnjava da je zamrzavanje funkcije po Zakonu i iznenađen je zašto je Milošević dao otkaz, jer se funkcija pomoćnika završava sa Bulatovićevim mandatom.

  (25) detaljnije
 • bulatovic

  Bulatović tvrdi da će "aerodromski" dug prema vojsci biti oprošten, NKD sumnja

  Dok niški gradonačelnik Darko Bulatović uverava da poklanjanje Aerodroma "Konstantin Veliki" državi znači opraštanje duga koji Grad ima prema Ministarstvu odbrane, u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju kažu da ne postoji nijedan dokument koji to potvrđuje. Od prenosa vlasništva prošlo je 5 meseci, a pitanje duga aktuelizovano je nakon informacija da Gradu uskoro stižu "penali" i rate od 6.000 evra dnevno.

  (3) detaljnije
 • goran milosavljević

  Master istoričar novi pomoćnik gradonačelnika Niša

  Gradonačelnik Darko Bulatović je za svog pomoćnika iz oblasti ekonomskog razvoja i razvoja lokalne zajednice izabrao nekadašnjeg člana Srpskog pokreta obnove i master istoričara, inače bivšeg portparola u "Objedinjenoj naplati" Gorana Milosavljevića.

  (77) detaljnije
 • protest

  Nekoliko hiljada nezadovoljnih Nišlija protestovalo protiv režima i tražilo Bulatovićevu smenu

  Uz brojne parole i transparente poput “AV, AV”, “lopovi, lopovi” i “Darko Vučiću” i govor dve profesorke niškog Univerziteta, više od 3.000 Nišlija je po hladnom vremenu pokazalo revolt prema režimu Aleksandra Vučića i SNS. Demonstranti okupljeni na Trgu kralja Milana su pošli u šetnju centralnim niškim ulcima - od Lešjaninove, do Gradske uprave, Narodnog pozorišta i šetnju završili pred Gradskom kućom. Tu su zakazali novi protest “1 od 5 miliona” za naredni petak.

  (246) detaljnije
 • protest

  Protest “1 od 5 miliona” se od narednog petka širi na Niš

  Nezadovoljni načinom na koji niška vlast vodi grad, a koji se, kako kažu organizatori, između ostalog, ogleda u nerasvetljenim kriminalnim slučajevima, cenzurisanim medijima, partijskom zapošljavanju i poklanjanju aerodroma, nezadovoljne Nišlije najavile se protest za 11. januar, na Trgu kralja Milana. Protest se organizuje pod parolom “Stop teroru - za Niš bez straha” i deo je već omasovljenih beogradskih demonstracija protiv režima Aleksandra Vučića “1 od 5 miliona”.

  (228) detaljnije
 • Bager

  Bulevar heroja sa Košara “čeka” proleće za nastavak radova, Bulatović kaže da je već završen

  Premda još nisu završeni trotoari, signalizacija, pa ni postavljeno kompletno osvetljenje, gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdi da je Bulevar heroja sa Košara “završen, ali još nije pušten u saobraćaj”. Bulevar nije asfaltiran do kraja zbog toga što je, dodaje Bulatović, u međuvremeno odlučeno da se izgradi kružni tok, ali za njega nema građevinske dozvole. Gradonačelnikov pomoćnik Miloš Milošević kaže da će se radovi nastaviti na proleće.

  (17) detaljnije
 • udes

  Niška vlast ćuti o odgovornosti Grada za saobraćajnu nesreću u Donjem Međurovu

  Nakon što je direktor Policije Vladimir Rebić, između ostalog, upro prstom i u nišku upravu kao potencijalnog krivca za sudar voza i autobusa u Donjem Međurovu kod Niša, reakcije iz Gradske uprave nema. Dok je gradonačelnik Darko Bulatović izbegao da odgovara na novinarska pitanja na konferenciji za medije u holu Skupštine, njegov pomoćnik Miloš Milošević rekao je da će se o tome goviriti nakon istrage.

  (14) detaljnije
 • dveri

  Niške Dveri traže ostavke ministarke Mihajlović i Bulatovića zbog nesreće u Međurovu

  Zbog “terora vlasti” koji je, kako kažu u Dverima, kulminirao kada je 21. decembra na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša voz prepolovio autobus, Gradski odbor ovog Pokreta zatražio je smenu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, Odbora direktora "Infrastruktura železnica Srbije", kao i šefa Odseka za saobraćaj Uprave za komunalne delatnosti Niša.

  (17) detaljnije
 • otpadne vode

  Pri kraju otkup parcela za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Nišu

  Nad 500 od oko 600 parcela u Nišu, gde bi trebalo da se izgradi fabrika za prečišćavanje otpadnih voda je, prema rečima gradonačelnika Niša Darko Bulatovića obavljena eksproprijacija, pa se očekuje da posao oko obezbeđivanja lokacije za izgradnju fabrike uskoro bude završen. Prema ranijim najavama izgradnja postrojenja bi treblao da otpočne naredne godine.

