Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Goran Cvetanović

 • znakovi ljubavi

  "Znakovi ljubavi" od 700.000 dinara na mostovima u Leskovcu

  Da će Leskovac, pored postojećih, dobiti još 2 nova obeležja, pre par dana najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. “Znakovi ljubavi” naći će se na pešačkim mostovima kod OŠ “Svetozar Marković” i Zelene pijace, gde će građani, poput mosta u Vrnjačkoj Banji, moći da ostave katance i "zaključaju" svoju ljubav. Kako se došlo na ovu ideju i zašto se toliki novac izdvaja za ukrase, nadležni nisu želeli da komentarišu, a građani Leskovca kažu da je sve to preskupo.

  (11) detaljnije
 • goran cvetanovic

  Gradonačelnik Leskovca o porodičnom nasilju: Svako ima neku svoju porodičnu tajnu

  U pisanju o presudi da je udarao pištoljem, psovao, šutario i pucao u blizini glave bivše supruge, gradonačelnik Leskovca i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) vidi politički udarac opozicije, uz napomenu da “svako ima neku svoju porodičnu tajnu”. Na dodatna pitanja o ovom slučaju, Cvetanović nije želeo, a kako kažu u Kabinetu, i neće više da govori.

  (19) detaljnije
 • cvetanovic

  Slučaj gradonačelnika Leskovca rasprodao novine, u SNS-u muk

  Da su imali i 10.000 kopija “Blica” koji je prošlog četvrtka objavio presudu u kojoj se gradonačelnik Leskovca osuđuje zbog prebijanja žene, sve bi ih prodali, kažu radnici na trafikama. O ovoj priči u javnosti i dalje vlada veliko interesovanje, a do sada se o slučaju u Srpskoj naprednoj stranci, čiji je Cvetanović funkcioner, nisu oglašavali. O ovoj temi ćuti i sam Cvetanović.

  (21) detaljnije
 • cvetanovic

  Presuda otkriva kako je gradonačelnik Leskovca napao bivšu suprugu: Pucanj, šutiranje i psovke

  Ni nedelju dana od kako je objavljeno da je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović osuđen jer je ženi pretio pištoljem, iz Osnovnog suda ne odgovaraju na zahteve da se presuda objavi, a Južne vesti imale su uvid u nepravosnažnu, odnosno presudu na koju je Cvetanović imao pravo žalbe i u kojoj se navodi da je pištoljem pretio smrću bivšoj ženi 1997. godfine.

  (100) detaljnije
 • goran cvetanovic

  SSP: Gradonačelnik Leskovca hitno da podnese ostavku

  Zbog toga što je prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović osuđivan zbog nasilja nad ženom, leskovačka Stranka slobode i pravde traži njegovu hitnu ostavku jer, kako kažu, čovek takve naravi ne može da vodi jedan grad.

  (13) detaljnije
 • goran cvetanovi

  Gradonačelnik Leskovca osuđivan, jer je pretukao ženu

  Prvi čovek Leskovca i funkcioner Srpske napredne stranke Goran Cvetanović, prema pisanju “Blica” koji se poziva na presudu, osuđivan je jer je pretukao jednu ženu i ispalio metak u njenom pravcu. Cvetanović je tada dobio uslovnu kaznu za krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Cvetanović o ovom slučaju zasad ćuti.

  (166) detaljnije
 • gradski sajt Leksovac

  Gradski sajt Leskovca ponovo u službi veličanja gradonačelnika

  Trogodišnjica od odbrane doktorskog rada gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića bila je povod da se na gradskom sajtu napiše vest o tome. Iako bi zvanične prezenatcije gradova trebalo da informišu građane o važnim temama iz njihovg kraja, na leskovačkom često "zalutaju" vesti o gradonačelnikovim ličnim uspesima. I dok administratori sajta u tome ne vide ništa loše, opoziciona odbornica Jelena Spirić smatra da je reč o čistoj zloupotrebi.

  (40) detaljnije
 • Aero-klub Saša Mitrović Leskovac

  Puštanje zmajeva i druženje sa gradonačelnikom u nedelju u Leskovcu

  Ljubitelji vazduhoplovstva i avio-sportova moći će u nedelju, 7. jula od 17 sati bliže da se upoznaju sa radom aviona i vide deo opreme koju ima leskovački Aero-klub "Saša Mitorvić". Pored brojnih aktivnosti, Leskovčani će moći da uživaju u muzici i razgovoru, ali i, sudeći po pozivu sa zvaničnog gradskog sajta, razmene ideje sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

  (4) detaljnije
 • cvetanović gradonačelnik leskovac

  Nova nagrada za gradonačelnika Leskovca - najčitaniji stručni članak

  Nakon zahvalnice iz Hong Konga, proglašenja za "Džentlmena godine", ali i nagrade za najlepšu pesmu štiglića kojeg čuva, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dobio je još jednu - nagradu za najčitaniji rad u 2017. godini u specijalizovanom časopisu "Acta medica Medianae".

  (31) detaljnije
 • cvetanović forum kina 2019

  Gradonačelnik Leskovca na forumu u Kini

  Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović učesnik je Foruma gradonačelnika koji se ovih dana održava u kineskoj provinciji Ljiajoing. Cvetanović je deo delagacije Republike Srbije koja će na skupu govoriti o unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti privrede i turizma.

  (3) detaljnije
 • obeležavanje trogodišnjice

  SSP: Obeležavanje gradonačelnikovog mandata oličenje grandomanije

  Da se jučerašnjim obeležavanjem drugog mandata gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića nipodoštavaju svi oni koji su pre naprednjaka bili na čelu grada, smatraju članovi Stranke slobode i pravde. Na obeležavanju godišnjice govorilo se o uspesima, a prikazani su film i izložba o napretku grada koji su veličali trenutno rukovodstvo. Svečanosti su prisustvovali direktori i zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama, kao i leskovački privrednici.

  (2) detaljnije
 • obeležavanje trogodišnjice

  Izložba i film u funkciji veličanja gradonačelnika Leskovca

  Desetominutnim filmom na kome su prikazane završene rekonstrukcije ulica, objekata i otvorene fabrike počelo je obeležavanje trogodišnjice od kada je mesto gradonačelnika po drugi put izabran Goran Cvetanović (SNS). Ova prilika iskorišćena je za veličanje i hvalospeve o radu, a Cvetanović je na događaju govorio i o svojim nagradama.

  (7) detaljnije
 • Goran Cvetanović i štiglić

  Gradonačelnikov nagrađeni štiglić na zvaničnom Tviter nalogu Leskovca

  Na javnom Tviter nalogu Grada Leskovca objavljena je vest o nagradi koju je osvojio štiglić gradonačelnika Gorana Cvetanovića. I dok administratori grupe nemaju komentar, a tvit su nakon reakcija javnosti obrisali, stručnjaci ocenjuju da je reč o neetičnom ponašanju i korišćenju zvaničnih kanala za ličnu promociju.

  (18) detaljnije
 • cvetanovic

  Gradonačelnik Leskovca: Od faraona do titule džentlmena godine

  Nakon prošlonedeljne pošiljke iz Hong Konga u kojoj je pored časopisa bila i diploma, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ove nedelje dobio je i priznanje "Prvog kluba dama", odnosno - proglašen za "Džentlmena godine". Navode da je nagradu dobio zbog zalaganja za eliminisanje stereotipa u poslovnom okruženju, a dok informacije o tačnim kriterijumima nema, opozicionari brojne "nagrade" vide kao način prikrivanja neuspeha u rukovođenju gradom.

  (8) detaljnije
 • cvetanovic

  Pošiljka iz Hong Konga za gradonačelnika Leskovca: časopis i dve diplome

  Nagradu za uspešnog lidera organizacije “The bizz awards”, za koju svako može da se prijavi sam, a nije poznato da je onaj ko se prijavio nije i dobio, sada ima i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Stigla je iz Hong Konga i to za "uspešnog lidera i izvanredno poslovno rukovodstvo". Zasluge Cvetanovića deo su istog odlikovanja koje je ranije stiglo leskovačkoj Opštoj bolnici, odakle su potvrdili da kotizacija košta 900 evra.

  (10) detaljnije
 • cvetanovic

  Faraonizacija umesto decentralizacije

  Umesto decentralizacije koja bi lokalnim samoupravama, a samim tim i lokalnim zajednicama, donela više autonomije u svakom smislu, ojačala ulogu građana, otvorila javne rasprave, od uprava napravila servise, pa i ostavljala više novca u kasama, mi smo u 21. veku dobili faraonizaciju - lokalne funkcionere koji “puštaju kišu”.

  (15) detaljnije
 • cvetanovic

  Gradonačelnik Leskovca kao faraon na karnevalu u Strumici

  Na ovogodišnjem Strumičkom karnevalu, pored trupa iz Makedonije, Bugarske i Srbije, koje su se takmičile za najbolji kostim, odnosno masku, bila je i srpska delagacija predvođena gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem - takođe maskirani. Predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije, čiji je predsednik Cvetanović, bili su obučeni u staroegipatske odore.

  (25) detaljnije
 • cvetanovic

  Cvetanović: Na protestima u Leskovcu bilo 287 ljudi

  Prvi put od kada se protesti održavaju u Leskovcu oglasio se gradonačelnik Goran Cvetanović, ali se samo kratko osvrnuo na broj ljudi koji šetaju ulicama grada - po njegovim procenama 287. Zahteve građana, kao što su njegova i ostavka svih funkcionera, kao i smena direktora Bolnice i Doma zdravlja, Cvetanović nije komentarisao.

  (54) detaljnije
 • cvetanovic

  Gradonačelnik Leskovca na bolovanju obilazi svet

  Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović juče se posle više od nedelju dana prvi put pojavio u javnosti, a na pitanje gde je u međuvremenu bio, u njegovom kabinetu kažu - odsutan zbog bolesti, iako "Južne vesti" poseduju fotografiju koja potvrđuje da je gradonačelnik leteo iz Istanbula.

  (88) detaljnije
 • cvetanovic i dimitrijevic

  Gradonačelniku Leskovca žao zbog hapšenja direktora Opšte bolnice

  Pet dana nakon hapšenja direktora leskovačke Bolnice Nebojše Dimitrijevića zbog korupcije, oglasio se gradonačelnik Goran Cvetanović koji kaže da mu je žao što se to desilo, ali da će nadležni dati poslednju reč i odgovore na sva pitanja.

  (16) detaljnije