Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragana Sotirovski

  • Sotirovski

    Sotirovski najavila da se seli iz Niša ako Đorđe Stanković ili Jelena Milošević budu gradonačelnici

    Gradonačelnica Dragana Sotirovski smatra da Niš ne treba da bude “opoziciono ostrvo” u kome SNS nema vlast i da zato lokalne izbore ne treba da dobije neka opoziciona stranka. Ako Jelena Milošević ili Đorđe Stanković budu na čelu grada, kaže, napustiće Niš jer njoj “neko ko krade toalet papir iz Skupštine ne može da bude gradonačelnik”.

    (65) detaljnije
  • Dragana Sotirovski

    Sotirovski: Uskoro pare za sportske klubove u Nišu

    "Komisija za sport završava svoj deo posla, tako da će biti direktnih davanja za klubove", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, ali bez preciznijih informacija kada će pred Većem biti odluka o novcu za sportske klubove, niti kada će početi isplata. Jedino je poznato da će ove godine biti podeljeno 180.000.000 dinara.

    (26) detaljnije
  • vrežinski most

    Ipak će se graditi novi most u Donjoj Vrežini - o ceni, rušenju starog i rokovima nadležni ćute

    U Donjoj Vrežini će definitivno biti izgrađen novi most, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nakon sastanka sa direktorom "Srbijavoda". Meštani su prošle godine protestovali zbog najave rušenja starog mosta, a da li će on i biti srušen, koliko će koštati novi i kada će biti završen - ne odgovaraju iz kabineta gradonačelnice.

    (20) detaljnije
  • auto (1)

    Gde se sele auto-pijaca, kvantaš i poligon - svako ima svoju ideju

    Kada Grad završi izgradnju poligona iza KP doma, auto-škole će se tamo preseliti i kod Tvrđave će biti još jedan park, najavljuje gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ideja da kvantaška pijaca, auto-pijaca i poligoni tamo budu preseljeni postoji od 2022. godine, ali poslednjih meseci pominju se i neke druge lokacije. Ipak, direktor Tržnice kaže da za novu pijacu postoji samo jedna lokacija - Novo Selo.

    (35) detaljnije
  • Đorđe Stanković Jelena Milošević

    "Srbija protiv nasilja" u Nišu pozvala Sotirovski da podnese ostavku

    Da bi se lokalni izbori u Nišu održali istog dana kao i u ostalim gradovima u Srbiji, u nedelju, 2. juna, neophodno je da gradonačelnici i predsednici opština podnesu ostavke do 18. marta. Zato iz Koalicije “Srbija protiv nasilja” pozivaju gradonačelnicu Draganu Sotirovski da to uradi, a time će se, kažu, sprečiti i “selidba” građana zbog izbora.

    (28) detaljnije
  • bulevar gorana ostojića 1

    Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića u Nišu od juna u funkciji

    Juna ove godine trebalo bi da bude završen Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića u Nišu, koji spaja opštine Pantelej i Crveni Krst, kaže direktor Direkcije za izgradnju Zoran Prokić. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navodi da je Grad za to predvideo više od 500 miliona dinara.

    (19) detaljnije
  • Jelena Milošević

    SSP: "Nema para u Nišu za đake, lične pratioce i prvake Srbije, a za propagandu se nađe"

    "I dok u budžetu nema novca za udžbenike za niške đake, nema za lične pratioce za decu s poteškoćama u razvoju, nema za prvake Srbije u futsalu da idu na međunarodno takmičenje, za propagandu se uvek nađe", kaže Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde, nakon teksta Južnih vesti da je, i pored brojnih članova u timu gradonačelnice Dragane Sotirovski, za usluge promocije i izradu informatora, iz budžeta Grada će biti plaćeno 480.000 dinara na račun višegodišnjeg novinara, sada penzionera i voditelja Belamija Miroslava Ćosića.

    detaljnije
  • Dragana Sotirovski i Miroslav Ćosić

    Sotirovski ima tim bivših novinara, ali iz budžeta Niša plaća "spoljnog saradnika" za promociju

    I pored brojnih članova u timu gradonačelnice Dragane Sotirovski, među kojima ima i bivših novinara, a za koje kaže da treba da prate njen tempo i "budu budni 24 sata dnevno", za usluge promocije gradonačelnice i izradu informatora, iz budžeta Grada će biti plaćeno 480.000 dinara na račun višegodišnjeg novinara, sada penzionera i voditelja Belamija Miroslava Ćosića. Iz kabineta gradonačelnice tvrde da je njegov zadatak da za 80.000 mesečno radi na informatoru, a da to nema veze sa njegovim angažovanjem u emisiji Peta noć ili uređivanjem naslovne strane Narodnih novina gde je juče izašlo i javno priznanje za ideju Dragane Sotirovski.