  (1) detaljnije
 • Skupština grada

  Niški budžet za 2019. godinu između optimizma vlasti i mogućeg zaduživanja

  Dok vlast tvrdi da je budžet za narednu godinu konačno razvojni jer se štedelo poslednjih godina, opozicija odgovara da je budžet planiran kao deo predizbornih obećanja i izbora koji dolaze 2020. Gradska kasa planirana je na 10,8 milijardi dinara, za izgradnju oko 2,5 milijardi, vlast očekuje veći prihod od poreza na zarade, ne isključuje i kredit, a opozicija sve te cifre ocenjuje nerealnim.

  (5) detaljnije
 • rovče

  Rovče u niškoj Tvrđavi rekonstruisano bez dozvola

  Novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo su neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju ili rekonstrukciju. Dok u KLERP-u tvrde da im dozvola nije ni bila potrebna, u Sekretarijatu za izgradnju Niša kažu da su bez dozvole mogli samo da sređuju postojeće objekte.

  (12) detaljnije
 • budzet leskovac

  Gradonačelnik Niša poziva građane da učestvuju u kreiranju budžeta

  Građani, civilna društva i mediji, kako kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović, od 7. do 10. decembra imaće prilike da predlozima aktivno učestvuju u stvaranju niškog budžeta za 2019. godinu, a sve što treba da urade je da popune formular i pošalju na naznačene mejl adrese.

  (16) detaljnije
 • škoda superb

  Dok nove "škode" stoje na parkingu, gradonačelnik Niša se prevozi starom

  Iako su juna ove godine za 43.000 evra kupljene 3 "škode" da bi se zamenila stara vozila, ona skoro da se ne isteruju sa parkinga, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik niškog Parlamenta Rade Rajković se i dalje voze kolima starijim od 10 godina. Odgovor zbog čega se nove "škode" štede, dok prvi čovek Niša potencijalno rizikuje život u starim kolima, novinari nisu dobili ni od Bulatovića, niti od načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića.

  (13) detaljnije
 • bulatovic i milosevic

  Miloš Milošević postao novi pomoćnik gradonačelnika Niša

  Bivši gradski većnik za planiranje, izgradnju i energitiku Miloš Milošević, koji je tu funkciju napustio nakon zapošljavanja u Toplani, postavljen je na mesto pomoćnika gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u oblasti izgradnje grada. On je na tu funkciju, kako kažu u Kabinetu gradonačelnika, stupio nakon što je dao otkaz u Toplani, gde je radio na neodređeno.

  (46) detaljnije
 • Skat-i-Bulatović;-foto:-JV

  Ambasador Skat spreman da podrži dolazak američkih investitora u Niš

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović pohvalio je niški budžet ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kajlu Skatu, koji je u razgovoru sa njim rekao da je spreman da podrži nameru američkih investitora da dođu u Niš.

  (14) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Bane Jovanović: Svojevremeno sam vozio Bulatovića da vidi Tomu Nikolića

  Kada je 2011. godine, tadašnji lider SNS Tomislav Nikolić odlučio da štrajkom glađu dođe do raspisivanja izbora, niški odbornik Branislav Jovanović je tada kao gradski funkcioner, kako kaže, kolima je vozio sadašnjeg gradonačelnika Darka Bulatovića i odbornika SNS Dragana Đorđevića da ga posete. Priče o ranijem druženju funkcionera i opozicije potvrdio je i Đorđević rekavši da je i on službenim kolima vozio razne funkcionere, ali da tog druženja više nema.

  (6) detaljnije
 • dragoslav cirkovic

  Ćirković za skupštinskom govornicom pokazivao svoje fakultetske diplome

  Pošto je odbornik Dragoslav Ćirković u rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, da su “neki bez diplome bili direktori 2002. godine”, prepoznao da se radi o njemu, on je na današnjoj sednici niške Skupštine pokušao da demantuje te tvrdnje, mašući fakultetskim diplomima sa govornice. Bulatović je rekao da nikada nije izgovorio Ćirkovićevo ime, ali nije ni demantovao da je mislio baš na njega.

  (19) detaljnije
 • škoda superb

  Ni traga od “škoda” koje je kupila Gradska uprava u Nišu

  Peti je mesec otkako je Gradska uprava Niša na spornom tenderu kupila 3 nove “škode” kao kapitalnu investiciju po ceni od oko 43.000 evra, a niko ne govori ko ih koristi i u koje svrhe. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da “novinari treba da pitaju načelnika Gradske uprave Ljubišu Janića", ali Janić mesecima ne odgovara na pitanja novinara. Pored toga, zaposleni u Gradskoj upravi kažu da “škode” uopšte i ne viđaju.

  (12) detaljnije
 • branislav kačar

  Suđenje Kačaru: Radio po nalogu Bulatovića, "za dobrobit Nišlija"

  Iako je u Osnovnom javnom tužilaštvu niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar tvrdio da se ne seća telefonskih razgovora sa šefom Službe za zajedničke poslove Acom Jankovićem, kome je rekao da izmeni konkursnu dokumentaciju “da ne bi imao problema jer to dolazi sa vrha”, nakon preslušanih snimaka razgovora u sudnici, većnik se svega setio. Kačar je istakao da nije kriv, da je sve radio u interesu građana i po nalogu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Ipak, tužilac je u njegovom iskazu, našao nekoliko nelogičnosti.

  (65) detaljnije