Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Miodrag Stanković, DS

 • tržni centar kalča

  "Zona slobode" u subotu ispred Kalče, u planu i protest ispred Gradske kuće

  Prva opoziciona niška "zona slobode" biće održana u subotu 25. maja na platou ispred Tržnog centra "Kalča" od 12 do 15 sati, a sa građanima će razgovarati predstavnici Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret. Opozicija najavljuje i protest ispred Gradske kuće, ali ne precizira datum.

  detaljnije
 • gradska uprava

  Opozicija tvrdi da im vlast ne da mesne kancelarije za tribine

  Nakon prekida protesta "1 od 5 miliona" u Nišu, jedna od najava opozicije bila je organizovanje tribina po svim opštinama i naseljima, međutim od toga zasad nema ništa. Demokratska stranka tvrdi da im vlast ne daje mesne kancelarije za skupove, a iz Gradske uprave ćute.

  (12) detaljnije
 • protest

  Poslednji protest "1 od 5 miliona" u Nišu - ubuduće tribine i štandovi

  Tribine po Srbiji, kao i štandovi, kako kaže organizator niškog protesta "1 od 5 miliona" Miljan Marjanović, zameniće dosadašnje demonstracije koje su se 4 meseca održavale petkom. Na poslednjem protestu u Nišu, nezadovoljnim građanima obratio se predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Miodrag Stanković, koji je ponovio zahteve sa beogradskog protesta - formiranje komisija za fer izbore i nepristrasni REM i Javni servis.

  (9) detaljnije
 • mikica stanković

  Niške demokrate peticijom hoće da produže mandat Stankoviću bez stranačkih izbora

  Čelniku niških demokrata Miodragu Stankoviću istekao je mandat krajem marta, ali novi izbori za prvog čoveka DS Niš nisu ni raspisani. Iz Izvršnog odbora DS-a kažu da će to uskoro uraditi, a Stankovićeve pristalice u Gradskom odboru peticijom pokušavaju da mu produže mandat bez izbora. Član GO Vladimir Domazet kaže da produžavanje mandata peticijom bez izbora nikada nije bila praksa u istoriji DS.

  (40) detaljnije
 • miodrag stojkovic

  Genetičar Stojković nije više šef katedre koju je ranije osnovao

  Leskovački genetičar Miodrag Stojković smenjen je sa mesta šefa Katedre za matične ćelije na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu. Na njegovo mesto imenovana je profesorica Biljana Ljujić. Prema svedočenjima zaposlenih na ovom departmanu, Stojković je smenjen mimo njegove volje, a on nije bio dostupan za komentar.

  (19) detaljnije
 • stankovic

  Niški DS: Izgradnja Doma omladine bi sprečila odlazak mladih iz Niša

  “Lek” za odlazak mladih iz Niša, prema mišljenju predsednika Gradskog odbora niške Demokratske stranke Miodraga Stankovića, mogao bi da bude izgradnja Doma omladine, što je i naveo u odborničkoj inicijativi koju je podneo Skupštini grada. Premda ne zna na kojoj bi lokaciji mogao da se gradi, Stanković predlaže neki od zapuštenih gradskih prostora.

  (39) detaljnije
 • Demokratska stranka

  Niški DS: Bez opozicije u nadzornim odborima Niš se vraća u devedesete

  Nakon što je odlučeno da opozicija ne bude u nadzornim odborima niških javnih ustanova, reagovala je niška Demokratska stranka rečima da će takva odluka vratiti Niš u devedesete. Pored toga, predsednik Gradskog odbora DS Miodrag Stanković zahteva da se održi sednica Saveta za bezbednost na kojoj bi govorili o zapaljenim kolima u Nišu.

  (5) detaljnije
 • sala

  Bez opozicije u nadzornim odborima niških ustanova

  Zbog toga što, kako kaže predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović, opozicija za godinu dana nije usaglasila predloge za članove nadzornih odbora 18 niških javnih ustanova, odlučeno je da njihova mesta preuzmu predstavnici vladajuće većine. Dok opozicija negoduje zbog ovakve odluke i kaže da je sve bilo dogovoreno, takođe opozicioni odbornik Branislav Jovanović kaže da njega nikad niko nije ni pitao za predloge.