    (23) detaljnije
  • višnjica 6

    Umesto dece, šlemovi i bušilice - kašnjenje izgradnje vrtića u Panteleju za Sotirovski opravdano

    Rok za završetak novog vrtića “Višnjica” u niškom naselju Pantelej, koji je trebalo da bude izgrađen do 20. januara, pomeren je za još 60 dana. Gradonačelnica kaže da je to tražio izvođač i da je opravdano jer se objekat, čiji je kamen temeljac postavljen još maja prošle godine, gradi “i u toku zimskih meseci”.

    (16) detaljnije
  • sastanak, grad

    Sastanak sa preduzetnicima iz kruga EI Niš - mnogo problema, malo rešenja

    Nerešeni imovinski odnosi najčešći su problemi vlasnika firmi koje posluju u prostoru nekadašnje Elektronsko industrije u Nišu. Čelnici Grada su danas organizovali sastanak sa njima kako bi razgovarali o unapređenju poslovanja, saslušali njihove probleme, ali konkretna rešenja biće vidljiva, kako kažu, kada Vlada taj prostor prepusti na upravljanje Gradu Nišu.

    (13) detaljnije
  • daša (2)

    Zeleno-levi front u Nišu: Nepoznati Rusi vređali nas i pretili

    Zeleno-levi front tvrdi da su njihove aktiviste i aktivistkinje sinoć ispred ulaza u Simfonijski orkestar uoči održavanja kantate "Daša", posvećene ubijenoj Darji Duginovoj, vređali ruski državljani. Čestitaju Eparhiji niškoj što je otkazala izvođenje dela u Svetosavskom domu i kažu da je pravi organizator događaja gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

    (11) detaljnije
  • tomislav momirović

    "Moćan biznis hab" u niškoj EI: novo-staro obećanje - bolja voda i kanalizacija

    Novi sastanak Radne grupe za unapređenje poslovanja EI, staro obećanje - biće napravljen moćan biznis hab na prostoru nekadašnje niške Elektronske industije, kome će predhoditi radovi uređenja javnih saobraćajnica, zelenila, parkinga, kao i radovi na vodosnabdevanju, kanalizaciji i struji. Kraj radova očekuju, kaže ministar Tomislav Momirović, za 6 do 9 meseci, a potrebno je da Vlada Srbije donese odluku da prostor prepusti na upravljanje Gradu Nišu.

    (4) detaljnije
  • Vučić i Sotirovski

    Ko treba da predvodi lokalnu listu naprednjaka u Nišu - Beograđanin Vučić ili Nišlijka Sotirovski

    Nišlije za par meseci očekuju lokalni izbori pred koje narodni poslanik iz Niša Đorđe Stanković traži da se naprednjaci ne kriju iza imena predsednika Aleksandra Vučića, koji više nije lider stranke pa im je ime na listi "pozajmio", a o tome je nedavno pričao i zvaničnicima u Strazburu. Iz Njujorka stiže Vučićev "odgovor" da je to besmislica. Politikolog Boban Stojanović ističe da podržava Stankovićev predlog o nazivima izbornih listi, jer to što na lokalu ne glasamo za svoje komšije već "za Vučića" ubija lokalnu demokratiju.

    (48) detaljnije
  • dragana sotirovski, vrtic, foto ljubica jocic

    Gradonačelnica Niša: izborna kampanja će biti nekorektna i prljava

    "Verujem da će kampanja biti nekorektna i prljava, da će biti najviše udara na gradonačelnika, kao što je na republičkim izborima najviše stradao predsednik države i njegova porodica", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. O opoziciji kaže da nema plan i program, da se bavi hvatanjem njihovih grešaka, njihovim porodicama i pokušajima izmišljanja priča, "a u svom životu ni kućicu za ptičice nisu napravili, ali na račun poznatih roditelja ili nekog drugog su bave politikom".

