Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Miloš Bošković

 • rupa Malojastrebačka

  Obeležavanje udarnih rupa cvećem i natpisom “SNS ofrlje” 5. oktobra u Nišu

  Inspirisan velikim brojem rupa na niškim ulicama, aktivista Miloš Bošković poziva Nišlije da godišnjicu početka demokratskih promena 5. oktobra obeleže tako što će u rupama saditi cveće i pored njih ostavljati natpis “SNS ofrlje”. Planira i da napravi mapu na kojoj će obeležiti gde se nalaze udarne rupe u gradu.

  (24) detaljnije
 • Magla Niš centar

  DS poziva na protest: Provetrimo Niš, dišimo slobodno

  Pošto se o odborničkoj inicijativi i merama koje trebe primeniti kako bi se smanjilo zagađenje vazduha u Nišu nije raspravljalo na današnjoj sednici gradske Skupštine, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković odlučio je da pozove građane da mu se pridruže na protestu ispred Skupštine Grada u petak, 24. januara.

  (16) detaljnije
 • Smeafor ekran autobus

  Zbog spasilačke vežbe oštećen jedini niški semafor koji pokazuje vreme dolaska autobusa

  Ekran koji pokazuje vreme dolaska sledećeg autobusa nekada je stajao na Trgu kralja Milana. Sada je tu samo njegovo postolje, a displej je, kako kažu u Direkciji za javni prevoz, na popravci, jer je oštećen pred spasilačku vežbu koja je održana u centru grada pre dva i po meseca. I pored godina najavljivanja da će se ovakvi ekrani "umnožiti", što je praksa u evropskim država, Niš i dalje ima samo taj jedan, trenutno pokvaren.

  (9) detaljnije
 • amfi

  Šetnja protiv fašizma na niškom keju

  Kao reakciju na to što je na nišavskom keju izboden 25-godišnjak zbog toga što je, kako sam kaže, nosio majicu sa antifašističkom porukom, odbornik u niškoj Skupštini Srđan Nonić izaći će u protestnu šetnju na mestu incidenta. Trosatna šetnja je, kaže Nonić, zakazana za četvrtak, 27. jun.

  (11) detaljnije
 • aerodrom

  Godinu dana od poklanjanja aerodroma - novi letovi, loša statistika i otvorena pitanja

  Pad broja putnika, 12 novih linija, nov direktor, nov Nadzorni odbor, novo preduzeće, nešto nove opreme, jedna destinacija manje, povratak letova za Malme i neobjavljen ugovor sa francuskim "Vansijem" - to je ukratko priča niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” u prvoj godini od zvanične odluke niških odbornika da podrže predlog da Aerodrom pređe u vlasništvo republike.

  (13) detaljnije
 • Radna akcija Delijski vis

  Opozicija tvrdi da se iza mladih sa Delijskog visa krije SNS, iz udruženja demantuju

  Optužbe odbornika koalicije "Niš - moj grad" Branislava Jovanovića da se iza "Udruženja Radne akcije Delijski vis" krije omladina vladajuće SNS, članovi udruženja demantuju. Dok Jovanović tvrdi da se udruženje i akcije koriste za promociju vlasti, čak i nameštanje tendera, mladi sa Delijskog visa odgovaraju da im je jedini cilj uređenje njihovog naselja.

  (17) detaljnije
 • google transit

  U Nišu konačno red vožnje gradskog prevoza dostupan na Guglu

  Turisti i građani koji koriste gradski prevoz u Nišu ubuduće će moći lakše da se snalaze po gradu, jer su sve linije dostupne na Gugl (Google) mapama. Inicijativu za to je još pre dve godine pokrenuo Nišlija Miloš Bošković, a Niš je prvi grad u Srbiji u kome će, po ugledu na mnoge evropske gradove, vožnja autobusom do neke znamenitosti biti jednostavnija, kao i planiranje putovanja.

  (7) detaljnije
 • stazamarafbmilosbosković.jpg

  Bivši narodni poslanik donirao "poslanički" novac za gradnju staze u "Mari"

  Sumu od 57.000 dinara koju je primio nakon vraćanja mandata Narodnoj skupštini, bivši niški narodni poslanik Miloš Bošković, donirao je Centru za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju "Mara" da bi napravili stazu kroz dvorište ove ustanove, kako bi kola Hitne pomoći mogla “brže i lakše” da dođu do zgrade. To je novac koji je primao od trenutka kad je dao ostavku u Skupštini do momenta kad mu je ona konstatovana.

  (3) detaljnije
 • Udarne rupe cveće

  U Nišu "niklo" cveće u udarnim rupama [foto]

  Građani su rešili da još jednom skrenu pažnju nadležnima na to koliki im problem prave udarne rupe, koje se u Nišu nalaze na svakom koraku, pa su isprobali nešto kreativniju metodu - zasadili su cveće u njima. Raznobojnih biljaka ima svuda po gradu, pošto su se ljudi odazvali akciji “Masovno ulepšavanje Niša sađenjem cveća u udarne rupe na ulicama”.

  (9) detaljnije
 • gradjani

  Bošković: Aerodrom će se vratiti Nišu, pravdu ćemo tražiti na sudu

  Iako su odbornici odlučili da poklone aerodrom državi, Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”, kako je rekao njen predstavnik Miloš Bošković, nastaviće da se bori da se on vrati Nišu, pre svega preko sudova, ali i protestima.

  (25) detaljnije
 • Bošković "15minuta"

  Bošković o aerodromu: Protesta će biti još, nećemo odustati

  Jedan od lidera Inicijative “Ne damo niški aerodrom” Miloš Bošković navodi da ova grupacija neće odustati od namere da niška vazdušna luka ostane u vlasništvu grada. Građane poziva da svakodnevno “vrše pritisak” na odbornike koji će na kraju odlučiti o sudbini aerodroma. Odgovarajući na optužbe predsednika Vučića, tvrdi da opozicioni političari ne stoje iza protesta.

  (28) detaljnije
 • aerodrom

  Gradski forum “Čiji je niški aerodrom” u Media centru

  O tome šta će se dalje dešavati sa Aerodromom "Konstantin Veliki", koje su posledice njegovog poklanjanja državi, kao i tome koje su posledice ovog čina po Nišlije, razgovaraće se u Medija centru. Gradski forum zakazan je za četvrtak, 5. aprila, od 15 sati, a građani će moći da postavljaju pitanja o temi i ostavljaju komentare putem Fejsbuka.

  (3) detaljnije
 • protest

  Nišlije protestovale zbog poklanjanja niškog aerodroma

  Zbog odluke niške vlasti da ustupi Aerodrom “Konstantin Veliki” džavi na upravljanje, ispred Gradske kuće u Nišu, okupilo se oko 2.000 nezadovoljnih građana. Masi se obratio bivši narodni poslanik Miloš Bošković, koji zahteva da gradska vlast promeni odluku, ali i smenu prvog čoveka Niša Darka Bulatovića. Novi protest održaće se sutra od 17 sati.

  (37) detaljnije
 • Niški aerodrom

  Razjedinjena opozicija složno brani niški Aerodrom

  Pokret “Dosta je bilo”, gradski obornik Branislav Jovanović, bivši narodni poslanik Miloš Bošković, Pokret slobodnih građana, Demokratska stranka, kao i Gradski obor Nove stranke ujedinili su se oko osude odluke niške vlasti da Aerodrom “Konstantin Veliki” pokloni državi. Opozicija smatra da se radi o “grubom primeru centralizacije”, traži se smena gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, a DJB predlaže i referendum.

  (14) detaljnije
 • Miloš Bošković

  Bošković: Nisam napustio politiku zauvek

  Bivši narodni poslanik Miloš Bošković, koji je u Skupštini predstavljao jug Srbije i rodni Niš, kaže da je dugo razmišljao da li da vrati mandat, a prelomio je jer smatra da više ne bi mogao da bude dovoljno efikasan, te da bi samo trošio novac poreskih obveznika.

  (9) detaljnije
 • djb

  DJB: Bošković nije bio aktivan u Skupštini

  Nakon što je Nišlija Miloš Bošković saopštio da daje ostavku na mesto narodnog poslanika, iz Pokreta Dosta je bilo, čiji je bio predstavnik u republičkom parlamentu, saopštili su da Bošković nije bio aktivan u Skupštini u poslednjih godinu dana i da je vraćanje mandata moralan čin odgovoran prema biračima koji su dali podršku DJB.

  (2) detaljnije
 • Miloš Bošković

  Miloš Bošković dao ostavku na mesto narodnog poslanika

  Nezadovoljan putem kojim ide Pokret Dosta je bilo, čiji je član, Nišlija Miloš Bošković predao je danas ostavku na mesto narodnog poslanika Narodnoj skupštini, jer više ne želi da sedi u skupštinskoj klupi “kao glineni golub”, a uz to troši novac građana.

  (20) detaljnije
 • Miloš Bošković Dosta je bilo

  Nacionalisti pretili Milošu Boškoviću

  Nakon što je administratorima Fejsbuk stranice Južnih vesti ukazao na govor mržnje u komentarima na tekst o migrantima iz Preševa, narodnom poslaniku Dosta je bilo iz Niša upućene su ozbiljne pretnje.

  (4) detaljnije
 • Miloš Bošković

  Poslanik DJB iz Niša: Haške sudije su šarlatani sa perikama

  Haški sud se osramotio i pokazao totalno nedoraslim svom zadatku, ocenjuje narodni poslanik Pokreta “Dosta je bilo” Miloš Bošković i dodaje da su Evropska unija i Sjedinjene Američke Države, koje označava kao najodgovornije, duboko podbacile i razočarale.

  (9) detaljnije
 • Slava u ambulanti

  DJB: Zlonamerno izveštavanje medija o slavi u zdravstvenoj stanici

  Nakon incidenta u niškoj zdravstvenoj stanici gde je u radno vreme usred čekaonice bio postavljen slavski sto, a samo obeležavanje slave opravdano zaštitom zdravlja lekara, iz Pokreta "Dosta je bilo" su medije optužili da su "intenciozno zlonamerno osudili lekare". 

  (40) detaljnije
KOMENTAR DANA

...Šta zna putarina šta je put koji nikuda ne vodi.
Nadvožnjak nazvati "Srbija" pošto sve strane vode u provaliju...

Filozof čitalac

Tekst: "Zajedno Niš" umesto rušenja traži završetak izgradnje nadvožnjaka koji spaja Donju Vrežinu i obližnja sela