  (6) detaljnije
 • 800x600-skupstina-sala-prazna

  Opozicija: Izbor direktora preduzeća blokira nišku Skupštinu

  Razlog za to što već 2 meseca ne zaseda Skupština grada Niša, prema mišljenju predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Miodraga Stankovića je to što u Srpskoj naprednoj stranci ne mogu da se dogovore ko će rukovoditi "Medianom", "Nišstanom", "Goricom", "Naissusom", kao i Direkcijom za javni prevoz. Međutim, ovakve tvrdnje negira poverenik SNS Niš Zvezdan Milovanović.

  (5) detaljnije
 • Lutovac Miodrag Stankovic

  Savez za Srbiju na lokalu otvoren i za one koji nemaju dogovor na državnom nivou

  Koalicija koju će činiti opozicione stranke, a o kojoj se planovi uveliko prave - Savez za Srbiju, postojaće i na lokalu, rekao je u Nišu predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, gde će imati čak i “širi format”. To znači da će Savezu tu moći da se priključe i stranke, pokreti, nevladine organizacije i pojedinci koji nemaju dogovor na republičkom nivou.

  (8) detaljnije
 • policijska uprava

  “Dok mirišu zapaljena kola, teško je pričati o smeni načelnika policije”

  Niko iz niške opozicije nije iznenađen smenom načelnika policije Ninoslava Mitića i smatraju je “logičnom posledicom haosa u kojem se Grad nalazi”. Od novog prvog čoveka Policijske uprave u Nišu Zorana Bogdanovića očekuju da reši misterioznu seriju zapaljenih automobila.

  (4) detaljnije
 • debata

  Debata "Južnih vesti" o budžetu Niša za 2018. godinu

  Da li će se u Nišu naredne godine graditi ili štedeti, koliko je gradska vlast opredilila para za izgradnju gradskih ulica, koliko za socijalnu zaštitu, koliko za poljoprivredu, a koliko za sport, neke su od tema o kojima će se večeras govoriti u emisiji “60 minuta”, uživo iz studija Južnih vesti.

  detaljnije
 • 800x600-opstina-medijana-okt2014

  SNS formirao novu odborničku grupu u Medijani, sprema se Krstićeva smena?

  Dok u Demokratskoj stranci kažu da je Srpska napredna stranka zbog unutarstranačkih sukoba rešila da formira novu odborničku grupu u Skupštini niške Opštine Medijana, prvi čovek naprednjaka u Nišu Zvezdan Milovanović kaže da se radi "o jačanju odborničke većine". Iako se spekuliše da bi to značilo i smenu aktuelnog predsednika Opštine Milana Krstića, on to nije želeo da komentariše.

  (27) detaljnije
 • mikica

  DS: Vlast umesto turizma, u Niškoj Banji razvija neisplativu industriju

  Odluka Grada da se filipinskoj fabrici  “Cooperatief IMI Europe” za oko 2 miliona evra proda zemljište u blizini Niške Banje ekonomski je neisplativa, a sam rad fabrike potencijalno opasan za životnu sredinu, smatraju u niškoj Demoktratskoj stranci.

  (5) detaljnije
 • miodrag stankovic

  DS: Centralizovane javne nabavke su loše za niške preduzetnike

  Iako niška vlast smatra da će javne nabavke za gradske ustanove, koje će se od aprila sprovoditi objedinjeno, doneti veliku uštedu Gradu, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miodrag Stanković tvrdi da je ova odluka “loša za Niš i niške preduzetnike”.

  (3) detaljnije
 • Majstori za kočenje investicija

  Nažalost, Niš je upravo dostigao još jedan neslavni rekord u istoriji Srbije. Servirano nam je, naime, najveće poskupljenje naknade za izdavanje lokacijskih dozvola ikada, jer je pomenuta dažbina sa dosadašnjih 980 skočila na 25.000 dinara.

  (12) detaljnije