    (56) detaljnije
  • Dom zdravlja i garaža1; foto: JV-Ljubica Jocić

    Sotirovski: Završen idejni projekat za kliničko-bolnički centar u Nišu na mestu garaže kod Doma zdravlja

    Da Niš nije odustao od ideje da dobije opštu bolnicu, uverava gradonačelnica Dragana Sotirovski, a državi su za to ponuđene dve lokacije - jedna je tajna, dok za drugu kaže da je završen idejni projekat i da je predlog da budući kliničko-bolnički centar, kako ga je nazvala, bude povezan sa Domom zdravlja i izgrađen na mestu sadašnje garaže. Odgovor ipak u Gradu još čekaju, iako ga je Vučić obećao još pre godinu dana.

    (46) detaljnije
  • Kup Radivoja Koraća

    Sotirovski: Karte za Kup Koraća verovatno od ponedeljka

    Za 10 dana počinje Kup Radivoja Koraća, nacionalni Kup koji će 19. put biti održan u Nišu, a zvaničnih informacija o početku prodaje kompleta karata još nema. Gostujući u jutarnjem programu Belamija gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da misli da će prodaja početi od ponedeljka, 5. februara, a ono što je od ranije poznato - isključivo onlajn.

    (22) detaljnije
  • centar Niša

    Niški "skok u budućnost" - spisak starih i lepih želja sa novim rokom

    Ambiciozan plan za Srbiju do 2027. godine simbolično nazvan "skok u budućnost" za Nišlije bi trebalo da znači da će stari projekti, koji zbog kašnjenja nisu, u naredne tri godine konačno biti završeni - rekonstrukcija pruge, nova zgrada aerodroma, renoviranje porodilišta, dogradnja male pozorišne scene i Naučno-tehnološkog parka, kao i uređenje Niške Banje.

    (28) detaljnije
  • Zagađenje vazduha

    Sotirovski smatra da se o vazduhu u Nišu često bez razloga govori da je najzagađeniji

    Iako zvanična državna merenja pokazuju da je vazduh u Nišu i ove zime često najzagađeniji u Srbiji, građani se i dalje često žale da ne mogu da dišu normalno, a na "crnoj listi" se ovaj grad nalazi već 6 godina zaredom - gradonačelnica Dragana Sotirovski smatra da Grad radi na zaštiti vazduha "o kome se vrlo često, možda i ne sa razlogom, govori da je najzagađeniji u Srbiji".

    (32) detaljnije
  • 1280x0_Ucitelj-Tasa-3

    Sotirovski: Sa prvim lepim danima stiže i asfalt u Učitelj Tasinu, komšije "krive" za kašnjenje

    Stanarima raskopane Učitelj Tasine ulice u Nišu, kojima je "svega preko glave", jer mesecima žive u blatu, gradonačelnica Dragana Sotirovski poručuje da će "sa prvim lepim danima" ova 100 metara duga ulica konačno dobiti asfalt, a za kašnjenje "krivi" vlasnike kuća koji nisu hteli da shvate da moraju da plate priključak za vodu. Osvrnula se i na druge "blatanjave" ulice u Nišu uz zaključak da tamo gde komšije ne žele da izađu jedni drugima u susret "nastaviće da gaze blato".

    (12) detaljnije
  • sportski-centar-fss.jpg

    Niš dobija Sportski centar "Mini-Pazova" na Loznom kalemu

    "Na parceli od 6,7 hektara na lokaciji Lozni kalem previđena je izgradnja Sportskog centra po uzoru na onaj u Staroj Pazovi sa po dva terena sa prirodnom i veštačkom travom, upravna zgrada sa svim pratećim sadržajima, tribina, reflektori", najavili su iz Fudbalskog saveza istočne Srbije. Izgradnja bi, prema najavam, trebalo da počne na proleće, a potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović rekao je da je FSS opredelio sredstva, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski da Grad ustupa zemljište.

    (20) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: