Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ivan Vuković

 • dejan

  Kazna za Andrejevića jer se ne pojavljuje na suđenju Jovanoviću

  Uprkos sudskom, ali i ličnom pozivu, koji mu je, kako tvrdi, uputio sam okrivljeni predsednik Opštine Niška Banja i nekadašnji predsednik Odbora za imenovanje Dejan Jovanović, doskorašnji direktor JKP Naisus Dejan Andrejević se ponovo nije pojavio na suđenju kao svedok. Suđenje Jovanoviću, kome se stavlja na teret falsifikovanje biografije kandidata za v. d. direktora Narodnog pozorišta u Nišu Ivana Vukovića ponovo je odloženo, a Andrejeviću sledi novčana kazna.

  (5) detaljnije
 • Narodno pozorište

  Pozorište bez konkursa za upravnika, jer nisu opredelili pare za oglas?

  Zbog toga što, kako kaže predsednik Upravnog odbora niškog Narodnog pozorišta Nebojša Ozimić, bivši upravnik Ivan Vuković "nije ostavio ni dinar za oglašavanje", pa nisu imali para da objave oglas, konkurs za izbor novog direktora niškog teatra još nije raspisan. Međutim, v. d. upravnica Dragana Petrović tvrdi da to "nije baš tako".

  (5) detaljnije
 • dejan jovanovic

  Odloženo suđenje Jovanoviću okrivljenom za falsifikovanje Vukovićeve biografije

  Zbog toga što se u sudnici nije pojavio direktor JKP Naisus i nekadašnji sekretar Srpske Napredne Stranke u Nišu Dejan Andrejević u svojstvu svedoka, odloženo je suđenje predsedniku Opštine Niška Banja i bivšem predsedniku Odbora za imenovanja Dejanu Jovanoviću, kome se stavlja na teret falsifikovanje biografije kandidata za v. d. direktora Narodnog pozorišta u Nišu Ivana Vukovića.

  (8) detaljnije
 • dejan jovanovic

  Jovanović ponovo na sudu zbog falsifikovane Vukovićeve biografije

  Predsednik Opštine Niška Banja i bivši predsednik Odbora za imenovanja niške Skupštine Dejan Jovanović ponovo će morati na optuženičku klupu, jer je, prema rešenju Višeg suda u Nišu, ukinuta nepravosnažna odluka Osnovnog suda da se oslobodi optužbe da je 2012. falsifikovao biografiju kandidata za v. d. upravnika Narodnog pozorišta Ivana Vukovića. Ovakvo rešenje usledilo je nakon žalbe Osnovnog javnog tužilaštva u kojem kažu da je “apsolutno neprihvativa” Jovanovićeva tvrdnja da nije morao da proverava Vukovićevu biografiju.

  (3) detaljnije
 • Narodno pozorište

  Za konkurs za direktora niškog Pozorišta Upravni odbor čeka dozvolu "odozgo"

  Dok novoizabrani predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Nebojša Ozimić tvrdi da za raspisivanje konkursa za novog direktora čeka dozvolu gradonačelnika i predsednika Skupštine grada, a oni tvrde da se u taj proces ne mešaju, opozicija smatra da se time kupuje vreme da bi Ivan Vuković nakupio radni staž i ponovo bio kandidat.

  (6) detaljnije
 • Vukoviću, hvala ti

  Prošle nedelje niška Skupština odlučila je da se “zahvali na saradnji” Ivanu Vukoviću, koji je prethodne tri i po godine, ispostavilo se nelegalno, bio direktor niškog teatra. Novinari Južnih vesti od prvog dana ukazivali na sve nezakonitosti u imenovanju pomenutog za direktora Narodnog pozorišta, ali eto, neka zvanična institucija je to pečatirala tek nakon što je Vuković izgurao skoro ceo mandat.

  (3) detaljnije
 • narodno pozorište

  Potvrđeno: Dragana Petrović novi v. d. upravnika niškog Pozorišta

  Pravnica iz Pozorišta Dragana Petrović, koja je svojevremeno tvrdila kako upravnik pozorišta Ivan Vuković ispunjava uslove za tu funkciju, što je pred sudom kasnije osporeno, na sednici Skupštine grada imenovana je za v. d. upravnika ove ustanove.

  (13) detaljnije
 • odbor za imenovanje

  SNS predlaže da Vukovića zameni pravnica koja je pogrešno tumačila zakon

  Nakon što je posle skoro 4 godine sudski utvrđeno da je Ivan Vuković nezakonito izabran za upravnika niškog Narodnog pozorišta, Srpska napredna stranka je za njegovog privremenog zamenika predložila Draganu Petrović, pravnicu iz Pozorišta koja je svojevremeno za Vukovića tvrdila da on ispunjava uslove za tu funkciju.

  (21) detaljnije
 • Dejan Jovanović

  Jovanović oslobođen optužbe da je falsifikovao Vukovićevu biografiju

  Nepravosnažnom presudom Osnovnog suda u Nišu bivši šef niških naprednjaka u Skupštni grada Dejan Jovanović je oslobođen optužbi da je 2012. godine falsifikovao biografiju Ivana Vukovića, kandidata za v. d. direktora niškog pozorišta. Tužilaštvo najavljuje žalbu.

  (13) detaljnije
 • Narodno pozorište

  Komisija za Etički kodeks nije odlučivala o Vukoviću, DJB optužuje vlast za bojkot

  Za odlučivanje o tome da li je Ivan Vuković kao direktor Narodnog pozorišta prekršio Etički kodeks nije bilo kvoruma, jer se, kaže predsednica Komisije za primenu kodeksa Marija Ranđelović, članovi nisu pojavili na sednici. Pozivu se odazvala se samo Danijela Ris iz grupe “Niš, moj grad”.

  (1) detaljnije
 • Narodno pozorište

  Pravosnažna presuda: Vuković ne može da bude upravnik Pozorišta

  Apelacioni sud u Nišu je i konačno poništio spornu odluku Skupštine grada Niša o imenovanju Ivana Vukovića za upravnika Narodnog pozorišta. U gradskoj Skupštini kažu da presudu još nisu dobili, da je očekuju naredne nedelje, a da će zatim sprovesti sve što je sud naložio.

  (13) detaljnije
 • ivan vuković

  Vuković Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio imovinu i deo prihoda

  Prvi put otkako je pre 5 godina postavljen za upravnika niškog Narodnog pozorišta Ivan Vuković je, mada pod pritiskom javnosti nakon pisanja Južnih vesti, Agenciji za borbu protiv korupcije dostavio izveštaj o svojoj imovini i prihodima, ali izostavio deo koji se odnosi na njegov angažman na Fakultetu umetnosti.

  (6) detaljnije
 • vukovic

  Vuković pod istragom Agencije zbog neprijavljene imovine

  Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv upravnika Narodnog pozorišta u Nišu Ivana Vukovića, jer nije prijavio svoju imovinu i prihode što je trebalo da uradi još septembra 2012. kada je imenovan na ovu funkciju. Vuković kaže da “nema ništa od imovine”. 

  (3) detaljnije
 • narodno pozorište

  Vuković u Pozorištu zaposlio funkcionera SNS

  Ni to što radnici u kulturi već 2 meseca ne primaju platu, ali ni zabrana zapošljavanja, nije sprečilo upravnika niškog Narodnog pozorišta Ivana Vukovića da u administraciji te ustanove zaposli funkcionera SNS-a Miju Petrovića, doskorašnjeg šefa Kancelarije za mlade pri kabinetu gradonačelnika.

  (11) detaljnije
 • Ivan Vuković

  Nastavak slučaja "Vuković": Ponovo oborena presuda, Vuković ne može biti direktor

  Posle gotovo četvorogodišnjeg suđenja, uskoro bi trebalo da bude rešena dilema da li je aktuelni upravnik niškog Narodnog pozorišta Ivan Vuković mogao da bude izabran na tu funkciju. Vrhovni kasacioni sud je poništio presudu niškog Apelacionog suda i naložio novo suđenje, uz zaključak koji Vukovića praktično eliminiše iz trke.

  (6) detaljnije
 • Dejan Jovanović

  Pred sudom zbog falsifikovanja Vukovićeve biografije

  Zato što je Skupštini Grada u ime SNS dostavio biografiju Ivana Vukovića u kojoj je ovaj bio potpisan kao "diplomirani reditelj" iako je još bio student, podignuta optužnica protiv sadašnjeg predsednika Opštine Niška Banja Dejana Jovanovića.

  (21) detaljnije
 • 490x370-800x600-narodno-pozoriste-Nis.jpg

  Vuković “ispratio” i trećeg predsednika Upravnog odbora

  Zato što je, kako kaže, na pojedinim sednicama Upravnog odbora niškog Pozorišta ponašanje direktora Ivana Vukovića bilo “neprimereno”, ali i zbog još nekih problema, predsednica UO Svetlana Dejanović Avramović podnela je ostavku.

  (6) detaljnije
 • 490x370-490x370-Ivan-Vukovic

  Konačna odluka suda: Vuković ostaje direktor pozorišta

  Apelacioni sud u Nišu preinačio je presudu Višeg da se poništi konkurs na kom je Ivan Vuković izabran za direktora Narodnog pozorišta. Sud nije ni odlučivao da li Vuković ispunjava uslove za tu funkciju, već je tužbu odbacio iz proceduralnih razloga.

  (19) detaljnije
 • Narodno pozorište Niš

  Još traje istraga o falsifikatu diplome direktora Pozorišta

  Već 6 meseci policija po nalogu Osnovnog tužilaštva proverava ko je falsifikovao podatke o diplomi upravnika niškog Narodnog pozorišta Ivana Vukovića, na osnovu kojih je on izabran na tu funkciju.

  (13) detaljnije
 • 490x370-490x370-490x370-Ivan-Vukovic.jpg

  Vuković optužio Južne vesti da "reketiraju"

  Nakon što je novinarima Južnih vesti dva puta zabranjeno da prisustvuju sednici Upravnog odbora niškog Narodnog pozorišta, direktor ove ustanove Ivan Vuković na svom Tviter nalogu optužio je urednika i novinarku Južnih vesti da “reketiraju”.

  (5) detaljnije